پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

روش‌های کنترل سالمونلا در دان


روش‌های کنترل سالمونلا در دان

سالمونلا یکی از مهمترین میکروارگانیسم‌های مشترک بیماری‌زا بین طیور و انسان می‌باشد و جهت کاهش آن تا ۲ درصد در جوجه‌های گوشتی تا سال ۲۰۰۶ در اتحادیه اروپا اقدامات ویژه‌ای …

سالمونلا یکی از مهمترین میکروارگانیسم‌های مشترک بیماری‌زا بین طیور و انسان می‌باشد و جهت کاهش آن تا ۲ درصد در جوجه‌های گوشتی تا سال ۲۰۰۶ در اتحادیه اروپا اقدامات ویژه‌ای در حال اجرا می‌باشد. یکی از راهکارهای کنترل آن ، حذف سالمونلا در دان‌های تجاری تولید شده می‌باشد.

این راهکارها عبارتند از:

۱- پرتوتابی; (ایجاد تغییرات هیستولوژیک در سیستم لنفاوی طیور از عوارض این تابش است)

۲- روش‌های بیوتکنولوژیکی

۳- روش‌های شیمیایی :

الف) دود دادن با آمونیاک ، متیل بروماید، اتیلن اکساید، پروپیلین اکساید; (این مواد دارای اثرات سرطان‌زایی در انسان می‌باشد)

ب ) اسیدهای آلی : اسید فورمیک، اسید پروپیونیک، اسید لاکتیک، اسید سوربیک (به میزان ۳ تا ۶ درصد)

۴- حرارت دادن و پلت نمودن ; ۵ دقیقه حرارت به مدت ۷۵ درجه سانتی گراد در حذف این میکروارگانیسم بسیار مؤثر است.