پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
عدم تحمل لاکتوز
یک انسان میتواند قابلیت تولید آنزیم لاکتاز (lactase) را برای هضم لاکتوز که قند شیر است از دست بدهد. این اتفاق میتواند در زمان کودکی یا کمی بعدتر رخ دهد. در عدم تحمل لاکتوز، انسان پس از مصرف مواد لبنیاتی به خصوص شیر دچار نفخ، دل درد و اسهال میشود.
هنگامیکه قند لاکتوز در رودهها شکسته نشود باکتریهای روده، آن را به عنوان منبع انرژی برای خود استفاده میکنند و در اثر عمل باکتریهای بر لاکتوز گاز تولید میشود. به نظر میآید که عدم تحمل لاکتوز یک ریشه ژنتیکی دارد و حدود ۸۰% از مردم دنیا آن را به ارث بردهاند، این مسئله بیشتر در آسیائیها، یونانیها و مردم آفریقا دیده میشود.
عدم تحمل لاکتوز همچنین میتواند به طور موقت در افراد به خصوص کسانی که دچار سوء تغذیه یا برخی امراض هستند پیش آید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست