شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا

با همورویید چه کنیم؟


با همورویید چه کنیم؟

اگر معمولا طولانی‌مدت در دست‌شویی می‌نشینید و گاهی مجبورید به سختی عمل دفع انجام دهید به این معنی است که در خطر ابتلا به همورویید قرار دارید.
همورویید از جمله بیماری‌هایی …

اگر معمولا طولانی‌مدت در دست‌شویی می‌نشینید و گاهی مجبورید به سختی عمل دفع انجام دهید به این معنی است که در خطر ابتلا به همورویید قرار دارید.

همورویید از جمله بیماری‌هایی است که برخی افراد در تمام طول عمر و برخی دیگر گاهی اوقات به آن دچار می‌شوند اما معمولا کسی گرچه لازم باشد دردی را تحمل کند، در رابطه با آن حرف نمی‌زند. همورویید بیماری‌ای است که در هر سنی ممکن است بروز کند اما معمولا در سالمندی بیشتر رخ می‌دهد. زنان باردار نیز به دلیل افزایش وزن در دوران بارداری و زور زدن‌های مربوط به زایمان به آن دچار می‌شوند. چاقی یکی از عوامل افزایش‌دهنده و تشدیدکننده همورویید است.

دلایل ابتلا به هموروییدیکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل ابتلا به بیماری‌ همورویید، یبوست است. زور زدن مداوم برای انجام عمل دفع سبب افزایش فشار بر سیاهرگ‌ها و تورم آنها می‌شود. در ضمن نشستن‌های طولانی‌مدت در توالت نیز خود سبب افزایش فشار شده و وضعیتی مناسب برای بروز همورویید پیش می‌آورد.

از بروز یبوست پیشگیری کنید!پیشگیری از یبوست یعنی پیشگیری از همورویید! پس سعی کنید برای دفع راحت‌تر فیبر بیشتری مصرف کنید. میوه‌های تازه، سبزیجات برگ‌دار، غلات و نان سبوس‌دار بهترین منابع فیبرها هستند. سعی کنید مصرف مواد غذایی فاقد فیبر مثل نان سفید، پنیر، بستنی و گوشت را کاهش دهید و انجام ورزش‌های روزانه و مصرف مایعاتی جز قهوه و الکل به دستگاه گوارش خود کمک کنید. هر گاه حس می‌کنید لازم است دست‌شویی بروید، آن را به تعویق نیندازید زیرا در این صورت مدفوع خشک و سفت شده و برای دفع آن باید تلاش بیشتری بکنید!

درمانبه طور کلی همورویید یک بیماری گذراست که طی ۱۰ روز برطرف خواهد شد. برای کاهش درد و کمک به بهبود سریع‌تر می‌توانید ۳ تا ۴ بار در روز هر بار ۱۵ دقیقه در یک لگن آب ولرم بنشینید. به این ترتیب درد و التهاب سریعا کاهش می‌یابد. فراموش نکنید اگر نکات بیان شده در بخش پیشگیری را رعایت نکنید، همورویید مجددا عود می‌کند. در صورتی که بیماری شما پس از یک هفته بهبود نیافت و در عوض دچار خون‌ریزی، ضعف، سرگیجه یا عفونت شدید، مراجعه به پزشک ضروری است.

منبع: journal de montral