دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

نان خرمایی برای افطار ماه رمضان


نان خرمایی برای افطار ماه رمضان

یکی از بهترین خورکی ها برای سفره افطار ماه رمضان خرماست. با خرما غذاها و دسرهای بسیاری می توانید درست کنید. یکی از این دسرها، نان خرمایی است.

مواد لازم برای تهیه نان خرمایی برای افطار ماه رمضان :

آرد گندم : ۳ لیوان

ماست : ۲ قاشق غذاخوری

کره : ۲۲۰ گرم

بکینگ پودر : ۱ قاشق چایخوری

گلاب : ۵ قاشق غذاخوری

خرما : ۳۰۰ گرم

مغز گردو : ۱۵۰ گرم

زرده تخم مرغ برای تزیین شیرینی

طرز تهیه نان خرمایی برای افطار ماه رمضان :

کره را روی حرارت به روش بن ماری ( روش بن ماری یعنی بدون حرارت مستقیم، روی حرارت کتری کره را آب کنید ) بخار قرار دهید تا آب شود.

بکینگ پودر و ماست را مخلوط کنید سپس به کره آب شده اضافه نمایید.

پس از مخلوط شدن مواد کم کم آرد را اضافه کنید و ۳ دقیقه ورز دهید ( فقط تا حدی ورز دهید که خمیر یکدست شود ).

خمیر را داخل نایلون فریزر بگذارید و به مدت ۲ ساعت کناری قرار دهید.

در این مدت خرماها را بشویید و پوست و هسته خرما را جدا کنید. سپس به همراه مغز گردو و گلاب مخلوط و چرخ کنید ( در صورت تمایل میتوانید ۱ قاشق چایخوری پودر دارچین یا رازیانه اضافه کنید ).

پس از ۲ ساعت که خمیر آماده شد تکه هایی از خمیر بردارید و کف دست تان پهن کنید.

سپس داخل آن مقداری از خرمای چرخ شده بگذارید و از اطراف جمع کنید ( تمام شیرینی ها را به همین صورت اماده کنید ).

نان خرمایی ها را داخل سینی فر بچینید و روی آنها را با برس زرده تخم مرغ بمالید.

سپس سینی را داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کرده اید و گرم شده است به مدت ۱۵ – ۲۰ دقیقه قرار دهید تا روی نان خرمایی ها طلایی شود.

پس از آماده شدن نان خرمایی باید صبر کنید تا خوب سرد شوند سپس داخل ظرف قرار دهید ، این نان ها بسیار ترد و شکننده می باشند و باید در زمان انتقال به ظرف خوب سرد شده باشند.

می توانید بسته به سلیقه تان انواع مدل های این شیرینی خوشمزه را آماده کنید ، در صورت تمایل می توانید پیش از قرار دادن نان خرمایی ها در فر یک گردو برای زیبایی بیشتر روی نان خرمایی ها قرار دهید و یا زرده تخم مرغ را با مقداری زعفران دم کرده مخلوط کنید و روی نان خرمایی ها بزنید تا رنگ طلایی تری داشته باشید.