شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

صبحانه اجباری درمدارس


صبحانه اجباری درمدارس

پاییز سال ۱۹۹۰ یكی از معلمهای مقطع سوم دبستان یكی از مدارس فرانسه كه نگران اوضاع روحی و جسمی كودكان بود, با تحقیق هایی نشان داد كه بسیاری از كودكان در مدرسه از گرسنگی رنج می برند در مصاحبه هایی كه با دانش آموزان انجام گرفت , مشاهده شد اغلب دانش آموزان صبحانه نمی خورند و علت گاه مشكلات مالی است

پاییز سال ۱۹۹۰ یكی از معلمهای مقطع سوم دبستان یكی از مدارس فرانسه كه نگران اوضاع روحی و جسمی كودكان بود، با تحقیق هایی نشان داد كه بسیاری از كودكان در مدرسه از گرسنگی رنج می برند. در مصاحبه هایی كه با دانش آموزان انجام گرفت ، مشاهده شد اغلب دانش آموزان صبحانه نمی خورند و علت گاه مشكلات مالی است.در واقع دلیل اصلی این است كه برخی والدین صبح زود منزل را به قصد رفتن سر كار ترك می كنند و زمان كمی را به صبحانه خوردن اختصاص می دهند، بنابراین بچه ها گرسنه می مانند.۲ سال بعد از اعلام نتایج تحقیقات ، بیشتر مدارس فرانسه ، تغذیه وعده صبح دانش آموزان را در برنامه های خود گنجاندند، به گونه ای كه این برنامه در اكثر مدارس فرانسه گسترش پیدا كرد.معلمها بر این باورند كه دانش آموزان وقتی خوب تغذیه می شوند، میزان یادگیری شان بالا می رود و رفتارشان معقول تر می شود.گرسنگی تمركز و حافظه دانش آموزان را كاهش می دهد و بر رفتار دانش آموزان تاثیر زیانباری دارد. معلمها همواره به بهبود وضع سلامت دانش آموزان توجه می كنند، تا آنها رفتار مناسب و نیز حضور مداوم و منظم در مدرسه داشته باشند.تمام كودكانی كه تغذیه خوب و كامل ندارند، به غذای تكمیلی و ویتامین های مكمل احتیاج دارند. والدین همیشه باید در نظر داشته باشند كه ممكن است فرزندانشان خارج از منزل و در مدرسه احساس گرسنگی كنند.به همین علت باید غذاهای كمكی به همراه داشته باشند. كودكان در انتخاب نوع این برنامه ها باید نقش بارزی داشته و از سوی مسوولان راهنمایی شوند. این برنامه ها از پیش طرح ریزی شده اند و از سوی داوطلبان و مدارس دولتی و با كمك دولت اجرا می شوند. آیا بین ساعات كلاس ، انجام تكالیف ، ورزش ، كار و دیگر فعالیت های روزانه زمان كافی برای تغذیه كامل دارید؟زمانی كه فعالیت های خود را برای صرف غذا متوقف می كنید، آیا وسوسه می شوید با خوردن یك ساندویچ ، چیپس یا شیرینی خود را سیر كنید؟اگر تصور می كنید برنامه كاری شما شلوغ و گیج كننده است ، بدانید كه تغذیه كامل و سالم ، انرژی مورد نیاز را برای دنبال كردن فعالیت ها در اختیارتان قرار می دهد؛ اما اگر زمان كافی برای تناول ۳ وعده اصلی غذا ندارید، چه باید بكنید؟ جواب ساده است.میان وعده ها یعنی غذاهایی مختصر و مغذی كه در طول روز انرژی شما را بدون صرف وقت زیاد، در بالاترین سطح حفظ می كند و ذهن و مغز شما را آماده نگه می دارد.

فایده میان وعده های سالم

میان وعده می تواند روش درست كسب ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن در حال رشد شما باشد. ممكن است بدن شما به غذای بیشتری نیاز داشته باشد و شما با خوردن غذا در وعده های اصلی سیر نشوید، كه البته این امر در دوران رشد و بلوغ طبیعی است.وعده های غذایی سالم و كوچك برای كاهش این نوع احساس گرسنگی آزاردهنده بسیار مناسبند؛ اما باید به آنچه میل می كنید، توجه كافی داشته باشید.تناول حریصانه یك ساندویچ گوشت سرخ شده پس از كلاس ممكن است موقتا گرسنگی شما را رفع كند، اما این میان وعده بسیار چرب در درازمدت توانایی های شما را كاهش خواهد داد.به منظور حفظ انرژی خود در سطح مناسب در جستجوی غذاهایی همچون نان ، آرد سبوس دار، كلوچه ، شیرینی تولید شده از غلات - كه شامل تركیبات پیچیده هیدروكربن ها هستند - باشید، یا از غذاهایی مثل ماست كم چرب و یا شیر بدون خامه كه شامل پروتئین هستند، استفاده كنید.استفاده از میان وعده ها با فاصله های زمانی ۳ یا ۴ساعت روش مناسبی برای زمانهایی است كه صرف وعده های اصلی غذا امكانپذیر نیست.استفاده از میوه ها و آجیل های كم چرب شما را از خرید غذاهای آماده و ماشینی برحذر می دارد. به این نكته توجه داشته باشید كه هیچ چیز نمی تواند جایگزین صبحانه ، یا هر چیزی شود كه تا ۲ ساعت پس از برخاستن از خواب می خورید. خوردن یك تكه شیرینی یا یك سیب ، بین ساعات كلاس بسیار بهتر از هرگز نخوردن است.

انتخاب میان وعده ها

میان وعده ها به دلیل گستردگی انتخاب نباید تكراری و كسالت آور باشند. بیسكویت های نمكی كم چرب ، كیكهای برنجی معطر و یا ادویه دار پوشیده شده با مربا بسیار خوشمزه اند و خورشان نیز آسان است.به جای چیپسهای ذرت از نان ذرت و به جای بستنی از ماست منجمد غیرچرب یا لیموناد استفاده كنید و سس گوجه فرنگی نیز می تواند جایگزین پنیر شود. اگر زمان زیادی ندارید، یك لیوان آبمیوه طبیعی و یا شیر كم چرب منبع مناسب و سریع تولید كالری است.میان وعده سالم چیست؟ انتخاب میان وعده سالم یعنی توجه كافی به برچسب موادغذایی و ادعاهایی كه بعضی مواقع مشكوك یا كذب هستند اطلاعات نادرست در اختیار مصرف كنندگان قرار می دهند.بسیاری از كارخانه های تولیدكننده موادغذایی محصولات خود را با برچسب هایی نظیر كاملا طبیعی و خالص به بازار عرضه می كنند، ولی این به معنای مغذی بودن این مواد نیست.هر ماده غذایی می تواند شامل مواد گوناگون مغذی باشد، اما ممكن است چربی زیادی نیز در خود داشته باشد. یك مثال خوب ، آجیل است. اگر میل به خوردن غذایی شیرین دارید، احتمالا آجیل (فندق و بادام) روی قطعه ای شكلات را انتخاب خواهید كرد.اگرچه این مواد می توانند منبع ویتامین باشد، اما به طرز شگفت آوری حاوی چربی فراوان هستند. به طور میانگین ، ۳۵درصد كالری این مواد از چربی به دست می آید، مگر آن كه به صورت كم چرب تهیه شده باشند.

چگونگی استفاده از میان وعده های انرژی زا

با كمی تعدیل در رژیم غذایی می توانید جزو كسانی باشید كه میان وعده های مناسب برمی گزینند. سعی كنید میان وعده ها را با دوستانتان میل كنید و مصرف آن را به هم یادآوری كنید.همیشه در كیف یا كوله پشتی خود مقداری میوه ، چوب شور یا هویج داشته باشید تا در صورت تمایل خوراكی دم دستتان باشد. عصر، زمان فریبنده ای برای افراط در مصرف میان وعده های قندی و چرب است.از این اشتیاق چشم پوشی نكنید.بدن ، نیاز خود را با گرسنگی به شما اعلام می كند. با انتخاب یك میان وعده مناسب به این احساس پاسخ بدهید. می توانید مقداری انجیر، كیك برنجی یا پاپ كورن انتخاب كنید.



همچنین مشاهده کنید