چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
مجله ویستا

چراغ خطرهای بارداری، علائمی که نباید نادیده گرفت - قسمت دوم


نی نی بان: آیا می‌دانید که درد ناگهانی شما ساعت 2 صبح طبیعی یا آن‌قدر خطرناک است که باید با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید؟ قطعا تشخیص این مساله برای مادران دشوار است. در اینجا علائمی را نام برده‌ایم که برای شما زنگ خطر است.  اما حتی اگر منبع نگرانی‌تان را در این فهرست پیدا نکردید، بهتر است احتیاط را رعایت کنید و با پزشک خود تماس بگیرید. شاید بارداری زودرس به سراغ شما آماده است.

 


چراغ خطرهای بارداری، علائمی که نباید نادیده گرفت - قسمت دوم

 

توجه کنید که اضطراری بودن این علائم بستگی به مدت زمان بارداری، موقعیت شما و سابقه سلامتی‌تان دارد. از پزشک خود بخواهید تا برایتان توضیح دهد کدام علائم نشانه تماس ضروری با پزشک یا مراقبت پزشکی فوری است.

 

1.      گرفتگی شدید و مداوم عضلات پا یا ساق پا وقتی مچ پای خود را خم می‌کنید، درد عضلات پا وقتی انگشتان ‌پایتان را به سمت بالا می‌برید یا وقتی راه می‌روید، تورم قابل توجه یکی از پاها.

 

2.      زخم شکم (بر اثر افتادن یا تصادف اتومبیل).

 

3.      غش، گیجی مکرر، ضربان قلب شدید، یا تپش قلب.

 

4.      مشکلات تنفسی، سرفه خونی یا درد قفسه سینه.

 

5.      یبوست شدید همراه با دل درد یا اسهال شدید که بیش از 24 ساعت طول می‌کشد.

 

6.       خارش شدید نیم‌تنه، بازو، پا، کف دست یا خارش تمام بدن.

 

7.      علائم آنفولانزا. هر دو آنفولانزا و آنفولانزای خوکی برای زنان باردار بسیار خطرناک است. بنابراین اگر شما در تماس نزدیک با کسی که به آنفولانزا مبتلا است بوده‌اید یا هر گونه علائم آنفولانزا شامل تب، گلو درد، سرفه، آبریزش یا گرفتگی بینی، خستگی و درد بدن و لرز مشاهده کردید، با پزشک تماس بگیرید. علائم گاهی شامل اسهال و استفراغ نیز می‌شود.

 

8.      اگر شما تنگی نفس یا مشکلات تنفسی، درد قفسه سینه یا شکم، سرگیجه ناگهانی یا گیجی، استفراغ شدید یا مداوم، کاهش حرکت جنین دارید یا اگر با وجود مصرف استامینوفن هنوز تب‌تان بالا است، سریعا در جستجوی مراقبت‌های پزشکی فوری باشید.

 

9.      اگر شما در معرض یک بیماری واگیردار مانند آبله مرغان و یا سرخجه قرار گرفتید در حالی که بدنتان نسبت به آن ایمن نیست یا علائم عفونت را مشاهده کردید، با پزشک خود تماس بگیرید. توجه کنید که قبل از حضور در مطب حتما با آن‌ها تماس بگیرید.

 

10.  افسردگی یا اضطراب شدید. اگر شما احساس عمیقی از غم و ناامیدی یا احساس وحشت ناگهانی کردید طوری که قادر به رسیدگی به مسئولیت‌های روزانه خود نیستید یا فکر می‌کنید که به خودتان صدمه می‌زنید، به سرعت تقاضای کمک کنید.

 

11.  هر مشکل سلامتی که معمولا به خاطر آن با پزشک تماس می‌گرفتید، حتی اگر به بارداری شما ربطی نداشته باشد (مانند بدتر شدن آسم یا سرماخوردگی).

 

بدن شما آن‌قدر به سرعت تغییر می‌کند که شما قادر نیستید تشخیص دهید آیا چیزی که تجربه می‌کنید طبیعی است یا خیر. اگر فکر می‌کنید علائم شما جدی است و احساس خوبی ندارید، به غریزه خود اعتماد کنید و با پزشک خود تماس بگیرید. این تماس‌ها برای او غیر منتظره نیست. در این صورت اگر مشکلی وجود داشته باشد، شما به سرعت آن را حل می‌کنید و اگر مشکلی نباشد، خیال‌تان راحت می‌شود.

 

اگر نتوانستید با پزشک تماس بگیرید، می‌توانید به بیمارستان یا اتاق اورژانس بروید.

 

در آخر، اگر نزدیک به زمان زایمان خود هستید، علائم زایمان را بررسی کنید تا بدانید چه چیزی در انتظار شما خواهد بود و بهترین زمان برای تماس گرفتن با پزشک چه زمانی است.