دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

تازه ترین قرص های ضد بارداری در راهند


تازه ترین قرص های ضد بارداری در راهند

محققان به تازگی تلاش هایی را برای ساخت قرص های ضدبارداری جدید آغاز كرده اند بدون شك خواسته های بانوان و انتظارات آنها از یك قرص ضدبارداری مناسب, راهنمای خوبی برای تولید نسل جدیدی از این قرص ها بوده است

شما برای پیشگیری از بارداری از چه روشی استفاده می‌كنید؟ آی‌یودی، كاشتن كپسول یا قرص‌های ضدبارداری؟ بدون شك بسیاری از شما گزینه سوم را انتخاب كرده‌اید. روشی كه كاربرد آن بسیار آسان است و درجه اطمینان بالایی نیز دارد، به شرط آنكه فراموش نكنید هر شب یك قرص را میل كنید.

خانم‌ها معمولا‌ نظرهای متفاوتی درباره قرص‌های ضدبارداری دارند. برخی از خانم‌ یكی از عوارض جانبی این قرص‌ها را مزیت آن به حساب می‌آورند. این بانوان اعتقاد دارند قرص‌های ضدبارداری كه خونریزی ماهانه را كاهش داده یا قطع می‌كنند، آنها را از یكی از دردسرهایی كه هر ماه به سراغ‌شان می‌آید، آسوده خاطر می‌كنند. ولی گروهی دیگر از بانوان نظر دیگری دارند. این بانوان قاعدگی طبیعی را نشانه باروری و سلامت خود می‌دانند و اعتقاد دارند این قرص‌ها، خصوصیات طبیعی بدن آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهند بنابراین به نظر می‌رسد رابطه بانوان با قرص‌های ضدبارداری، رابطه‌ای دوگانه و تركیبی از میل و نفرت است.

● قرصی برای تمام سلیقه‌ها

محققان به تازگی تلاش‌هایی را برای ساخت قرص‌های ضدبارداری جدید آغاز كرده‌اند. بدون شك خواسته‌های بانوان و انتظارات آنها از یك قرص ضدبارداری مناسب، راهنمای خوبی برای تولید نسل جدیدی از این قرص‌ها بوده است. محققان تلاش می‌كنند قرص‌های ضدبارداری تولید كنند كه قاعدگی ماهانه را در طول مدت زمانی كه خانم‌ها از قرص استفاده می‌كنند، كاهش دهد.دكتر كریستین هیتچاك، محقق دانشگاه بریتیش كلمبیا معتقد است كه قاعدگی نماد بیرونی فعالیت‌هایی است كه هر ماه در بدن بانوان به وسیله هورمون رخ می‌دهد. او معتقد است كه برخوردی ماشینی با بدن انسان درست نیست. شما می‌توانید هر گاه تمایل داشتید یك شیر آب را باز كنید و یا ببندید ولی شما نمی‌توانید چنین برنامه‌ریزی برای بافت‌های دقیق و پیچیده بدن انسان داشته باشید. شاید به همین دلیل است كه قرص‌های ضدبارداری كه مصرف آنها موجب می‌شود بانوان فقط چهار بار قاعدگی را در طول یك سال تجربه كنند، در بازار فروش توفیق چندانی پیدا نكرده‌اند. برای بسیاری از بانوان دشوار است كه تصمیم بگیرند قاعدگی ماهانه خود را برای همیشه كنار بگذارند زیرا تصور می‌كنند با این كار در عملكرد طبیعی بدن‌شان اختلال ایجاد كرد‌ه‌اند.

● چه قرصی است؟

قرص ضدبارداری جدید كه می‌تواند قاعدگی بانوان را كنترل كند، لوبرل نامیده می‌شود. متخصصان اعتقاد دارند كه این داروی جدید به تایید اداره غذا و داروی آمریكا خواهد رسید ولی هنوز معلوم نیست كه در بازار مصرف تا چه اندازه موفق باشد.

مطالعات محققان دانشگاه بوستون نشان می‌دهند دو‌سوم از بانوان علاقه دارند كه قاعدگی ماهانه آنها از بین برود تا بتوانند راحت‌تر و با دردسر كمتری زندگی كنند. دكتر اندریست، مشغله‌های زندگی و شغلی را دلیل اصلی این خواسته بانوان می‌داند. محققان اعتقاد دارند دلیل پزشكی محكمی وجود ندارد كه خانم‌هایی كه قرص‌های ضدبارداری را مصرف می‌كنند نیاز داشته باشند كه هر ماه قاعدگی را تجربه كنند. در حقیقت قاعدگی كه این بانوان تجربه می‌كنند نیز یك قاعدگی حقیقی و طبیعی نیست بلكه كاملا تحت كنترل هورمون‌های موجود قرص‌ها است. از سوی دیگر، در مطالعات گوناگون عوارض جانبی خطرناكی برای سلامت بانوان در صورت استفاده از این نوع قرص‌های ضدبارداری گزارش نشده است.

برخی محققان اعتقاد دارند كه هنوز لازم است مطالعات بیشتری روی این قرص‌ها انجام شود و آثار طولانی مدت آنها بر سلامت بانوان مورد بررسی قرار گیرد، سپس این قرص‌های جدید به بازار راه یابند.

● تاریخچه این‌گونه داروها

اگر بخواهید بدانید سال تولد قرص‌های ضدبارداری چه سالی است، باید گفت كه این قرص‌ها در سال ۱۹۶۰ متولد شدند و به بازار مصرف راه یافتند. هم اكنون این قرص‌ها حدود ۴۷ سال سن دارند و همواره تلاش كرده‌اند دوره جنسی ۲۸ روزه را در بدن بانوان تقلید كنند تا اختلالی در سلامت بدن بانوان ایجاد نكنند. این قرص‌ها معمولا در بسته‌های ۲۱ عددی روانه بازار می‌شوند و هفت روز در طول ماه نیاز به مصرف آنها نیست. در طول این هفت روز بانوان قاعدگی را تجربه می‌كنند. این قاعدگی در حقیقت یك قاعدگی طبیعی به شمار نمی‌رود بلكه به دلیل سطوح ناپایدار هورمون‌ها در خون ایجاد می‌شود. داروسازان در طراحی قرص‌های ضدبارداری جدید تلاش كرده‌اند تا با افزایش تعداد قرص‌هایی كه بانوان در طول یك ماه استفاده می‌كنند، دوره جنسی ۲۸ روزه بانوان را كوتاه‌تر كرده و زمان قاعدگی ماهانه را كوتاه‌تر كنند.

كمپانی داروسازی یك‌‌بار در سال ۲۰۰۳، یك سری از این نوع قرص‌ها را به بازار ارایه كرد كه حاوی ۸۴ عدد قرص هورمونی و هفت عدد قرص دارونما بود. بانوان با مصرف این قرص‌ها هر سه ماه یك بار، قاعدگی را تجربه می‌كردند. این قرص‌ به فروش بالایی در بازار دست یافت.

● علت استقبال بانوان

برخی بانوان در دوران قاعدگی در مدرسه، دانشگاه و محل كار و تحصیل احساس می‌كنند كه نمی‌توانند مانند روزهای دیگر ماه فعالیت داشته باشند. فعالیت‌های جنسی در این دوران ممكن نیست و از سوی دیگر محدویت‌هایی در ورزش برایشان وجود دارند و مجبورند همواره در این دوران لباس‌هایی به رنگ تیره به تن كنند. برخی بانوان، قاعدگی همراه با درد دارند یا خونریزی قاعدگی در آنها زیاد است. برخی دیگر نیز در این دوران بداخلاق یا افسرده شده و مشكلات روحی و عاطفی پیدا می‌كنند.

● عوارض داروها

نتایج مطالعات گوناگون نشان می‌دهد كه عوارض جانبی قرص‌های ضدبارداری كه دوران قاعدگی را كاهش می‌دهند، مشابه قرص‌‌های ضدبارداری معمولی است. عوارض جانبی این قرص‌ها اندك است ولی بانوانی كه سیگار می‌كشند، ممكن است در اثر مصرف این داروها، دچار مشكلات قلبی عروقی شوند. بنابراین لازم است روی این قرص‌ها هشدار داده شود كه هنگام مصرف آن، سیگار نكشید. از آنجایی كه این قرص‌ها به تازگی به بازار راه یافته‌اند، هنوز معلوم نیست جلوگیری از قاعدگی در مدت طولانی چه اثرهایی بر بدن بانوان خواهد داشت.

برخی مطالعات نشان داده است كه این قرص احتمال ابتلا به سرطان پستان و سرطان كبد را در بانوان افزایش می‌دهند.

به نظر می‌رسد موضع‌گیری درباره این قرص‌ها در جوامع گوناگون متفاوت باشد. در برخی جوامع، قاعدگی بانوان نشانه‌ای از توانایی باروری آنها است و بنابراین در این جوامع استفاده از این قرص‌ها شاید چندان با اقبال عمومی روبه‌رو نشود. به هر حال استفاده از این نوع قرص‌ها در درجه اول به نظر بانوان و سپس همسران‌شان بستگی دارد تا بر اساس شرایط زندگی خود، خواسته‌ها و عوارض جانبی احتمالی تصمیم نهایی خود را بگیرند.‌

دكترشهرزاد منتظری