یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

آیا میدانید که نوابغ چگونه می اندیشند ؟


هاولوک الیس ، طبق مطالعاتی که بر روی نوابغ انجام داد ، به این نتیجه رسید که اکثر نوابغ پدرانی بالای ۳۰ و مادرانی زیر ۲۵ سال داشته اند .و عموماً در کودکی بیمار و رنجور بوده اند .پژوهشگران …

هاولوک الیس ، طبق مطالعاتی که بر روی نوابغ انجام داد ، به این نتیجه رسید که اکثر نوابغ پدرانی بالای ۳۰ و مادرانی زیر ۲۵ سال داشته اند .و عموماً در کودکی بیمار و رنجور بوده اند .پژوهشگران دیگری نیز مدعی بوده اند که بسیاری از نوابغ یا یتیم بوده ( مانند دیکنز ) و یا مادر نداشته اند . ( همچون داروین ) نهایت امر انبوه اطلاعات و داده ها چیزی را روشن نکرد .

نابغه کسی نیست که در آزمون های دانشگاهی رتبه ی اول را کسب کند و یا ضریب هوشی بالایی داشته باشد ، نوابغ از دریچه های مختلف به مسئله نگاه می کنند .

مطالعات روانشناسی این نتیجه آشکار شد که خلاقیت و هوش ماهیت های متفاوتی دارد . انسان می تواند بسیار با هوش باشد ولی خلاق نباشد و بر عکس می تواند بسیار خلاق باشد ولی از هوش زیادی بر خوردار نباشد .

ما عموماً به روش باز آفرینی یعنی بر مبنای مسائل مشابهی که در گذشته با آن ها مواجه شده ایم ، تفکر می کنیم . زمانی که با مسئله ای روبه رو می شویم از خود می پرسیم : « برای حل این مسئله چه چیزی را قبلاً در زندگی ، تحصیل یا کار آموخته ایم ؟ »

اما در مقابل نوابغ به روشی آفرینشگرانه می اندیشند . آن ها وقتی با مسئله ای مواجه می شوند ، از خود می پرسند : « من چگونه می توانم این مشکل را حل کنم ؟ »

راهبرد های فکری نوابغ :

۱. نوابغ افکار خود را به تصویر می کشند .

۲. نوابغ تولید می کنند .

۳. نوابغ ترکیباتی جدید می آفرینند .

۴. نوابغ روابط را تقویت می کنند .

۵. نوابغ به تضاد ها می اندیشند .

۶. نوابغ استعماری می اندیشند .

۷. نوابغ خود را برای فرصت ها مهیا می کنند .