چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
بهترین و بدترین اختراعات
در میان آرایی که بالغ بر ۵ هزار رای بود نتایج بسیار جالبی دیده می شود. برخی از اختراعات در هر دو لیست بدها و خوب ها هستند. ولی در بین تمامی موضوعات، یک اختراع دارای رای قابل توجهی است و حتی تفاوت میزان رای آن با اختراع دوم ۵/۶۴درصد است. شاید باور نکنید، ولی در راس لیست بهترین اختراعات، دوچرخه است که با ۷۰درصد از آراء به عنوان اختراع بی نظیر از آن یاد می شود.
مخترع دوچرخه آقای پیرلالمنت است که در سال ۱۸۶۶ دست به ساخت چنین وسیله ای زد. البته در مورد اختراع دوچرخه بحث های زیادی وجود دارد و بسیاری اعتقاد دارند که هر کشوری در دنیا وسیله ای مانند دوچرخه داشته است. ولی در هر صورت در دفتر ثبت اختراعات این اختراع به نام پیرلالمنت است. مقام دوم بهترین ها متعلق به رادیو است. رادیو هم با اختصاص ۵/۵ درصد از آرا مقبولیت خود را نشان داد. رادیو در سال ۱۸۹۷ میلادی توسط ویلیام پریس و گوگلیلمو مارکونی ساخته شد. با مقام سوم به خوبی آشنا هستید، اختراعی از عصر جدید. کامپیوتر با ۵/۴درصد و با فاصله کمی از رادیو قرار دارد. آلان تورپنگ در سال ۱۹۴۵ این وسیله را ساخت تا هم اکنون جزو احتیاجات مردم باشد. رتبه چهارم متعلق به داروی حیاتبخش قرن بیستم است. پنیسیلین ساخته دست محقق سرشناس الکساندر فلمینگ است که در سال ۱۹۲۸ اختراع شد و آراء حدود ۵/۴درصد را به خود اختصاص داد. بعد از پنیسیلین، موتور احتراق داخلی پنجم شد. موتور احتراق داخلی توسط نیکولاس آگوست اتو در سال ۱۸۷۶ اختراع شد و در سال۲۰۰۵ توانست ۴ درصد رای بهترین را بگیرد، ولی نکته جالبتر اینکه این اختراع را می توان در لیست بدترین اختراعات جست وجو کرد که با ۱۱ درصد جزو منفورترین هاست. شاید به دلیل آلودگی های محیط زیستی باشد، زیرا ۴ درصد مقبولیت در مقابل ۱۱ درصد منفوریت نشانه بدی است.
اینترنت ( شبکه تار عنکبوتی جهانی) با ۵/۳درصد ششم است. این شبکه را می توان اختراع تیم بارنرزلی (۱۹۸۹ میلادی) دانست که اکنون جزو فضاهای لاینفک جهانی به شمار می رود
مخترع مقام هفتم را همه می شناسیم. آقای ادیسون معروف ( که بسیاری از افراد به اشتباه او را مکتشف نیروی الکتریسته می دانند) در سال ۱۸۷۹ لامپ حبابی را که با نیروی الکتریسیته کار می کرد اختراع کرد. لامپ تنها ۳درصد رای دارد. انتخاب هشتم جای سوال بسیار دارد. شاید فکرش را هم نتوان کرد که شبرنگ (در جاده ها و باند فرودگاه برای هدایت رانندگان و خلبانان استفاده می شود) بتواند ۲درصد رای بگیرد، در حالی که تلفن و تلویزیون با آرای ۵/۱درصد پس از آن قرار گرفته اند. مواد شبرنگ در سال ۱۹۳۵ توسط پرس شاو اختراع شد . تلفن و تلویزیون هم به ترتیب توسط الکساندر گراهام بل (۱۸۷۶) و جان لاگی بیرد(۱۹۲۳) اختراع شدند.
بهترین اختراعات
۱) دوچرخه ۷۰ درصد
۲) رادیو ۵/۵ درصد
۳) کامپیوتر ۵/۴ درصد
۴) پنی سیلین ۵/۴ درصد
۵) موتور احتراق داخلی ۴ درصد
۶) اینترنت ۵/۳ درصد
۷) لامپ ۳ درصد
۸) شبرنگ ۲ درصد
۹) تلفن ۵/۱ درصد
۱۰) تلویزیون ۵/۱ درصد
و اما بدترین ها...
بدترین اختراع قرن پیش بدون شک بمب های اتمی هستند. انسان ها هیچ خاطره خوشی از این اختراع ندارند. با وجود خاطراتی که آمریکا در هیروشیما و ناکازاکی بر جای گذاشته است انتظار دیگری هم نمی توان داشت (نکته جالب این است که آمریکا هم اکنون برای سلامت جهانی به دنبال کشورهای دارای بمب اتم می گردد!) بمب اتم با ۵/۳۱ درصد رای منفی به عنوان منفورترین اختراع شناخته شده است. مقام دوم متعلق به مین های زمینی است که با ۵/۲۱درصد ما را به یاد مخالفت های زیاد مجامع جهانی علیه این اختراع می اندازد. سومین اختراع بد را در بهترین اختراعات هم دیده ایم، ولی با تفاوت میزان رای ۷درصدی. در بهترین ها رتبه پنجم را داشت، در صورتی که در بدترین ها سوم است و با ۱۱ درصد رای نشان دهنده نفرت مردم از وسایل آلاینده محیط زیست است. رتبه چهارم کیسه پلاستیکی است که به احتمال فراوان به دلیل ایجاد آلودگی رای ۸درصد را به خود اختصاص داده است. انتخاب اختراع بعدی خنده دار است. دوربین های کنترل سرعت که در بزرگراه ها و شهرها استفاده می شود، ۵/۷درصد رای منفی گرفته است و احتمالا اکثریت رای را جوانان علاقه مند به سرعت به آن داده اند.
تلفن همراه با ۷ درصد آرا ششم است و رتبه هفتم هم جای بحث و گفت وگوی بسیار دارد. مقام هفتم برای دزدگیر ماشین (۶درصد) است!! فقط خدا می داند که چه کسانی دست به چنین انتخابی زده اند! رتبه های دیگر به ترتیب متعلق به تلویزیون(۵/۳درصد)، (۲درصد Tetrapak kartons ) قابل توجه بهترین رای را به وضوح می توان برای دوچرخه دانست، زیرا با ۷۰درصد در صدر ایستاده است و جالب اینکه دفتر ثبت اختراعات در سال۱۸۵۲ تاسیس شد و تنها چندی پس از آن و در سال ۱۸۶۶ این اختراع به ثبت رسیده است.
بدترین اختراعات
۱) بمب اتم ۵/۳۱ درصد
۲) مین زمینی ۵/۲۱درصد
۳) موتور احتراق داخلی ۱۱ درصد
۴) کیسه های پلاستیکی ۸ درصد
۵) دوربین کنترل سرعت ۵/۷ درصد
۶) تلفن همراه ۷ درصد
۷) دزدگیر خودرو ۶ درصد
۸) تلویزیون ۵/۳ درصد
۹) جعبه های یک بار مصرف تتراپک ۲ درصد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست