چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
پیلاف بلغور و نخودفرنگی، ضد سرماخوردگی
اگر از خوردن روزانه برنج در وعدههای غذایی خسته شدهاید و در جستوجوی غذایی جایگزین هستید، به شما توصیه میکنیم پیلاف بلغور با نخودفرنگی را تجربه کنید. شما میتوانید از بلغور گندم علاوه بر تهیه پیلاف برای تهیه سالاد یا سوپ استفاده کنید و از خواص درمانی آن بهرهمند شوید.
با مصرف این غذا...
از ابتلا به تنبلی و کندی عملکرد رودهها پیشگیری کنید.
علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن میزان کلسترول بد را در خون کاهش دهید.
به بهبود جریان گردش خون وعملکرد کبد کمک کنید.
دستور تهیه :
مواد لازم:
پیاز: یک عدد
سیر: یک حبه
نخود فرنگی: یکدوم پیمانه
بلغور گندم: یک و یکدوم پیمانه
شوید تازه: یک قاشق سوپخوری
میخک: یک عدد
جعفری: یک قاشق سوپخوری
آب مرغ: ۲ پیمانه
نعناع: یک قاشق سوپخوری
فلفل دلمهای: یک عدد
آبلیمو: ۳ قاشق سوپخوری
زنجبیل: یکهشتم قاشق چایخوری
گردو: یکدوم پیمانه
روش تهیه:
پیش از هر چیز پیاز و سیر را ریز خرد کنید. هویج و نخودفرنگی را آبپز یا بخارپز کنید و آنها را کنار بگذارید. پیازهای نگینی شده را ۳۰ تا ۴۰ ثانیه درون روغنزیتون یا روغن کنجد تف دهید، سپس سیر را به آن اضافه کنید و در ادامه هویج و نخودفرنگی پخته و نگینی شده و فلفل دلمهای نگینی شده را به پیاز و سیر اضافه کنید. کمی آبلیموی تازه، زنجبیل رنده شده و نمک و فلفل قرمز به این مخلوط اضافه کنید و آن را برای ۲ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید.
در مرحله بعدی بلغور را که قبلا شستهاید و آن را برای ۶ساعت در آب گرم خیس کردهاید روی حرارت بگذارید تا نیمپز شود. در این شرایط بلغورها را از روی حرارت بردارید و آن را از صافی بگذرانید تا بلغورها جدا شود. سپس آب مرغ را در قابلمه جدید بریزید و بلغورها را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شود.
در این مرحله میتوانید دانه میخک را اضافه کنید تا عطر و بوی آن به غذا اضافه شود. پس از آماده شدن بلغور و تمام شدن آب مرغ درون آن، سبزیجات را به ظرف اضافه کنید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بماند. بعد از این مدت این مخلوط را بهخوبی هم بزنید و آن را در ظرف دیگری سرو کنید.
این غذا چه خواصی دارد؟
تقویت سیستم ایمنی با بلغور گندم
در زمانهای قدیم که مصرف موادغذایی سلامت بیشتر در میان خانوادهها رعایت میشد مردم به جای استفاده از برنج از بلغور استفاده میکردند. آنها بلغور را جایگزین مناسبی برای برنج میدانستند و در طول سال تنها دو تا سه بار در وعدههای غذاییشان برنج میخوردند. گنجاندن بلغور گندم به وعدههای غذایی هفتگی میتواند تاثیر زیادی در تقویت سیستم دفاعی به ویژه در فصلهای سرد سال داشته باشد. افرادی که از بلغور گندم برای تهیه غذاهای اصلی و پیشغذاها استفاده میکنند، میتوانند از خواص بلغور گندم برای درمان یبوست و بهبود تنبلی و کندی عملکرد رودهها استفاده کنند. از طرفی مصرف بلغور گندم در خانمها و دختران جوان به بهبود غذارسانی به سلولهای پوست کمک میکند و موجب افزایش نشاط و شادابی پوست میشود.
نخودفرنگی و کنترل کلسترول خون
نخودفرنگی ازجمله سبزیجات حاوی فیبر است که تاثیر درمانی قابلملاحظهای بر کاهش میزان کلسترول خون دارد. افرادی که نیاز به کنترل کلسترول خون دارند با گنجاندن نخودفرنگی به برنامه غذایی علاوه بر کاهش میزان کلسترول از ابتلا به این بیماری نیز پیشگیری میکنند. با نگاهی به جدول موادمغذی موجود در نخودفرنگی میتوان دید که میزان ویتامین k موجود در این سبزی به اندازهای است که میتواند روند استخوانسازی در بدن نوجوانان و کودکان را تسریع کند. به گفته درمانگران برای انتخاب نخودفرنگی بهتر است سراغ دانههای گرد آن که دارای رنگ سبز چمنی هستند، بروید.
برای تزیین پیلاف سبزیجات میتوانید از گردو، جعفری یا نعناع تازه و حتی خشک شده استفاده کنید.
برای تهیه پیلاف بلغور و نخودفرنگی میتوانید به جای استفاده از بلغور گندم از بلغور جو یا بلغور ذرت نیز استفاده کنید.
بهبود اشتهای کودکان با میخک
گل میخک از جمله گیاهان پرخاصیتی است که در سبد ادویه بسیاری از خانمهای خانهدار دیده میشود. این گیاه یک محرک مناسب برای دستگاه گوارش است و اضافه کردن آن به عنوان چاشنی به غذا میتواند موجب بهبود عملکرد و فعالیتهای گوارشی شود. از این رو بسیاری از درمانگران استفاده از این ادویه را در وعده غذایی افراد و کودکان بدغذا بسیار موثر میدانند. علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش، گل میخک برای تقویت کبد و کلیهها موثر است و میتواند به عنوان یک داروی طبیعی به بهبود جریان گردش خون در بدن کمک کند.
نخودفرنگی بخارپز؛ بهترین انتخاب
بهترین روش برای تهیه نخودفرنگی، آبپز کردن آن است. به این ترتیب رنگ نخودفرنگی تیره و کدر نمیشود و ظاهر آن مثل روز اول باقی میماند، بنابراین اگر ظاهر نخودفرنگی برایتان مهم است، بهتر است آن را بخارپز یا آبپز کنید. البته با بخارپز کردن نخودفرنگی راحتتر میتوانید خواص درمانی آن را حفظ کنید. در کنار این موارد درصورتی که قصد دارید نخودفرنگی را در فریزر نگهداری کنید، فراموش نکنید که بعد از خارج کردن آنها از غلاف و شستوشوی نخودفرنگیها، آنها را به مدت یک دقیقه در آبجوش و ۰۳ ثانیه در آب سرد قرار دهید و بعد از آن بستهبندی کرده و در فریزر بگذارید.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران احمد وحیدی وزیر کشور مجلس شورای اسلامی مجلس چین خلیج فارس دولت دولت سیزدهم شورای نگهبان حجاب مجلس یازدهم
روز معلم تهران سیل قوه قضاییه آموزش و پرورش شهرداری تهران فضای مجازی سلامت پلیس دستگیری شورای شهر تهران شورای شهر
بانک مرکزی ارز بابک زنجانی خودرو قیمت دلار قیمت خودرو ایران خودرو دلار سایپا مالیات بازار خودرو قیمت طلا
تلویزیون سریال فیلمبردار سینمای ایران سینما نون خ موسیقی تئاتر دفاع مقدس فیلم کتاب رسانه ملی
اسرائیل رژیم صهیونیستی غزه فلسطین آمریکا جنگ غزه حماس نوار غزه یمن نتانیاهو ترکیه افغانستان
فوتبال پرسپولیس استقلال رئال مادرید سپاهان تراکتور بایرن مونیخ باشگاه استقلال لیگ برتر فوتسال تیم ملی فوتسال ایران بازی
هوش مصنوعی تبلیغات ناسا اینستاگرام اپل فناوری همراه اول آیفون گوگل
داروخانه خواب دیابت مسمومیت کاهش وزن چاقی سلامت روان بارداری آلزایمر