پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

رژیم غذایی شخص روزه دار


رژیم غذایی شخص روزه دار

پرهیز در غذا خوردن، در مدت زمانی محدود، یکی از خواص ویژه روزه می باشد که در سلامت شخص تاثیر خاصی دارد. عدم آگاهی به تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان نه تنها مفید واقع نمی شود، بلکه …

پرهیز در غذا خوردن، در مدت زمانی محدود، یکی از خواص ویژه روزه می باشد که در سلامت شخص تاثیر خاصی دارد. عدم آگاهی به تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان نه تنها مفید واقع نمی شود، بلکه به سلامت شخص روزه دار لطمه می زند. شخص روزه دار باید از پرخوری هنگام سحر یا افطار و از خوردن غذاهای سنگین و سرخ کرده پرهیز کند. غذاهای مناسب هنگام سحر: خرما، پنیر، نان گندم، کره، انواع آش ها و سوپ ها، خامه، ماست، شیر، انواع میوه ها و سبزی ها، حبوبات، چای، قهوه، آب میوه،گوشت مرغ کباب شده(جوجه کباب) اقسام دانه مثل: گردو، بادام، فندوق و پسته می باشد. برای افطار ابتدا بهتر است روزه را با کشمش یا خرما باز کرد، سپس آشامیدنی ها ملایمی مثل چای بسیار کمرنگ ولرم یا آشامیدنی هایی که زیاد گرم یا سرد، نباشد، استفاده کرد. غذاهای مجاز برای افطار انواع آش ها و سوپ ها، فرنی، شیربرنج با انواع مرباها، گوشت مرغ، ماهی یا گوشت گوسفند کباب شده، برنج به مقدار کم، گوشت آب پز شده با پوره سیب زمینی، انواع سبزی ها و میوه ها، شیر، تخم مرغ آب پز، پنیر، ماست، خوراک عدس، چلوخورش کم چربی به مقدار کم، خوراک گوشت و سبزی با استفاده از سبزی های تازه و انواع سالاد های مناسب می باشد.آشامیدن آب زیاد بین غذا یا زیاده روی در مصرف آب و دیگر نوشیدنی ها در فصل تابستان به منظور رفع عطش مجاز نمی باشد، بلکه بهتر است آب مورد نیاز بدن را با استفاده از انواع میوه ها مثل: هندوانه، لیمو، انگور، طالبی و گلابی که آب آنها به تدریج جذب می شود، تامین کرد. از غذاها و شیرینی هایی که در اکثر نقاط کشور عزیزمان در ماه مبارک رمضان مرسوم است و می توان آش رشته، حلیم، فرنی، شیربرنج، بامیه و رشته خشکار را نام برد.

حسینعلی پور