سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
برخی دیگر از رویدادهای ۲۶ اکتبر
۷۴۰:
یک زمین لرزه شدید به قسطنطنیه (استانبول) تلفات سنگین و ویرانی شدید وارد ساخت.
۱۷۵۹:
ژرژ دانتون از رهبران میانه رو انقلاب فرانسه به دنیا آمد. وی پنجم آوریل ۱۷۹۴ دریک دادگاه افراطیون انقلاب به اعدام محکوم وهمان روز با گیوتین گردن زده شد و اصطلاح انقلاب فرزندان خودرا می بلعد از همان روز برسر زبانها افتاده است.
۱۸۶۳:
صلیب سرخ جهانی تاسیس شد.
۱۹۰۵:
اتحادیه سوئد ونروژ منحل شد و در همین روز پارلمان نروژ یک شاهزاده دانمارکی را به پادشاهی آن کشور برگزید. پادشاه نروژ اختیارات اجرایی ندارد.
۱۹۴۱:
دولت آمریکا برای نخستین بار باوند (اوراق بهادار) پس انداز به جریان گذارد تا مردم همانند بانک بتوانند با خرید این اوراق از سود سرمایه خود استفاده ببرند. سرمایه و سود توسط دولت تضمین می شود. فروش این باوند ها همچنان رایج است.
۱۹۴۷:
مهاراجه جامو وکشمیر میان پیوستن به هند و یا پاکستان، هند را انتخاب کرد و از همان روز مسئله کشمیر که اکثر مردم آن مسلمان هستند به وجود آمده و باعث چند جنگ کوچک و بزرگ میان هند و پاکستان شده است. کشمیر از کانونهای بحران در جهان بشمار می رود. مهاراجه در سانسکریت به معنای پادشاه بزرگتر است. در این زبان؛ راجه یعنی پادشاه.
۱۹۵۵:
«نگو دین دی ام» و قبلا نخست وزیر جنوب ویتنام استقلال کامل این قسمت را به نام جمهوری ویتنام جنوبی اعلام کرد و خود را رئیس آن کشور اعلام داشت و با این عمل قرارداد ژنو سال ۱۹۵۴ که طبق آن قرار بود رفراندم وحدت در ویتنام انجام شود نقض شد. طبق قرارداد ژنو که پس از شکست نیروهای فرانسه در شمال ویتنام از پیروان مسلح دکتر هوشی مین امضاء شده بود قراربود جنوب ویتنام (منطقه غیر کمونیست) تا زمان انتخابات تعیین سرنوشت زیر نظر امپراتور «بائو دای» اداره شود. عمل «دین دی ام» کودتا تلقی شد، ولی دولت فرانسه که با ویتنام شمالی که آن را در جنگ شکست داده دشمنی داشت رژیم «دین دی ام» را برسمیت شناخت و مسئله را پیچیده ساخت. دولت آمریکا در اجرای سیاست خود مبنی بر جلوگیری از گسترش کمونیسم وضعیت جنوب ویتنام مساعد مداخله دید و به دادن کمک نظامی و حمایت سیاسی اقدام کرد ولی این روابط خالی از اشکال نبود. کودتای دوم نوامبر ۱۹۶۳ و مرگ «دین دی ام» بود که مسئله ویتنام را جدّی کرد که به یک جنگ خونین طولانی میان کمونیستها و آمریکا انجامید و در پایان این جنگ که کمونیستها آن را بردند، درسال ۱۹۷۵ وحدت ویتنام تامین شد.
۱۹۷۱:
مجمع عمومی سازمان ملل ۲۲ سال پس از تاسیس جمهوری توده ای چین رای دادکه کرسی چین که در اختیار جزیره تایوان بود به صاحب اصلی آن داده شود و ۱۵ نوامبر همین سال نمایندگان چین طی مراسمی که به موقع خود خواهد آمد این کرسی را اشغال کردند.
۱۹۹۵:
فتحی شقاقی بنیادگذار فلسطینی جنبش جهاد اسلامی درمدخل یک هتل در جزیره مالت هدف گلوله ماموران موساد (سازمان اطلاعاتی اسرائیل) قرارگرفت و کشته شد. از شقاقی به عنوان مبتکر انفجارهای انتحاری نام برده شده است. وی با نام مستعار عازم لیبی جهت ملاقات با قذافی بود که هدف گلوله ماموران موساد قرار گرفت. شقاقی در سر راه خود به لیبی وارد مالت شده بود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست