چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
موانع پیشرفت زنان کارآفرین
گفته میشود که زنان در دستگاههای اجرایی کمتر دیده میشوند، آیا به همان نسبت نیز در کانونهای کارآفرینی، حضور محدودی دارند؟
براساس آخرین گزارشها از کارآفرینی در جهان توسط کالج بابسون در بابسون پارک ماساچوست و مدرسهء کار لندن، مردها نسبت به زنان، کارهای بیشتری را راهاندازی میکنند. براساس همین گزارش زنان، نسبت به مردها کمتر خوشبین بوده، اعتماد به نفس کمتری به مهارتهای کارآفرینی خود داشته و نسبت به موفق شدن در کار بیشتر از مردها نگران میشوند.
زنان کارآفرین در عرصهء بیوتکنولوژی برای توسعهء فعالیتهای خود از آموزشهای تخصصی دانشگاهی، برگزاری سمینارها و به کارگیری متخصصین بهره میگیرند.
گرچه حضور دانشمندان زن در بخش علوم زیستی چشمگیر است اما تعداد زنان کارآفرین در این زمینه اندک است. خوشبختانه تعدادی از دانشگاهها و موسسات به بررسی و حل این موضوع پرداختهاند. امی میلمن، نمایندهء اسپرینگ برد که یک ارگان غیردولتی در واشنگتن دیسی است و برای زنان کارآفرین منابع مالی و فرصتهای شغلی فراهم میکند، میگوید: «گرچه کارآفرینان در بخش بیوتکنولوژی نسبت به همتایان خود برای حمایت از محصولات و تکنولوژیهای خود مشکلات کمتری دارند اما برای ارایهء قابلیتها، مهارتها و تواناییهایشان به افرادی که خارج از حوزهء فعالیتآنها هستند شرایط سختی دارند و با وجود حضور گستردهء زنان در آموزشهای پزشکی و علمی، آنها در دنیای فعالیتهای گروهی مجبور هستند بین پیشرفت مدیریتی و مادر بودن یکی را انتخاب کنند.
کارآفرینان علوم زیستی دریافتهاند که تعداد رو به افزایشی از زنان با استقبال از پیشنهاد بخش مطالعات و برنامهریزی کارآفرین مرکز «استن فورد» و سازمانهای صنعتی مثل «پتسرا» و بخش علوم زیستی کانون زنان مریلند به مطالعه در رشتههایی چون (IP) حقوق معنوی، مالکیت و مدیریت پرداختهاند.
هیچ یک از زنان فعال در زمینهء بیوتکنولوژی دوست ندارند که جنسیت آنها در روند زندگیشان تاثیر منفی بگذارد، البته آنها میگویند: «در نظر نگرفتن این موضوع هم در آموزش و تحصیل و هم در دنیای فعالیتهای گروهی غیرممکن است. البته استثناهایی نیز وجود دارد، مثلا زنی که علاقهمند به پیشرفت در کار مدیریت است به خاطر صرف وقت برای فرزندانش در این زمینه پیشرفت نمیکند.»«نانسی هاپکینز آمگن» استاد زیستشناسی دانشگاه ماساچوست میگوید:«کودک فقط یک کلمهء چهار حرفی نیست، در حالی که امروزه ۴۶ درصد از زنان در بخش بیوتکنولوژی به درجهء دکترا میرسند و از بین ۵۰ دپارتمان بیولوژی کشور ۳۰ درصد زنان استادیار و ۱۵ درصد استاد میشوند، تنها دلیل دور شدن زنان از اهدافشان، صرف وقت برای خانواده است.
در تلاشی برای کاهش مشکلات زنان در دنیای تحصیل، یک کنسرسیوم متشکل از ۹ دانشگاه با شرکت چارلز وست نمایندهء سابق MIT و یک گروه از ۱۹ دانشگاه تشکیل شده که سیاست و جریاناتی را به کار گرفتند تا به زنان کمک کنند که با وجود تعهدات و وظایف خانوادگی بتوانند به آخرین درجهء دانشگاهی دست پیدا کنند و بنیاد MIT اکنون توسط سوزان هاکفیلد اداره میشود و پیشنهاداتی را مبنی بر کمک هزینههای تحصیلی برای نگهداری از کودکان، فرصتهای زمانی، کاهش زمان برای رسیدگی به نیازهای خانوادگی ارایه کرده است. همین طور تعدادی از مدارس کار در ایالات متحده پیشنهادات گستردهای داشتهاند مثل اضافه کردن رشتههای کارآفرینی و مدیریت در زمینهء رشتهء بیوتکنولوژی.
«لین جانسون لنگر» رییس امور مالی بیوتکنولوژی جان هاپکینز در بالتیمور مریلند میگوید: «علاقهء بسیار زیادی برای کمک به زنان، چه در زمینهء دستیابی به کارآفرینی و چه رسیدن به سطح بالای مدیریت در صنعت بیوتکنولوژی وجود دارد.»لنگر اکنون در حال بررسی نیازهای یک دکتر است تا بداند چگونه میتواند یک کارآفرین و مدیر موفق باشد. او گفت: «اکنون دانشگاه تلاش گستردهای میکند تا تعداد زیادی از زنان این رشته از آموزشهای مدیریت و کارآفرینی نیز برخوردار شوند اما در حال حاضر تعداد کمی از زنان کارآفرین در رشتهء بیوتکنولوژی فعالیت دارند.
«کریستین نجاریان» معاون MBA میگوید: «این یک شروع است.»
۳۵ درصد از دانشجویان فارغالتحصیل از مدرسه کار استن فورد را زنان تشکیل میدهند و ما برای زنان در سطح جهانی تلاش میکنیم.
«ماریا پیتون» در مدرسهء واشنگتن دانشگاه پنسیلوانیا در فیلادلفیا مسوول بخش اجرایی است او میگوید: «تحقیقات نشان داده است که زنان به یک درجهء معین در یک سازمان میرسند اما سپس آن را رها میکنند.»
شاید تمام این حقایق و استنباطها بیشتر از این که علت یا تاثیر بر این موضوع باشند در ارتباط با آن بودهاند.
بدون در نظر گرفتن جنسیت، کارآفرینانی که دارای سمت دانشگاهی پایین هستند و یا تجربهء مدیریتی عالی ندارند، نسبت به کسانی که واقعا در این زمینه غنی هستند مشکلات بسیار زیادی دارند. به عبارت دیگر مسالهء شرکت محدود زنان کارآفرین در جامعهء بیوتکنولوژی مثل بلاتکلیفی مسالهء مرغ و تخممرغ نیست.
ترجمه: فرشته جودکی
منبع: http://www.nature.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست