پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
مجله ویستا

دلـیل افـزایش قـیمت گوشت


دلـیل افـزایش قـیمت گوشت

در روزها و ماه‌های اخیر این سوال برای بسیاری از هموطنان پیش آمده که دلیل گران‌شدن گوشت‌قرمز چه بوده است؟ بهتر است بدانید با حذف یارانه‌ها، قیمت بسیاری از نهاده‌های دامی مانند …

در روزها و ماه‌های اخیر این سوال برای بسیاری از هموطنان پیش آمده که دلیل گران‌شدن گوشت‌قرمز چه بوده است؟ بهتر است بدانید با حذف یارانه‌ها، قیمت بسیاری از نهاده‌های دامی مانند یونجه، ذرت، علوفه و هزینه حامل‌های انرژی مانند سوخت، نور، گرما، روشنایی و ... افزایش‌یافته است. از طرف دیگر، قیمت خدمات بخش واکسن و دارو هم افزایش پیدا‌ کرده است...

نتیجه بالا‌رفتن قیمت‌ها هم این شده که بسیاری از دامدار‌ها معتقدند این شغل دیگر درآمد و سود چندانی برایشان ندارد و ترجیح می‌دهند دامداری خود را تعطیل کنند یا آن را تغییر کاربری دهند. اگر همین حالا هم به آگهی‌های بخش دام و طیور روزنامه‌ها نگاهی بیندازید، می‌بینید تعداد زیادی از دامداری‌ها به انبار تبدیل شده‌اند یا اصلا زمین خالی هستند.

در مقاطعی از زمان، دولت برای اینکه کمبود گوشت بین مردم حس‌نشود و عرضه و تقاضا در یک سطح باقی بمانند، اقدام به واردات گوشت‌قرمز از سایر کشورها کرده است، اما این اقدام فقط مانند مسکنی عمل می‌کند که وقتی اثرش از بین برود، دوباره باید به فکر چاره افتاد. چاره‌ این کار هم تا حل نشدن مشکل تولید گوشت‌قرمز در کشور، واردات گوشت از کشورهای دیگر نیست، بنابراین می‌توان گفت گاهی همزمان با واردات گوشت، کمی قیمت این محصول در بازار پایین می‌آید و با پایان یافتن محصولات وارداتی و بالاتر‌رفتن سطح تقاضا از عرضه، دوباره شاهد افزایش قیمت گوشت می‌شویم. متاسفانه

در حال حاضر فعالیت بسیاری از کشتارگاه‌های ما که روزی ۲ تا ۳ شیفت کار می‌کردند، به علت کمبود دام، بسیار محدوده شده است. همین کمبود دام هم می‌تواند عاملی برای افزایش قیمت گوشت‌قرمز شود، بنابراین دولت باید تا حد امکان به فکر راه‌اندازی دوباره دامداری‌های داخلی و حل کمبود گوشت‌قرمز به شکلی اساسی باشد تا شاهد این همه بالا و پایین‌رفتن قیمت گوشت در کشور نباشیم.

دکتر آراسب دباغ‌مقدم

متخصص بهداشت مواد غذایی