جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

کشفی برای استحکام دندان


کشفی برای استحکام دندان

آمینواسیدها در ساخت تعدادی از پروتئین‌های ضروری برای رشد، ترمیم و نگهداری بافت بدن نقش دارند. آمینواسیدها نقش‌های مؤثر و بی‌شماری در سلامت یا بیماری بدن ایفا می‌کنند از …

آمینواسیدها در ساخت تعدادی از پروتئین‌های ضروری برای رشد، ترمیم و نگهداری بافت بدن نقش دارند. آمینواسیدها نقش‌های مؤثر و بی‌شماری در سلامت یا بیماری بدن ایفا می‌کنند از جمله نقش‌های آنها بهبود بخشیدن سطح قند خون با پروتئین‌های رژیمی، تحریک تولید لنفوسیت در افراد مبتلا به بیماری سیستم ایمنی، تقویت سیستم ایمنی از طریق تولید آنتی‌بادی، حفظ تعادل در سیستم عصبی، مراقبت از کبد در برابر مسمویت ناشی از برخی از داروها و حفاظت از بدن در برابر تشعشعات است.

دانشمندان اخیراً به روشی پی برده‌اند که یک آمینواسید ساده، دندان‌ها را محکم‌تر می‌کند. پرولین یک آمینواسید است که در مرکز پروتئین موجود در مینای دندان تکرار می‌شود. اگر این تکرار زیاد باشد این آمینواسید با گروهی از مولکول ها که به رشد کریستال‌های مینا کمک می‌کنند، همکاری می‌کند. اما اگر تکرار آن کم باشد، دندان‌ها فاقد بلورهای مینای محکم‌کننده دندان خواهند بود.

محققان این روش را یک نوع مهندسی مینای دندان دانسته و امید دارند روزی این یافته‌ها به آنها در جایگزینی بخش‌های وسیعی از دندان‌ها همراه با لایه‌های سالمی از مینای جدید کمک کند.

اگرچه محققان بر این باورند که یافته‌های جدید آنها بخش‌های گسترده‌تری چون درمان مشکلات عصبی را نیز شامل خواهد شد.

از بین ۲۰ آمینواسید، بدن انسان تنها قادر به تولید ۱۰ آمینواسید است و بقیه انواع آمینواسیدها باید از طریق غذا دریافت شوند زیرا دریافت نکردن حتی یک آمینواسید به مقدار کافی باعث تنزل پروتئین های بدن، ماهیچه‌ها و... خواهد شد. برخلاف چربی و نشاسته، بدن انسان قادر به ذخیره آمینواسید اضافه نیست و آمینواسیدها باید به صورت روزانه به بدن برسند. از این رو مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین مانند گوشت گاو، مرغ، ماهی و محصولات لبنی مانند شیر، پنیر و تخم‌مرغ و لوبیا، مغزها، دانه سویا و... برای اطمینان از دریافت آمینواسیدها به مقدار کافی ضروری است.