چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
بیشتر عكس بگیرید
بر اساس آمارهای جدید، تعداد ماموگرافیهایی كه زنان ۴۰ ساله و بالاتر برای غربالگری سرطان پستان انجام میدهند، طی سالهای اخیر كاهش پیدا كرده است.
این مسأله پزشكان را نگران كرده است كه شاید كاهش استفاده از این ابزار تشخیصی، به افزایش تعداد موارد سرطانهای تشخیص داده نشده منجر شود. در حال حاضر تنها امید پزشكان این است كه این كاهش، كاهشی موقتی باشد و زیاد تداوم پیدا نكند.آمارهای جدید میگویند تعداد زنانی كه طی مدت دو سال، حداقل یك بار ماموگرافی كردهاند، از ۴/۷۶ درصد در سال ۲۰۰۰ به ۶/۷۴ درصد در سال ۲۰۰۵ كاهش پیدا كرده است.
این ۸/۱ درصد كاهش اگر چه اندك به نظر میرسد اما نشاندهنده این است كه ۱/۱ میلیون نفر از زنان طی دو سال گذشته ماموگرافی نكردهاند و شانس تشخیص زودرس سرطان پستان را از خود گرفتهاند.
به عقیده پزشكان، انجام ماموگرافیهای سالانه میتواند خطر مرگ ومیر ناشی از سرطان پستان را در زنان ۵۰ تا ۶۹ ساله، چیزی حدود ۲۰ تا ۳۵ درصد و در زنان ۴۰ تا ۴۹ ساله، حدود ۲۰ درصد كاهش دهد. با توجه به آمار وحشتناك ابتلا به این سرطان كه تنها در آمریكا سالانه حدود ۱۸۰ هزار مورد جدید را شامل شده و موجب مرگ حدود ۴۰ هزار زن آمریكایی میشود، پزشكان معتقدند باید از تمام راهكارهای مقابله با این بیماری استفاده كرد.
ماموگرافی در حال حاضر یكی از بهترین راههای مبارزه با سرطان پستان تشخیص داده شده است. این روش تشخیصی اگر چه از میزان ابتلا به این بیماری نمیكاهد اما موجب تشخیص زودهنگام آن میشود.
زمانی كه بیماری در مراحل ابتدایی شناسایی شود، میتوان آن را با جراحی بهطور كامل خارج كرد و ضمن پیشگیری از پیشرفت بیماری، حتی در برخی موارد تلاش كرد تا از نظر ظاهری هم مشكلات كمتری برای بیمار ایجاد شود. برعكس، اگر بیماری در مراحل پیشرفته و پس از درگیر شدن اندامها و بافتهای مختلف شناسایی شود، دیگر امكان درمان موفقیتآمیز این بیماری وجود ندارد.
به همین دلیل، پژوهشگران تاكید كردهاند كه افراد تنها به یك بار انجام ماموگرافی اكتفا نكنند و هرچند وقت یك بار، برحسب سن، شرایط جسمی و خانوادگی و نیز بر اساس توصیههای پزشك آن را تكرار كنند. باید این كار هر از چند گاهی تكرار شود.
نكته مهم این است كه ماموگرافیهای قبلی دور انداخته نشوند چرا كه مقایسه عكسهای جدید با ماموگرافیهای قبلی میتواند، اطلاعات ارزشمندی را در اختیار پزشك قرار دهد.
فاطمه معرفت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست