چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آزمایش های پیش از ازدواج
آزمایشهای پیش از ازدواج از جمله آزمایشهای عفونی و ژنتیکی و اعتیاد میتوانند، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریها و سلامت خانواده داشته باشد. در این مقاله به انواع این آزمایشها و چگونگی انجام آنها میپردازیم...
پیش از ازدواج، از زوجین آزمایشهای مربوط به بیماریهای تالاسمی، عفونی -که امکان انتقال آن از طریق تماس جنسی است-، کمخونی و آزمایش ادرار برای رد اعتیاد گرفته میشود. در صورتی که فردی واکسنهایی مانند کزاز، دیفتری، سرخجه و... را نزده باشد نیز آنها را دریافت میکند. تمامی این موارد، جزو آزمایشهای استاندارد و اجباری است. برخی پزشکان نیز توصیه میکنند در کنار این آزمایشها، توانایی باروری مردان و زنان بررسی شود. بنابراین توصیه میشود حتما پیش از ازدواج، زوجینی که رابطه خانوادگی نزدیک یا سابقه بیماری در آنها وجود دارد، مشاوره ژنتیک داشته باشند.
در مشاورههای ژنتیک، درخت ژنتیکی از بیماریهای که در خانواده وجود دارد، کشیده میشود. در صورتی که امکان انتقال بیماری به نسل بعدی وجود داشته باشد، توصیهها و آزمایشهای لازم - از جمله تالاسمی که متاسفانه در کشور ما خیلی شایع است- داده میشود تا کودکی با بیماری تالاسمی به دنیا نیاید. همچنین شما میتوانید طی معاینات متخصص زنان سوالات موردنظرتان را در حضور یکدیگر از وی بپرسید تا مشکلاتی حین ازدواج یا پس از آن برایتان به وجود نیاید.
● اطلاعات کافی داشته باشید
لزوم انجام آزمایشهای پیش از ازدواج در کشورهای دیگر مانند ایران اجباری نیست زیرا اکثر افراد اطلاعات کافی و مورد نیاز را در خصوص این مسائل دارند و حتما قبل از ازدواج به مراکز مخصوص مراجعه میکنند تا از لحاظ بیماریهای هپاتیت C ،B، ایدز و... بررسی شوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید. بنابراین به زوجین توصیه میشود حتما ۳، ۴ ماه پیش از ازدواج به مراکز مربوطه مراجعه کنند و توضیحات و اطلاعات کافی را در خصوص روش نزدیکی، جلوگیری، انتقال بیماریها از طریق تماس جنسی و روش پیشگیری از آنها را فرا بگیرند و همچنین زمان مناسب برای باروری و آمادگیهای قبل از آن را بدانند.
اگر در سن بالایی ازدواج میکنید، سریعتر اقدام به بارداری کنید. لازم است روشهای جلوگیری به زوجین آموزش داده شود تا بارداریهای ناخواسته و زودتر از موعد برایشان اتفاق نیفتد. اگر زوجین در سن پایینی ازدواج میکنند باید برای بارداری مدتی صبر کنند زیرا بارداری در سنین بسیار بالا یا پایین توصیه نمیشود. به علاوه برخی از خانمها ممکن است مشکلات پرده بکارت داشته باشند یا اینکه پرده بکارتشان باز نشده باشد. گاهی اوقات نیز نوارهای ضخیمی روی آن قرار دارد که باید برداشته شود چراکه در شب اول ممکن است با خونریزی زیادی همراه باشد. بنابراین توصیه میشود قبل از ازدواج به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. پستان خانمها نیز باید بررسی و معاینه شود. در ضمن لازم است که آقایان مورد بررسی و معاینه قرار بگیرند تا اگر احیانا مشکلی وجود داشته باشد قبل از ازدواج برطرف شود.
● برای شروع زندگی، مشاوره روانشناسی بگیرید
هنگامی که خانمی به متخصص زنان و زایمان مراجعه میکند، تمامی آزمایشها و معاینات صورت میگیرد و توصیههای لازم به وی داده میشود حتی اگر فرد در دوران پریود یا ناحیهای از دستگاه تناسلی زنانه و پستانش مشکلی داشته باشد این مسائل بررسی میشود تا بدون استرس و مشکل وارد مرحله جدیدی از زندگیاش شود. حتی توصیه میشود زوجین حتما به یک روانشناس مراجعه کنند تا مشاورههای قبل از ازدواج در خصوص افکار، عقاید، همسطحی خانوادهها، طرز تفکر، توصیههایی برای شروع زندگی جدید و... به آنها داده شود.
● لزوم انجام آزمایشهای هورمونی در سنین بالا
اگر زوجین بهخصوص خانمها در سن بالا اقدام به ازدواج کنند باید آزمایشهای روز دوم - آزمایشهای هورمونی که شامل بررسی کار تخمدان است - انجام شود تا سطح توانایی باروریشان مشخص شود. اگر توانایی باروری پایین باشد به زوجین توصیه میشود زودتر باردار شوند اما اگر توانایی در حد معمول باشد، میتوانند پس از گذشت یک سال و در شرایط روحی بهتر اقدام به بارداری کنند.
● در پایان
دنیای امروز، دنیای پیشگیری است و پیشگیری هزینهای کمتر از درمان دارد. پس بهتر است در مرحلهبهمرحله زندگی، قبل از ازدواج، بارداری و حتی دوران یائسگی با پزشک متخصص مشاوره داشته باشید تا با اطمینان بیشتر و مشکلات کمتری وارد مرحله جدیدی از زندگیتان شوید.
دکتر آزیتا صفارزاده
جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست