چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

هشدار پلیس درباره جیب بری و كیف قاپی


هشدار پلیس درباره جیب بری و كیف قاپی

زمانی كه از بانك پول دریافت می كنید, حتی الامكان سعی كنید از وسایط نقلیه شلوغ مانند اتوبوس یا ایستگاه های تاكسی استفاده نكنید

نیروی انتظامی با ارایه هشدارها و توصیه های پلیسی درخصوص جیب بری و كیف قاپی توجه عموم شهروندان نسبت به رعایت این موارد را خواستار شد.در این هشدارهای پلیسی آمده است:

۱) از حمل و جا به جایی وجوه نقد زیاد و اسناد و مدارك معتبر و اشیای باارزش در مواقع غیرضروری جدا خودداری كنید.

۲) از به نمایش گذاشتن محتویات كیف خود در انظار عمومی خودداری كنید.

۳) در اماكن شلوغ مراقبت بیشتری از اموالتان كنید.

۴) چنانچه قصد حمل پول نقد دارید، از چكهای تضمینی بین بانكی استفاده كنید.

۵) مشخصات اموال داخل كیف را ضبط و نگهداری كنید.

۶) چنانچه در اماكن شلوغ احساس می كنید، افرادی غیرطبیعی به شما چسبیده یا هل می دهند هوشیارتر باشید و مراقبت بیشتری از كیف و محتویات جیبتان كنید.

۷) چنانچه قصد رفتن به محلی را دارید كه حمل كیف ضرورت ندارد از بردن كیف خودداری كنید.

۸) سعی كنید به حركات فیزیكی اطرافیان خود در اماكن عمومی و معابر شلوغ دقت و حساسیت داشته و در صورت برخورد با رفتار غیرطبیعی افراد دقت كافی كرده و ضمن حفظ خونسردی مراقبت بیشتری از اموال همراه خود داشته باشید.

۹) زمانی كه از بانك پول دریافت می كنید، حتی الامكان سعی كنید از وسایط نقلیه شلوغ مانند اتوبوس یا ایستگاه های تاكسی استفاده نكنید.

۱۰) از قراردادن پول و اشیای گرانبها در جیبهای بیرونی البسه خود خودداری كنید.

۱۱) چنانچه از سوارشدن به اتومبیل های مسافركش در رسیدن به مقصد استفاده می كنید، دقت و هوشیاری لازم را داشته باشید و اگر راننده یا سرنشین اتومبیل از شما خواستند حركاتی از قبیل درخواست باز و بسته كردن درب یا تنظیم آیینه و... انجام دهید، مراقب باشید، چرا كه این حركات معمولا برای انحراف افكار شما و سرقت محتویات جیب مسافران بوده است.

۱۲) چنانچه در اتومبیل متوجه سرقت اموال خود توسط سارقان شدید، ضمن حفظ خونسردی مشخصات اتومبیل و سرنشینان را به خاطر بسپارید و در محل مناسبی از اطرافیان كمك بگیرید و شتابزده برخورد نكنید.

۱۳) از سوارشدن به اتومبیل هایی كه در صندلی عقب كارتن خالی، یك نفر به عنوان مریض و یا پا شكسته قرار می گیرد و راننده مانع سوارشدن دیگران و یا اصرار به سوارشدن در صندلی جلو كنار شخص دیگر می كند، جدا خودداری كنید كه این حیله سارقان جیب بر داخل خودرو است.

۱۴) اگر فردی به عنوان خارجی با ادای كلمات نامفهوم عربی یا انگلیسی از شما تقاضای مشاهده پولهای ایرانی و چكهای مسافرتی و تضمینی كرد، از ارائه تمام وجوه خود به وی جدا خودداری كنید.

۱۵) از در اختیار گذاشتن پول برای تعویض مشاهده آن به افراد ناشناس خودداری شود.

۱۶) چنانچه افرادی به عنوان پلیس به شما مراجعه كردند، تا زمانی كه كارت شناسایی آنان را رویت نكرده و هویت آنها برایتان محرز نشده، از گذاشتن كیف، مدارك و وجوه خود در اختیار این افراد جدا پرهیز كنید.

۱۷) بزهكاران تحت عنوان ماموران نهادهای دولتی اخاذی می كنند، بنابرانی در برخورد با افرادی كه خود را این گونه معرفی كرده و سعی در بازرسی بدنی یا رؤیت محتویات كیف و جیب شما دارند، هوشیارانه برخورد كنید.

۱۸) بزهكاران كف زن با در دست گرفتن پول های اسكناس یا چكهای شما به طور سریع و غیرمحسوس در شمارش یا جا به جایی در دستان خود مقداری از آن را كف زنی و بقیه را به شما عودت می دهند، پس در برخورد با این گونه موارد قبل از ترك شخص از محل حتما پولتان را شمرده و در صورت كسر بودن نسبت به دستگیری كف زن با همكاری اطرافیان اقدام كنید.

۱۹) خانمها در اماكن شلوغ كیف خود را در قسمت جلوی بدن و در معرض دید خود قرار دهند.

۲۰) در صورت بروز هرگونه سرقت حتما مراتب را در ادارات انتظامی اعلام و تشكیل پرونده كنید.

۲۱) چنانچه قصد واریز وجه به حساب افراد دیگر را دارید، از بانك دارنده حساب جاری در آن بخواهید چكی با همان مبلغ در وجه حساب شخص طلبكار یا مورد شما صادر كند و به این ترتیب از حمل پول زیاد و یا چكهای مسافرتی جدا خودداری كنید. ضریب ایمنی چك های بین بانكی و جاری بالاترین نسبت به دیگر چك ها است.

۲۲) در مراكز خرید، اجناس خریداری شده را با فرزندان كوچك خود تنها نگذارید.

۲۳) از سپردن وسایل خریداری شده در مراكز خرید به افراد غیر و ناآشنا خودداری كنید.

۲۴) از آنچه سارقان را به سوی شما جذب می كند، وضعیت ظاهری، كیف و یا برجستگی جیب شما است، از این رو حتی الامكان سعی كنید، وجوه خود را در قسمتهای پنهان و یا خانمها در جیبهای خود حمل كرده و كیف را در مواقع ضروری حمل كنید.

۲۵) هر مكانی كه خانمها در آن تردد می كنند و یا تجمع دارند، می تواند محلی برای وقوع سرقت و كیف زنی باشد كه رعایت موارد ایمنی ضروری است.

۲۶) هوشیاری ماموران انتظامی اماكن عمومی، زیارتگاه ها، پایانه های مسافربری و... می تواند بازدارندگی را در پی داشته باشد.

۲۷) چنانچه سارقان را در محل دستگیر كردید، تحت تاثیر گریه و یا التماس سارقان قرار نگیرید؛ این شگرد سارقان جهت فرار از چنگ قانون بوده، از این رو موارد فوق یا همراه داشتن فرزندان كوچك پوششی جهت كار این گونه افراد است، حكما آنان را به پلیس معرفی كرده تا جرایم ارتكابی دیگر سارقان بررسی و پیشگیری انجام شود.