چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
می توان اسرائیل را در دادگاه های بین المللی محاکمه کرد
جنگ ذاتا و به خودی خود بیرحم است چه رسد به اینکه جنایتکاری، جنگی را به ناحق و برخلاف موازین انسانی آغاز کند. حمله، ورود غیرقانونی به سرزمین فلسطین و کشتار جمعی کودکان و زنانی که از کوچکترین پناهگاهی برخوردار نیستند در شهر غزه توسط دولتمردان اسرائیلی و در روزهای گذشته، در کنار اثبات مظلومیت مردم فلسطین و استحقاق آنها به حمایت همهجانبه، بیش از هر چیز ضعف و ناتوانی اسرائیلیان را به تصویر کشید. دولتمردانی که سالها با زور و قدرت کاذب خود، جز به جنایت نیندیشیده و حال، مردم مظلوم غزه را بدون دلیل و مجوز قانونی مورد هدف و تهاجم بیرحمانه جنگندههای خویش قرار دادهاند. حمله به مردم بیپناه غزه و کشتار کودکان و زنان و بیخانمان کردن آنها، با هیچ قانون، وجدان و رویهای مطابقت و سازگاری ندارد و جنایتی است که نه به یک دولت و حکومت بلکه به حقوق بینالملل وارد شده و برخلاف روح و مقاصد تشکیل سازمان ملل و اسناد بینالمللی است. عمل ارتکابی اسرائیلیان نظم بینالملل را مخدوش کرده و ادامه این روند باعث میشود که برخلاف اهداف تشکیل سازمانهای بینالمللی، ناهنجاری خاصی در روابط بینالملل ایجاد شود؛ روابطی که تمام دولتها خود را مکلف به تبعیت از مقررات و معاهدات مصوب میدانند و عدول و سرپیچی از مقررات را بر هیچ دولت و حتی گروه و سازمان و تشکیلاتی تجویز نکرده و برای مستنکفین آن ضمانت اجراهای مختلفی درنظر گرفتهاند. جای تعجب است که در دنیای متمدن امروز که باید به دور از خشونت رهبری شده و متکی بر صلح و آرامش باشد دولتی بیآنکه مشروعیت وجود داشته باشد دست به اعمالی میزند که طبق قواعد بینالمللی مربوط به جنگ قبیح بوده و از زمره جنایات جنگی به حساب میآید و حال آنکه برخی از قدرتهای دیگر به جای ممانعت از ادامه جنایتهای این رژیم، عمل ارتکابی صورتگرفته را با سکوت معنادار خود مقبول اعلام کرده و هیچ عکسالعمل منطقی و قانونیای از خود نشان نمیدهند. قتلعام و مجروح کردن غیرنظامیان، اقدامات و تهدیدهای خشونتآمیز توام با گسترش ترس در میان جمعیت غیرنظامی، حمله به مراکز غیرنظامی به صورت کورکورانه، بیاحترامی و مورد حمله قرار دادن ساختمانهایی که به امور مذهبی، آموزشی و علمی میپردازند، بیخانمان کردن مردم بیپناه و حال اخراج قهری مردمان غزه از کاشانه خود، خدشه به حیثیت و هتک حرمت این مظلومان و بیرحمی به آنها از جمله کمترین جنایاتی است که در این چند روز اخیر توسط رژیم صهیونیستی صورت گرفته و تمام این جنایات مشهود، بدون کوچکترین شک و ابهامی، مقدمه برگزاری محاکمهای بینالمللی را جهت مجازات دولتمردان اسرائیلی فراهم کرده است.
متاسفانه دولتمردان اسرائیلی چشم از این واقعیت و حقیقت پوشیدهاند که جایگاهی در سطح بینالملل ندارند و با الهام از قدرتهای زورگوی دیگر از جمله آمریکا بر جنایتهای خود میافزایند. آنها انسانیت را کنار گذارده و با کشتن مردمان مظلوم غزه، اثبات کردهاند که جایی برای بودن ندارند. آنها منفورتر از گذشته، چهره خائنانه و کریه خود را به نمایش گذاردهاند. بنابراین با وجود جنایتهای فوقالذکر این وظیفه برعهده سازمانهای بینالمللی است تا در سریعترین زمان، با تصمیمی عادلانه و قاطعانه دست آنها را از ادامه ریختن خون مردم غزه کوتاه کنند و به وظیفه خود طبق قوانین و اسناد بینالمللی عمل کرده و هر آن کس که باعث هدر رفتن خون مردم بیپناه غزه شده و تحریککنندگان این جنایت را طبق اسناد بینالمللی و بهخصوص اساسنامه دیوان کیفری بینالمللی پای میز محاکمه بکشانند.
در طول حملات وحشیانه جنگندههای اسرائیل به نقاط مختلف نوار غزه، آنچه که ذهن هر نظارهگری را مشغول میکند عدم تعادل در امکانات نظامی و تسلیحات جنگی دو طرف است.
به رخ کشیدن قدرت با قتل کودکان و زنان و ورود غیرقانونی به سرزمین مادری آنها به گونهای که تنها هواپیماهای جنگی اسرائیل بهمدت ۹ ساعت بالغ بر یکصد تن بمب بر سر فلسطینیها ریختند عاری از هرگونه توجیه است و باید با طرفی صورت گیرد که از قدرت همعرض یا بالایی برخوردار باشد نه کسانی که حتی از کمترین امکانات و تجهیزات نظامی برخوردار نیستند. مسلم است در چنین وضعیت نامتعادل و نابرابری، آنکه بیش از هرکس لطمه خواهد دید کودکان و زنان آسیبپذیر جامعه هستند. متاسفانه در این بین نهادهای حقوق بشری نتوانستند آن طور که باید و شاید نقش خود را در محکوم کردن و جلوگیری از ادامه جنایتهای اسرائیل ایفا کنند. برخی از آنها با سکوت خود، اثبات کردهاند که مدافع حقوق بشر نبوده، بلکه تاکنون مدافع منافع خود بودهاند. درحالی که تصاویر کشتهشدگان و زخمیها و وضع وخیم مصدومان در بیمارستانها که از طریق تلویزیون در کشورهای مختلف دیده میشود، بهشدت مردم را به هیجان درآورده و عملیات نظامی اسرائیل را محکوم میکنند، بسیاری از کشورهای جهان خواستار قطع بمباران و برقراری آرامش در نوار غزه شدهاند ولی متاسفانه این رژیم جنایتکار با پشتیبانی آمریکا که از نفوذ بالایی در شورای امنیت برخوردار است، همچنان بر جنایات خود میافزاید.
حال این سوالات به میان میآید که با چه استدلالی - با سکوت مقررات بینالمللی مبنی بر مرجع صالح به رسیدگی به جنایات جنگی اسرائیل - قدرتهای جهان تحمل و صبر را پیشه خود کردهاند در حالی که در مقابل کشته شدن یک اسرائیلی و زخمی شدن ۶ اسرائیلی؛ کشور اسرائیل مجاز است که بیش از ۷۵۰ فلسطینی را شهید و بالغ بر ۳۰۰۰ نفر را زخمی کند و قسمتی از کشور فلسطین را با خاک یکسان سازد؟! آیا در چنین ایامی که بسیاری از کشورهای جهان تولد مسیح را جشن گرفته و اکثر مردمان سخن از برادری، برابری، صلح و گذشت میزنند منصفانه است که مردم فلسطین غرق در خون، شاهد اشک ریختن و آوارگی خانوادههای خود باشند!؟
محمد مصطفایی
وکیل دادگستری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست