چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
شما می توانید مشکلات شغلی همسرتان را حل کنید
مسائل اقتصادی همیشه در زندگی مشترک مهم هستند و در این اوضاع سخت اقتصادی،کنار آمدن با مشکلات و فشارهای شغلی دشوار به نظر می رسد. این دشواری زمانی دوچندان میشود که استرس ناشی از شغل و محل کار را با خود به خانه و نزد شریک زندگیمان ببریم.زن یا مردی که در زندگی مشترکشان با اضطراب و فشارهای ناشی از شغل مواجه میشوند و به اصطلاح در کار دچار ایست میشوند. گاهی به زانو درمیآیند و نمیتوانند مشکلات خود را به خانه نبرند و این به مرور زمان باعث ایجاد نوعی حس بیتوجهی و بیاعتنایی نسبت به شریک زندگی شان میشوند که پیامد آن حاکم شدن جوی سرد و خشک در محیط خانه است اما چگونه میشودجلوی چنین مشکلی را گرفت؟
● اگر سر کار زیاد غر میزنید
اصلا استرس شغلی چیست؟ استرس به معنای فشار است و اینجا به معنی فشاری است که شغل برای فرد ایجاد میکند. روانشناسان علل مختلفی را برای استرس ناشی از شغل برشمردهاند که در واقع میتوان گفت مهمترین آنها عبارتند از:۱- عدم علاقه فرد به شغلش۲- مشکلاتی که شخص در محیط کار دارد مانند عدم رابطه خوب با همکاران و....۳- یا اینکه خود فرد کلا از لحاظ روحی و روانی مشکل دارد. زن یا شوهری که دچار استرس شغل میشود دو نشانه کلی دارند. یکی آنکه عملکرد این دسته از افراد تغییر میکند، یعنی اینکه مانند روزهای گذشته در کار موثر و مفید نیستند و خلقشان پایین میآید و دیگر آنکه خود شخص دائما از احساس نا خوشایندی که گریبانگیرش شده است، صحبت میکند.
● نشانههای مردانه و زنانه
نشانههای جسمی استرس ناشی از شغل در زنان و مردان متفاوت است. زیرا زنان زمانی که دچار استرس شغلی میشوند در واقع نوعی از درگیری روحی را تجربه میکنند که با معده درد و سردرد همراه است. در مقابل مردان به دلیل آنکه بیشتر این تنش و فشار کاری را درون خود میریزند دچار قلبدرد و دردهای بدنی چون کوفتگی میشوند.
● کارتان را با ازدواجتان مخلوط نکنید
در گذشته بدین صورت بود که فرد شاغل در هفته ۴۴ ساعت کار میکرد. یعنی ۵ روز ۸ ساعت و آخر هفته ۴ ساعت. اما به دلیل تغییر الگوی زندگی و مشکلات و درگیریهای مالی این اصول تغییر پیدا کرده است. بعضیها تمام ساعات کار میکنند تا پول در بیاورند اما در مقابل نیز برخی کار میکنند برای آنکه لذت ببرند و اوقات تفریح خود را در آن میبینند. مهم این است که کار و شغل زن و شوهر نباید مانع از انجام وظایف زناشویی شود. زیرا این امر شدیدا به زندگی مشترک آسیب میزند.
● خانواده مشکلتان را حل میکند
طبیعتا وقتی برای یک فرد مشکل به وجود میآید، کل سیستم خانواده تحت تاثیر قرار میگیرد. البته ناگفته نماند که میزان تاثیر آن بستگی به برونگرا یا درونگرا بودن او و آستانه تحملش در ناکامیها دارد و اینکه خانواده چقدر در این باب حمایتکننده و کمککننده است. فراموش نکنید که خانواده در کاهش استرس بسیار تاثیرگذار است و با حمایت خود میتواند تاثیر استرس را روی فرد به حداقل برساند. زن یا مردی که دچار استرس شغلی میشود اگر خانوادهای سالم و پایبند به ارزشهایی چون تعهد، وفاداری، تشویق و ترغیب و... باشند مسلما استرس در شخص مورد نظر کاهش مییابد. منظور از خانواده سالم خانوادههایی هستند که در آن وظایف و نقش زن و شوهر به خوبی مشخص شده باشد. جهتگیریهای معنوی و دینی در آن مکمل و منطبق هستند، یکدیگر را تشویق و ترغیب میکنند و در نهایت الگوهای ارتباطی خوبی دارند. این خانواده باید عوامل فشار را شناسایی کند و به عنوان یک مشکل خانوادگی به آن نگاه کند. به دنبال سرزنش نباشد بلکه در جستوجوی راهحل باشد و انعطاف نشان دهد. این مسئله مهم را باید بدانید که این نوع استرسها در هیچ کجایی مانند سیستم خانواده قابل هضم و درمان نیست.
● به مشاوره شغلی نیاز است؟
بیکاریهای پنهان، نداشتن آمادگی روحی و روانی، تعهد پایین نسبت به کار از جمله مواردی است که اگر فردی در آن درگیر باشد باید به مشاوره شغلی رجوع کند. متاسفانه در جامعه ما تعداد افرادی که از مشاوره شغلی کمک میگیرند اندک است. یکی از راهکارهای درمان افرادی که دچار استرس شغلی هستند، کمک گرفتن از مشاورههای شغلی است که به اصطلاح مشاورههای رفتار سازمانی گفته میشود. به فرد آموزش داده میشود باید چه رفتاری داشته باشد تا تنش و فشار کمتری را حس کند و راندمان کارش بالا برود. اما اگر آسیبدیدگی فرد از استرس و تنش شغلیاش بسیار بالا باشد باید حتما از مشاوره و روانشناس کمک بگیرد تا عامل استرس را بتواند ریشهیابی و درمان کند. اما اگر شدت استرس بالا باشد با صلاحدید رواندرمانگر نیاز است که از دارو استفاده کند. البته دارو، استرس را درمان نمیکند بلکه فقط استرس را کاهش می دهد.
● این مشکل روابط را سرد میکند
استرس شغلی یکی از زوجین قطعا باعث سرد شدن روابط زناشویی میشود. شغل یکی از مهمترین نهادهای اجتماعی است که با پول ارتباط مستقیم دارد. وقتی استرس پیش میآید ناخودآگاه مسائل مالی هم درگیر میشوند و باعث آسیب در رابطه زناشویی میشود و به سوءتفاهمها دامن میزند. معمولا مرد یا زن نمیخواهد با همسرش این مسئله را در میان بگذارد و شریک زندگیاش شروع به خیالبافی میکند که همسرش به او بیتوجه و بیاعتناست و از اینجا درگیریها آغاز میشود. پیشنهاد من به این دسته از زوجها آن است که حتما خانواده باید یک الگوی ارتباطی قوی داشته باشد تا در این مواقع قبل از بحرانی شدن موضوع با یکدیگر صحبت کنند و مشکلات را با هم حل کنند نه به تنهایی، زوجها باید محرم هم و یاور هم باشند و هرکدام بدانند که میتواند روی حمایت و همراهی و همدلی همسرش حساب کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست