دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا

قبل از خرید لپ تاپ بخوانید


قبل از خرید لپ تاپ بخوانید

این روزها خرید بعضی وسایل از نظر برخی از مردم ارتباطی با کارایی و کاربردشان ندارد یک کالا یا وسیله را خریداری می کنند چون خرید و استفاده از این کالا, مد روز است

این روزها خرید بعضی وسایل از نظر برخی از مردم ارتباطی با کارایی و کاربردشان ندارد. یک کالا یا وسیله را خریداری می‌کنند چون خرید و استفاده از این کالا، مد روز است. این موضوع را می‌توان با نگاهی به فروشگاه‌های سطح شهر به چشم دید...

به همین دلیل گاهی ممکن است کالایی را خریداری کنند که با نیازهای واقعی‌شان تناسب ندارد. این بار می‌خواهیم به شما در خرید لپ‌تاپ مورد نظرتان کمک کنیم تا اگر قصد خرید آن را دارید، نوعی را انتخاب کنید که با نیازهایتان مطابقت دارد. مهم‌ترین نکته برای خرید لپ‌تاپ این است که بدانید آن را برای چه منظوری می‌خواهید خریداری کنید و بعد از آن، اینکه چه مقدار می‌توانید برای آن هزینه کنید.

لپ‌تاپ به رایانه یا کامپیوتر همراه گفته می‌شود که کوچک و به نسبت سبک است. این وسیله به خاطر حجم کم، سبک بودن، سهولت در جابه‌جایی و عدم نیاز به اتصال سیستم به برق برای ساعت‌های کوتاهی مورد استفاده و اقبال مردم قرار گرفته است. نیاز به موس ندارد اما در صورت نیاز می‌توان یک موس نیز به آنها وصل کرد.

به طور کلی کاربران لپ‌تاپ را می‌توان به ۵ دسته تقسیم‌بندی کرد: کاربران عادی یا اپراتور معمولی که نیاز به امکانات ویژه ندارند و می‌توانند از میان ارزان‌قیمت‌ترین دستگاه‌های موجود در بازار یکی را خریداری کنند. کاربران نیمه‌حرفه‌ای که دستگاهی با رم بالا و کارت گرافیک معمول احتیاج‌شان را برآورده می‌کند. کاربران حرفه‌ای که به دنبال انجام کارهای گرافیکی با دستگاه خود هستند و ابعاد، نوع صفحه نمایش، پورت‌های ورودی و خروجی کامل و البته کارت گرافیک‌های حرفه‌ای سه بعدی برایشان ضروری است. کاربران غیرحرفه‌ای که دستگاه خود را تنها برای بازی خریداری می‌کنند، صفحه نمایش‌های بزرگ و با کیفیت، کارت‌های گرافیک پیشرفته و البته پردازنده‌های پرقدرت برای این کاربران اهمیت بسیاری دارد. کاربران حرفه‌ای که می‌خواهند ساعت‌های طولانی با دستگاه خود کارهای سنگین انجام دهند. برای این دسته از کاربران سایز، وضوح صفحه، کارت گرافیک بالا، حافظه بالا و... لازم‌اند.

● اجزای لپ‌تاپ‌

▪ واحد پردازش مرکزی یا CPU: واحد پردازش مرکزی در حقیقت همان مغز متفکر کامپیوتر و ارتباط‌دهنده بین وسایل مختلف در کامپیوتر و کنترل داده‌ها محسوب می‌شود. این واحد پردازش، تمامی عملیات کامپیوتر را بر عهده دارد. CPU ها به ۲ دسته ای‌ام‌دی و اینتل تقسیم‌بندی می‌شوند. اگر شما یک کاربر معمولی هستید پول زیادی بابت سی‌پی‌یو لپ‌تاپ خود نپردازید چون تفاوت سرعت آن چشمگیر نیست و تنها در کاربردهای حرفه‌ای محسوس است.

▪ حافظه یا رم: حافظه یا رم کامپیوتر در انتقال اطلاعات و سرعت آن موثر است. در صورتی که با کامپیوتر خود کارهایی انجام دهید که نیاز به سرعت بیشتری در پردازش اطلاعات دارید، می‌توانید از حافظه بیشتری برای لپ‌تاپ خود استفاده کنید.

▪ دیسک سخت یا ‌هارد دیسک: در حقیقت همان فضایی است که شما اطلاعات و برنامه‌های خود را روی آن ذخیره می‌کنید. اگر نیاز به فضای بیشتری دارید، می‌توانید لپ‌تاپی خریداری کنید که گیگابایت بیشتری داشته باشد. به عنوان نمونه اگر روی کامپیوتر خود تعداد زیادی فیلم ذخیره می‌کنید، باید فضای بیشتری داشته باشید.

▪ درایور اپتیکال: شامل سی‌دی و دی‌وی‌دی رایتر است که برای پخش موسیقی، فیلم، نصب برنامه‌ها و کپی کردن اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر قصد دیدن فیلم یا بازی کردن با لپ‌تاپ خود را ندارید، سی‌دی رایتر برایتان کافی است و نیازی به خرید لپ‌تاپ با دی‌وی‌دی رایتر ندارید.

▪ کارت گرافیک: در صورتی که با لپ‌تاپ خود طراحی‌های گرافیکی یا بازی می‌کنید، باید لپ‌تاپی خریداری کنید که کارت گرافیکی قدرتمندی داشته باشد. به عنوان نمونه کارت‌های جی‌تی برای بازی‌های تیراندازی و کارت‌های ای‌تی‌آی برای بازی‌های استراتژیک مناسب‌اند. در صورتی که می‌خواهید ویندوز ویستا را روی لپ‌تاپ خود وصل کنید باید کارت گرافیکی شما تری‌دی و حداقل حافظه گرافیکی لپ‌تاپ‌تان ۱۲۸ مگابایت باشد. اگر کاربری هستید که به بازی‌های رایانه‌ای می‌پردازید یا با برنامه‌های گرافیکی کار می‌کنید، حداقل حافظه کارت گرافیک خود را ۲۵۶ انتخاب کنید.

▪ صفحه نمایش: معمولا از ۱۲ تا ۱۷ اینچ موجود است. هر چه کوچک‌تر باشند، تصویر با کیفیت بیشتری قابل مشاهده است. در زمان خرید سعی کنید به قابلیت حمل‌و‌نقل آن توجه کنید. لپ‌تاپ‌های سایز بزرگ‌تر، سنگین‌تر هستند و حمل‌و‌نقل آنها ممکن است شما را اذیت کند.

▪ درگاه‌های ورودی و خروجی یا پورت‌ها: لپ‌تاپ‌ها مانند کامپیوترهای خانگی به شما اجازه افزودن درگاه‌های ورودی و خروجی را نمی‌دهند بنابراین لپ‌تاپی که می‌خرید باید تمامی احتیاجات مورد نیازتان را برطرف کند. درگاه‌های مورد نیاز شامل پورت یو‌اس‌بی، دی‌جی‌ای، درگاه دی‌وی‌آی، درگاه سریال، پارالل، مودم و کارت شبکه است.

▪ سازگاری با دستگاه‌های بی‌سیم: نسل جدید لپ‌تاپ‌ها، سرویس‌های وابسته به دبلیوآی‌اف‌آی را پشتیبانی می‌کنند. این سرویس به شما اجازه می‌دهد تا بدون سیم‌کشی و کابل‌کشی نیازهای خود را برآورده سازید.

▪ بلوتوث: سرویس دیگری که روی لپ‌تاپ‌های امروزی وجود دارد، بلوتوث است که به شما اجازه می‌دهد، بتوانید بدون نیاز به سیم اطلاعات تلفن همراه خود را به کامپیوترتان منتقل کنید یا از موس بدون سیم استفاده کنید.

▪ باتری: باتری، تقریبا نیمی از وزن لپ‌تاپ شما را تشکیل می‌دهد. باید بدانید که باتری لپ‌تاپ شما چه مدت زمان می‌تواند برق را در خود ذخیره کند.

نکته دیگری که در خرید لپ‌تاپ باید مورد توجه قرار دهید این است که به تبلیغات چندان توجه نکنید و دنبال خریداری محصولی باشید که گارانتی دارد. بانوانی که همیشه لپ تاپ خود را همراه دارند بهتر است از خریداری لپ‌تاپ بزرگ‌تر از ۱۳ یا ۱۴ اینچ خودداری کنند چون وزن آن برای حمل‌و‌نقل سنگین است و آسیب‌های جدی را به کمرشان وارد کند. لپ‌تاپ‌های ۱۳ و ۱۴ اینچ به ترتیب ۸/۱ و ۲/۲ کیلوگرم وزن دارند. لپ‌تاپ‌ها در سایزهای ۱/۱۳، ۱۴، ۱۵، ۱۶ و ۱۷ اینچ موجودند که کوچک‌ترین آنها ۲۰۰/۱ و بزرگ‌ترین‌شان ۵/۳ کیلوگرم وزن دارد.

● نت‌بوک‌ها

نت‌بوک‌ها در سایز ۱۰ اینچ موجود هستند و فقط برای استفاده‌های کوتاه‌مدت و سفر مناسب‌اند. به‌طور کلی لپ‌تاپ‌ها به دسته‌بندی‌های تجاری، سفری و پرقدرت، محاسبه‌ای و کارهای صنعتی، خانگی و دانش‌آموزی تقسیم‌بندی می‌شوند. لپ‌تاپ‌های ارزان یا اقتصادی، مدل‌هایی هستند که تولیدکنندگان با هدف جذب خریداران کم‌‌بودجه، طراحی می‌کنند. این لپ‌تاپ‌ها برای کسانی که می‌خواهند با پرداخت هزینه کم، یک کامپیوتر ابتدایی برای خود خریداری کنند، مناسب است. در حال حاضر قیمت لپ‌تاپ برای افرادی که کاربر معمولی هستند بین ۶۰۰ هزار تا یک میلیون تومان است. گران‌ترین لپ‌تاپ خانگی در حال حاضر ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است که وزن آن ۵/۲ کیلوگرم است و ۴ گیگ رم دارد. هنگام خرید لپ‌تاپ حتما به وزن آن دقت کنید. اگر لپ‌تاپ را برای نوجوان خود می‌خرید، سعی کنید سایز آن کوچک باشد تا وزن آن او را اذیت نکند.

مرضیه وطن پور