یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
شتر مرگ , جهانی است
زمانی كه قرار است مراسم عزاداری و تدفین كسی برگزار شود، ناگهان تمام دنیا یكرنگ میشود. مهم نیست عزادار ایرانی است یا اروپایی.
مهم نیست ساكن سرزمین چشم بادامیهاست یا در قارهای به گستردگی آمریكا زندگی میكند. مهم این است كه همه عزاداران در تمام نقاط جغرافیایی زمین، با از دست دادن یكی از وابستگان خود، میخواهند به هر شكل ممكن، احترام و علاقه خود را به متوفی نشان دهند.
بررسی آمارها نشان میدهد برگزاری یك مراسم تدفین، یكی از ۴ هزینه بسیار گران در زندگی ساكنان كشور آمریكا به شمار میرود؛ بهگونهای كه اگر عزاداران علاقهمند باشند یك مراسم مذهبی سنتی برگزار كنند، ممكن است مجبور به پرداخت بیش از ۱۵ هزار دلار شوند. به ویژه آنكه بسیاری باور دارند حجم هزینهای كه در یك مراسم عزاداری انجام میشود، نشانگر میزان علاقه فرزندان و وابستگان متوفی به وی است. در نتیجه بسیاری از متصدیان كفن و دفن و غسالخانهها در آمریكا، بیشتر وقتها علاقهای ندارند به وابستگان متوفی اعلام كنند كه میتوانند مراسمی معقول را با هزینه كردن كمتر از ۲ هزار و ۵۰۰ دلار برگزار كنند، هرچند برخی از این مراكز برای برگزاری «مراسم تدفین ارزان: كمتر از
● ۲ هزار دلار» تبلیغ میكنند.
بررسی آماری نشریه «یواسای تودی» نشان میدهد، آمریكاییها متناسب با منطقه جغرافیایی خود، هزینههای مختلفی را برای آخرین مراسم زندگی نزدیكان خود پرداخت میكنند؛ به گونهای كه محدوده قیمتها از ۱۱ تا ۳۶ هزار دلار متغیر است كه سبب میشود ساكنان این كشور به فكر گذراندن آخرین ماههای عمر خود در ایالتهایی مشخص باشند تا بخشی از بار هزینههای برگزاری مراسم خاكسپاری و تدفین خود را از دوش بازماندگان بردارند، هرچند در یك تقسیمبندی كلی، ساكنان آمریكا میتوانند یك مراسم سنتی یا مراسمی شخصی و خصوصی برای تدفین وابستگان خود انتخاب كنند. برگزاری مراسمهایی بسیار كم هزینه، مردهسوزی و دریاسپاری نیز از دیگر روشهایی است كه میتواند بخشی از بار مالی مراسم تدفین را كم كند.
● برگزاری یك مراسم سنتی
براساس تعریف «كمیته معاملات فدرال»، تابوت و آرامگاه بخشهای ثابت برگزاری یك مراسم سنتی تدفین هستند كه تامین آنها حدود ۶ هزار دلار هزینه دارد. هزینههای اضافی مانند خرید گل، آگهیهای ترحیم، كارتهای دعوت یا خودروهای ویژه مانند لیموزین نیز میتواند هزاران دلار به این مبلغ اضافه كند، هرچند میزان این هزینهها نیز متناسب با مناطق مختلف این كشور متفاوت است و به مسائل فرهنگی و منطقهای ربط مستقیم دارد.
بسیاری از شركتهای ارائهدهنده خدمات مراسم تدفین و عزاداری، به تنهایی حدود ۱۰ هزار دلار برای اداره مراسم دریافت میكنند كه باید هزینههای مستقل تدفین را نیز به آن اضافه كرد. این هزینهها شامل شستوشو و آمادهكردن متوفی، از جمله آرایش و پوشاندن لباس به وی میشود. اجاره غسالخانه برای برگزاری مراسمهای ویژه آیین مسیحیت از جمله سركشی و آخرین دیدار بازماندگان با متوفی، اجاره خودرو برای انتقال تابوت از غسالخانه به گورستان و خرید یا اجاره تابوت، سنگ آرامگاه و دیگر كالاهای مورد نیاز نیز باید به این رقم اضافه شوند. به طور معمول، هزینه خدمات حرفهای و اداری شركتها از یك هزار و ۶۵۰ دلار تا یك هزار و ۸۰۰ دلار متغیر است كه برگزاری مراسم «آخرین دیدار با متوفی» را با حضور كاركنان شركتهای خدماتی با آرایش و لباس ویژه شامل میشود. استفاده از تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز نیز دست كم ۸۵۰ تا یك هزار دلار هزینه دارد كه شامل استفاده از اتاق آماده سازی، اتاق مراسم ویژه و اتاق پذیرایی یا كلیسا میشود. هزینههای حمل و نقل در كل مراسم تدفین حداقل ۴۵۰ تا ۵۰۰ دلار اعلام شده است كه با پرداخت آن میتوان خودروهای مورد نیاز را برای رفت و آمد در مسیر خاكسپاری تهیه كرد، هرچند این مبلغ نیز متناسب با نوع خودرو از جمله استفاده از لیموزینهای ویژه و خودروهای ویژه خانواده درجه یك متوفی متغیر است. خرید تابوت، قبر و نشانگر موقت مزار نیز حدود ۲ هزار و ۵۴۵ دلار هزینه خواهد داشت كه باید حدود یك هزار و ۹۵۰ دلار دیگر برای خرید گل، آرامگاه ویژه، آگهیهای ترحیم، صدور گواهی فوت، حقالوكاله و سنگ قبر به آن اضافه كرد. البته میتوان به جای خرید تابوت، از گزینه اجاره آنها نیز استفاده كرد كه باز سطوح قیمتی متفاوتی را پیشرو قرار میدهد؛ بهگونهای كه قیمتهای آن بین یك هزار تا ۱۰ هزار دلار، متناسب با تهیه آن از فایبرگلاس، چوب یا فلز متفاوت خواهد بود.
انگلیسیها برای برگزاری چنین مراسمی باید بین ۴۰۰ تا یك هزار و ۲۵۰ پوند در مرحله نخست (بدون محاسبات هزینههای حاشیهای مانند گل و لیموزین)، حدود ۲۸۴ پوند به عنوان حقالزحمه آمادهسازی مرده، ۱۰۱ پوند حقالزحمه پزشكان و ۹۰ پوند به عنوان هزینههای وزارتخانه مربوطه پرداخت كنند. خرید یك قبر در گورستانهای انگلیس نیز از ۱۴۲ پوند در گورستان «نیووید» در «انگل اییسی» تا ۲ هزار و ۵۰۰ پوند در گورستان «بروكوود» در «ووكینگ» متفاوت است. قیمت خرید قبر در یك آرامگاه نیز دستكم ۶۵۶ پوند برآورد شده است.
● مراسم تدفین خصوصی
امروزه بسیاری از مردم آمریكا ترجیح میدهند به جای برگزاری مراسمهای تدفین سنتی پرهزینه، روش خاص خود را برای خداحافظی با متوفی داشته باشند. آزاد بودن برگزاری مراسم عزاداری در خانه در ۵۰ ایالت این كشور نیز به افزایش حجم گرایش به برگزاری چنین مراسمهایی را بیشتر كرده است، به ویژه آنكه نزدیكان متوفی میتوانند متناسب با علایق وی، نقاشیهای مورد علاقه یا دستنوشتهای او را به نمایش بگذارند. در چنین مراسمهایی بهطور معمول قبر متوفی در محل مورد علاقه وی مانند یك جنگل یا پارك قرار دارد و در برخی موارد گاه ساحل دریا به عنوان محل خاكسپاری انتخاب میشود. بازماندگان سعی میكنند موزیك و آهنگ مورد علاقه متوفی یا عكسها و فیلمهایی از وی را در مراسم پخش كنند و حتی ممكن است اعضای خانواده یا دوستان، نامههایی را خطاب به فرد درگذشته بنویسند تا ناگفتههای خود را با وی در میان بگذارند. در این روش بسیاری از هزینههای اجاره محلهای ویژه برای برگزاری مراسم و نیز هزینههای خرید قبر از دوش بازماندگان برداشته میشود. شرایط خاكسپاری در كشورهای اروپایی نیز تقریبا شبیه آمریكاست. با این تفاوت در كشوری مانند انگلیس برای خاكسپاری در یك منطقه درختكاری شده، از ۱۷۲ پوند تا یك هزار و ۹۰۰ پوند متفاوت است. این هزینهها شامل حفر قبر و كاشت یك درخت در كنار آن نیز میشود. خرید یك تابوت، بدون هزینههای اضافی نیز بین ۶۵ تا ۳۷۵ پوند هزینه خواهد داشت.
● مراسمهای كم هزینهتر
حتی برگزاری مراسمهای خصوصی نیز میتواند زمینهساز هزینهكردن دهها هزار دلار باشد، به ویژه آنكه تجربه نشان داده است بسیاری از غسالخانهها به سختی خدماتی قابل قبول و متناسب با دریافتهای خود ارائه میدهند و حتی برخی از آنها با این توضیح كه تابوتهای ارزانقیمتی كه كمتر از ۱۰۰۰دلار ارزش دارند، فقط برای فقیران به كار میروند، افراد عزادار را به تقبل هزینههایی به مراتب بیشتر تشویق میكنند و معتقدند ۵ هزار دلار كمترین پولی است كه میتوان با آن مراسم آبرومندانهای را برگزار كرد، در حالی كه برآوردها نشان میدهد میتوان با حدود ۲ هزار و ۵۰۰ دلار نیز مراسم قابل قبولی داشت. از جمله هزینههای اضافی خرید تابوت گرانقیمت را حذف كرد، سنگ مزار معقولی را انتخاب كرد و خودروهای نه چندان گرانی را برای حمل تابوت به كار گرفت.
● سوزاندن مرده
سوزاندن مرده یكی از راههایی است كه به تدریج جای خود را در فرهنگ مردم آمریكا باز كرده است و در بسیاری موارد، افراد پیش از مرگ این شیوه را برای از بین بردن جسد خود انتخاب میكنند. آمار سوزاندن مرده، به تازگی در آمریكا به حدود ۲۵ درصد رسیده است و پیش بینی میشود این رقم تا سال ۲۰۱۰ میلادی تا حدود ۳۳ درصد نیز افزایش یابد، هرچند در شرایط كنونی نیز این آمار متناسب با مناطق مختلف متفاوت است از جمله درصد سوزاندن مرده در ایالتهای ساحلی شرقی این كشور حدود ۵۰ درصد برآورد شده است. این روش در دیگر بخشهای دنیا مانند ژاپن برای حدود ۹۸ درصد از مردهها به كار میرود. سوزاندن مرده به چند دلیل در برخی کشورها مزیت دارد كه كاسته شدن هزینههای برگزاری مراسم تدفین اصلیترین آنهاست، چون در این مراسم هیچ تابوتی نیاز نیست و آرایش كردن یا لباس پوشاندن به مرده نیز دلیلی ندارد، ضمن آنكه مراسم «آخرین دیدار» نیز برگزار نمیشود. این مراسم
صرفه جویی در هزینههای خرید تابوت و دیگر ملزومات مراسمهای سنتی خاكسپاری را نیز به همراه خواهد داشت، ضمن آنكه برخی افراد، علاقه دارند خاكسترشان پس از مرگ، در یك منطقه مشخص مانند یك دریا پراكنده شود. بازماندگان متوفی كه به دنبال سوزاندن جسد وی هستند باید چند اصل مهم را طبق قانون رعایت كنند، از جمله افزون بر در نظر داشتن مسائل بهداشتی لازم، اجازه مراجع قانونی را نیز دریافت كنند و به فكر محلی برای نگهداری خاكستر باشند.
● دریاسپاری
برخی كشورها كه در ساحل دریا قرار دارند، از جمله آمریكا، قوانینی نیز برای برگزاری مراسم خاكسپاری در دریا دارند كه میتوان آن را دریاسپاری نامید و كمترین هزینه ممكن را برای بازماندگان دارد، چون بسیاری از هزینههای خاكسپاری در این مراسم حذف میشود. كاركنان، سربازان و حتی افسران بازنشسته نیروی دریایی یا كسانی كه در یك كشتی فوت میكنند، در صورتی كه نیازی به بازگرداندن آنها به خشكی نباشد، میتوانند به دریا سپرده شوند. در مواردی نیز كسانی كه علاقهمند بودند پس از مرگ در كنار ماهیان قرار گیرند، برای دریاسپاری جسد خود وصیت كردهاند، هرچند برای این كار نیز مقرراتی وجود دارد؛ مكان دریاسپاری باید دست كم ۶۰۰ فوت عمق داشته باشد و اقدامهای احتیاطی لازم نیز برای اطمینان از انتقال سریع جسد به عمق آب انجام شود «اینگرید برگمن»، از معروفترین افرادی است كه به دریا سپرده شدهاند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست