دوشنبه, ۲۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 10 February, 2025
حریفانمان را دست کم نگیریم
![حریفانمان را دست کم نگیریم](/web/imgs/16/150/qakcn1.jpeg)
تیم ملی آنگولا در آغاز بازیهای جام ملتهای آفریقا در مصر با نتیجه ۳ بر صفر مغلوب کامرون شد. علاوه بر آن آنگولائیها بهترین مدافعشان را هم بهدلیل دوپینگ از دست دادهاند و یامبا آشا در جام جهانی غایب خواهد بود.
این خبر شاید در ظاهر خبری خوش برای تیم ملی ایران باشد؛ چرا که تیم آنگولا یکی از تیمهای همگروه تیم ملی ما در جام جهانی است، اما ضعیف پنداشتن رقبا و دلخوش کردن به نتایج آنان نمیتواند دلیلی برای ساده انگاشتن راه صعود تیم ملی ایران به مراحل بالاتر در آلمان باشد.
تیمهای غنا و توگو، دیگر تیمهای آفریقائی راه یافته به جام جهانی نیز مانند آنگولا بازیهای جام ملتهای آفریقا را با شکست شروع کردند و این نکته البته به خودی خود قابل بررسی و موشکافی بیشتر است. آنها بازیهایشان را به تیمهائی چون کامرون و نیجریه واگذار کردند که از ناکامان بزرگ راهیابی به آلمان بودهاند و آمدهاند تا خود را مجدداً در جام ملتهای آفریقا به دنیا نشان دهند.
تیم ملی ایران باید با شناخت کامل از تمام رقبایش به جام جهانی پا گذاشته و به نتایج دیدارهای تدارکاتی آنان بهعنوان عامل تعیینکننده در نشان دادن قوت و ضعف آنان توجه نکند، بلکه آنچه که مهم است بررسی دقیق شیوه بازی، آنالیز تاکتیکی و پی بردن به نکات ضعف و قوت خود و حریفان است که میتواند افق روشنی برایمان بگشاید و نویدبخش حضوری آبرومندانه در جام چهانی باشد.
بدون شک کادر فنی تیم ملی و در رأس آن سرمربی تیم ملی هم بهخوبی به این نکته واقف هستند که تیمهای آفریقائی معمولاً غیرقابل پیشبینی هستند.
آفریقائیها همواره با تمام وجودشان فوتبال بازی میکنند و معمولاً در دورههای اخیر جام جهانی شگفتیساز شدهاند. کامرون ۱۹۹۰ با روژه میلای افسانهای، نیجریه ۱۹۹۴ با کانو و اوکوچای دوستداشتنی و سنگال ۲۰۰۲ با الحاجی دیوف سریع و گلزن، نمونههای بارز این شگفتیها بودهاند.
امیدواریم این بار آنگولای ۲۰۰۶ شگفتیساز جام جهانی نباشد!
● کدام تیم قهرمان جهان خواهد شد؟
حدود ۴ ماه دیگر بزرگترین رویداد ورزشی جهان در شب ۹ ژوئن ۲۰۰۶ آغاز خواهد شد و تیمهای ملی فوتبال آلمان و کاستاریکا دیدار افتتاحیه جام جهانی را در استادیوم آلیانزهآرهنای شهر مونیخ برگزار خواهند کرد. بدون شک برگزاری جام جهانی، بزرگترین رخداد ورزشی جهان خواهد بود؛ گرچه برخی بازیهای المپیک را به لحاظ فراگیری، تعداد رشتههای ورزشی و ورزشکاران شرکتکننده بزرگتر از جام جهانی میدانند، اما جام جهانی فوتبال دارای حساسیت؛ جذابیت و دیدنیهائی است که آن را بزرگترین رخداد ورزشی دنیا کرده است.
۲ ماهی است که از انجام مراسم قرعهکشی جام جهانی در شهر لایپزیک گذشته است. آیا تا به حال به احتمالات و اتفاقاتی که ممکن است در ویاروئی ۳۲ تیم شرکتکننده در این بازیها رخ دهد، فکر کردهاید؟ بهنظر شما کدام تیمها ضیافت فینال را در شب نهم جولای ۲۰۰۶ در برلین برگزار خواهند کرد؟ میخواهیم با بررسی A گروه جام جهانی ۲۰۰۶ و احتمالات رویاروئی تیمها از مرحله دوم تا فینال، به حالات مختلفی که ممکن است تیمها با هم روبهرو شوند، اشاره کنیم. در ابتدا لازم است نگاهی دوباره به گروهبندی بازیهای جام جهانی داشته باشیم:
گروه A: آلمان - کاستاریکا - اکوادور - لهستان
گروه B: انگلستان - پاراگوئه - ترینیداد و توباگو - سوئد
گروه C: آرژانتین - ساحل عاج - صربستان و مونتهنگرو - هلند
گروه D: مکزیک - ایران - آنگولا - پرتغال
گروه E: برزیل - کرواسی - استرالیا - ژاپن
گروه G: فرانسه - سوئیس - کره جنوبی - توگو
گروه H: اسپانیا - اوکراین - تونس - عربستان
همانطور که میدانید ۲ تیم برتر از هر گروه به مرحله یکهشتم نهائی رقابتها صعود خواهند کرد و این تیمها بهصورت ضربدری با تیمهای برتر گروههای مجاور خود دیدار خواهند کرد. یعنی تیم اول گروه A با تیم دوم گروه B و تیم دوم گروه A با تیم اول گروه B دیدار خواهد کرد و به همین ترتیب تیمهای برتر گروههای C با D، تیمهای برتر گروههای E با F و تیمهای برتر گروههای G با H بهصورت ضربدری دیدار میکنند.
نحوه برنامهریزی مراحل یکهشتم، یکچهارم و نیمه نهائی نیز بهگونهای است که تیمهای همگروه تا دیدار فینال بههم برخورد نخواهند کرد.
بنابراین اگر تیمهای آلمان، لهستان و اکوادور را تیمهای صاحب شانس صعود از گروه A و تیمهای انگلستان و سوئد را ۲ تیم برتر گروه B بدانیم، ممکن است در دیدارهای مرحله یکهشتم نهائی، رویاروئی آلمان با انگلستان و یا آلمان با سوئد محتمل باشد. بدون شک بازی آلمان با انگلستان میتواند اوج حساسیت را در جام جهانی موجب شود.
رقابت سنتی تیمهای آلمان و انگلستان بسیار حساس است و یکی از مهمترین دیدارهای رسمی این ۲ تیم پیروزی ۵ بر یک انگلیسیها در خاک آلمان بوده است.
اما تیمهای آرژانتین و هلند را میتوان ۲ تیم برتر گروه C دانست، گرچه تیمهای ساحل عاج و صربستان هم شانسهائی برای صعود دارند، ولی روند صعودی هلند و آرژانتین در ماههای اخیر و عزم آنها برای جبران ناکامیهای گذشته، شانس این ۲ تیم را بیش از ۲ تیم دیگر کرده است و از سوئی دیگر تیمهای مکزیک و پرتغال هم در مقایسه با ایران و آنگولا شانسهای برتر گروه D هستند؛ بنابراین دیدارهای احتمالی آرژانتین - مکزیک و هلند - پرتغال هم میتواند موجب حساسیت فراوانی در مرحله یکهشتم نهائی گردد. گرچه امیدواریم تیم ملی ایران با صعود از گروه خود باعث بروز شگفتی در این بازیها شود و در آن صورت رویاروئی ایران - هلند با ایران - آرژانتین هم در مرحله یکهشتم نهائی دیدنی خواهد بود.
ما شانس تیمهای ایتالیا و چک یا آمریکا را برای صعود از گروه E و تیمهای برزیل و کرواسی را برای صعود از گروه F بیشتر از همگروههایشان دانستهایم. البته میدانیم که از کنار نام تیمهائی چون غنا، استرالیا، آمریکا و ژاپن هم نمیتوان به سادگی گذشت، اما با این احتمالات، بازیهای ایتالیا - کرواسی و برزیل - چک یا آمریکا میتواند دیدارهای محتمل دیگری از مرحله یکهشتم نهائی باشد، ولی اگر یکی از تیمهای ایتالیا و برزیل در گروهش اول و دیگری دوم شود، حساسترین دیدار مرحله یکهشتم نهائی جام جهانی را تیمهای برزیل و ایتالیا برگزار خواهند کرد. بازی رؤیائی این تیمها را در جام جهانی ۱۹۸۲ اسپانیا به یاد دارید؟ در آن دیدار ایتالیا با پائولو روسی جوان با نتیجه ۳ بر ۲ برزیل را برد که سوکراتس، ادر، زیکو و فالکائو را در ترکیبش داشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست