چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

مروری بر جامهای جهانی گذشته: جام جهانی ۱۹۵۴


مروری بر جامهای جهانی گذشته: جام جهانی ۱۹۵۴

● مروری بر جام جهانی سال۱۹۵۴ – سوئیس
● پیشینه
پنچمین دوره رقابتهای جام جهانی که سوئیس میزبانی آن را عهده دار بود. این تصمیم به این دلیل اتخاذ شد که این کشور به علت بی طرفی در جنگ …

مروری بر جام جهانی سال۱۹۵۴ – سوئیس

پیشینه

پنچمین دوره رقابتهای جام جهانی که سوئیس میزبانی آن را عهده دار بود. این تصمیم به این دلیل اتخاذ شد که این کشور به علت بی طرفی در جنگ جهانی دوم، هیچگونه آسیبی ندید.

مرحله گروهی

مسابقات این دوره همانند دوره‌های اخیر جام جهانی، به صورت گروهی در دور مقدماتی و تک حذفی در مرحله بعدی برگزار شد. در مرحله گروهی،تیم‌ها در گروه‌های چهارتایی تقسیم شدند که دو تیم نخست هر گروه به مرحله یک چهارم نهایی راه یافتند.

در این دوره ۳۸ کشور برای حضور در مسابقات مقدماتی ثبت نام کردند که تیم های آرژانتین و شوروی در میان آنها قرار نداشتند. از قاره آسیا، ژاپن و کره جنوبی حضور داشتند که در دو بازی رفت و برگشت، کره جنوبی به عنوان نماینده آسیا انتخاب شد.

در میان تیم های دور نهایی، مجارستان که از سال ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۴ در ۳۳ بازی بدون شکست مانده بود و در سال ۱۹۵۲ مدال طلای المپیک هلسینکی را فتح کرده بود، امید اول قهرمانی به شمار می رفت و پیش بینی می شد که بدون دردسر به قهرمانی برسد.

این تیم با رهبری کاپیتانش فرانس پوشکاش و حضور جمعی از بازیکنان نخبه چون ساندرو کوچیس و بوژیک با قدرت تمام و شکست‌های سنگینی که بر تیم‌های کره جنوبی (۰-۹) و آلمان غربی (۳-۸) تحمیل کرد، با زدن ۱۷ گل در دو بازی به عنوان نخستین تیم از گروه خود صعود کرد.

مرحله یک چهارم پایانی

در این مرحله، میزبان رقابتها با تقبل شکست ۵-۷ مقابل اتریش مجبور به خداحافظی با این رقابتها گردید. اروگوئه نیز که قدرت و اقتدار همیشگی اش را از دست داده بود، در نهایت موفق شد تا در بازل با نتیجه ۲-۴ از سد انگلیس عبور کند. مجارستان بر برزیل غلبه کرد و آلمان غربی توانست از سد یوگسلاوی عبور کند.

مرحله نیمه نهایی

در یکی از دیدارهای نیمه نهایی دو تیم مجارستان و اروگوئه به مصاف هم رفتند و در طی ۱۲۰ دقیقه تلاش، این مجارستان بود که موفق شد تا با نتیجه ۲-۴ مقابل تیم حریف به برتری رسیده و روانه دور بعد شود. آلمان غربی نیز با پیروزی ۱-۶ مقابل اتریش، دیگر فینالیست این رقابتها لقب گرفت.

دیدار فینال

آلمان غربی با پیروزی ۲-۳ مقابل مجارستان، جام را به خانه برد و اتریش نیز با نتیجه ۱-۳ براروگوئه غلبه کرده و تیم سوم این دور از رقابتها لقب گرفت.

قهرمانان و بدها

اکثر بازیکنان آن دوره تیم مجارستان جزو برترین های بازیکنان تاریخ این کشور بودند، بازیکنی مثل ساندور ککسیس که در یک دور از این تورنمنت ۱۱ گل به ثمر رساند و گیئلا گروسیس ، دروازه بان این تیم که همچنان از او به عنوان یکی از برترین دروازه بانان دنیا یاد می شود. هلموت ران و فریتز والتر نیز جزو ستاره های کلیدی تیم آلمانی بودند.

برترین گلزنان

۱- ساندور ککسیس (۱۱ گل)

۲- اریک پروبست (۶ گل)

۳- مکس مورلاک (۶ گل)

۴- جوزف اوئگی ( ۶ گل)