چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ویزیت غیر حضوری بیماران با استفاده از وایبر
پیشرفت علم و تکنولوژی در همه قسمت های زندگی امروزی تاثیر گذاشته است به طوریکه پای برنامه هایی چون وایبر به بیمارستان ها هم باز شده است و در مواقع ضروری و یا زمانی که پزشک در بیمارستان حضور ندارد از طریق وایبر بیمار را ویزیت می کند و یا اینکه پرستاران عکس ها و سی تی اسکن ها و ... را از طریق وایبر برای پزشکان معالج می فرستند و منتظر جواب می مانند.
ماجرا از آنجایی شروع شد که برخی پزشکان به هزار و یک دلیل در بیمارستان ها حاضر نمی شدند و این نبودشان را تلفنی جبران می کردند، جواب آزمایش ها، نوار قلب ها و هر چیزی را که کاغذی بود فکس شده می دیدند.پرستار و رزیدنت اینها را برای پزشکان می فرستادند و آنها هم از راه دور تشخیص می دادند و نسخه می نوشتند. حالا ولی با روی کار آمدن تکنولوژی های جدید، فکس جای خودش را به نرم افزارهای پیام رسان اینترنتی داده و کار را حتی از قبل هم ساده تر کرده.
پرستار یکی از بیمارستان ها، از تجربه شخصی اش در این باره به «شهروند» می گوید. او که در بخش آی سی یو یکی از بیمارستان های آموزشی تهران مشغول به کار است، توضیح می دهد:«همین چند روز پیش بود که به خاطر نبود پزشک در بیمارستان، مجبور شدیم، از نوار قلب بیمار عکس بگیریم و با وایبر برای پزشک معالج بفرستیم.»او می گوید:«فقط نوار قلب نیست، جواب سی تی اسکن و ... را هم با همین سیستم برای پزشک می فرستند تا او از روی عکس تشخص درمان دهد.»
محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار است، او می گوید که این اتفاق بیش از همه ممکن است در بیمارستان های خصوصی اتفاق بیفتد. چرا که در بیمارستان های آموزشی، اگر پزشک هم نباشد، رزیدنت ها هستند، آنها می توانند تشخیص دهند و در صورت بروز مشکل با استادشان تماس می گیرند و تلفنی راهنمایی می گیرند. اما در بیمارستان های خصوصی، معمولا وقتی پزشکان نیستند، پرستاران این کار را برای پزشکان انجام می دهند. او در توضیح بیشتر به «شهروند» می گوید:«کم نیستند پزشکانی که با این روش برای بیماران نسخه تجویز می کنند، در حالی که با این روش نمی توان درمان را شروع کرد چرا که علاوه بر نتایج آزمایش یا عکس سونوگرافی یا سی تی اسکن، باید علایم بالینی بیمار هم در نظر گرفته شود، نمی توان تنها با یک عکس، تشخص بیماری داد.»
درمان وایبری مورد انتقاد وزارت بهداشت هم است. محمدحسین میردهقان، مدیرکل نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت، به «شهروند» می گوید:«اگر پزشکی به صورت غیرحضوری تلفنی، وایبری یا فکسی و ... تشخیص پزشکی دهد، علاوه بر این که مرتکب تخلف شده، اقدام غیراخلاقی هم انجام داده است.» او تأکید می کند که از این مسائل در بیمارستان ها خیلی کم اتفاق می افتد. چرا که ویزیت بیمار بدون حضور پزشک معنا ندارد. «این اقدام جزو اصول اخلاق پزشکی نیست و جامعه پزشکی هم به شدت با آن برخورد می کند.»
ویزیت غیر حضوری بیماران با استفاده از وایبرایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست