جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
آزمایش بسته بندی ها
▪ آزمایش بستهبندی چگونه در طول دهههای گذشته متحول شده است؟ آیا این امر تسهیل و یا پیچیدهتر شده؟
ـ در صورتی که از شیوه آزمایش بستهبندی صحیحی استفاده شود، بستهبندی آسانتر، بهینهتر و کارآمدتر میشود. مهمترین نکته اینکه آزمایش استحکام و یکپارچگی کالا بسیار قابل اطمینانتر شده و این موضوعی غیرقابل چشمپوشی است.
▪ کدام مراحل آزمایش بستهبندی پیچیدهتر هستند؟
ـ استفاده از هلیوم برای آزمایش کالا، بر مبنای فنآوری پیچیدهای است که انجام کار را نیز پرهزینه میکند و با توجه به نوع بستهبندی کالا میتواند مخرب نیز باشد. از طرفی دیگر روشهایی چون حمام آب، آزمایش رنگ و پوست کندن و باز کردن وجود دارند. اجرای این روشها آسان بوده و نیاز به تجهیزات کمهزینهتری دارند. اما در واقع همه این راهها به خاطر وجود مولفههایی پیچیده هستند. این روشها هم برای بسته و هم برای تولید کالا مخرب و همچنین وقتگیر خواهد بود و نتایج حاصله از این روش وابسته به تکنیک است.
▪ چگونه میتوان آزمایش بستهبندی را تسهیل کرد، در حالی که هنوز با استانداردهایISO وFDA برای سازگاری و قابلیت اطمینان مواجه هستیم؟
ـ با استفاده از شیوه کار تعریف شده و مشخص، روشها میتوانند سادهتر، سازگارتر و قابل اطمینانتر شوند. موسساتی مانند ASTM (بینالمللی) شیوههای آزمایشی تولید میکنند که توسط همترازشان بررسی شده و توسط مجموعهای از اعداد با استفاده از وسیلههای چندمنظوره تست شده تا قابلیت اطمینان نتایج نهایی تست را نشان دهند.
متدهایی که با این دقت بررسی و موشکافی شدهاند، راهی طولانی را به سوی تقویت تکنیکهای آزمایش طی میکند. به وضوح نسبت به پیشرفت و توسعه سریع غیرمخرب و غیرمتجاوز فنآوری آزمایش، نیازی روزافزون وجود دارد. برخی از متدهای جدیدتر که به همین نیاز منتهی میشوند شامل شیوههای آزمایش غیرمخربی از قبیل از همپاشی وکیوم فشار، معاینه فراصوتی هوابرد و همچنین آزمایش تقویت نیرو هستند.
این متدها، همگی فنآوریهایی قابل اطمینان هستند که اطلاعات آماری قابل تکرار و قابل اندازهگیری در تست، تولید میکنند. چون این روشها غیر مخرباند، نمونههای مشابه آنها نیز میتوانند بارها آزمایش شوند، همچنین تعداد نمونههای بسیار بیشتری را میتوان آزمایش کرد، حتی کالاهایی که علامتگذاری شدهاند نیز میتوانند آزمایش شوند. استفاده از آزمایش بستهبندی ساده شده و غیرمخرب میتواند نتایجی به سرعت هماهنگ ارایه دهد که میتوانند به شکل قابل ملاحظهای سطح کنترل کیفیت بستهبندی کالا را ارتقا دهد.
▪ آیا آزمایش بستهبندی غیرمخرب، میتواند کنترل بستهبندی را تسهیل کند؟
ـ بدون شک بله. کنترل کالا با استفاده از روشهای غیرمخرب مانند فراصوتی هوابرد، آسانتر است. استفاده از روشهای مخرب به دلیل فقدان آزمایش اطلاعات قابل اطمینان و کمی، وقتگیر، هزینهبر و کمبازدهتر هستند. یکی دیگر از راههای تسهیل کنترل کالا استفاده از ابزارهای تولید شدهای است که دارای اجزای تشکیلدهندهای باشند که توسط استانداردهای بینالمللی (NIST) تنظیم شده باشند.
▪ آیا روشهای آزمایش سادهتر، لزوما کمهزینهتر بوده و باعث صرفهجویی در وقت میشوند؟
ـ نکته اینجاست که چرا باید یک کالای بسیار خوب و یا بستهبندی خوب را از بین برد تا عیبهای آن را پیدا کرد؟ آیا منطقی است که از روشهای آزمایش بعدی که کاملا غیرقابل اطمینان و ناسازگار است، استفاده کرد؟ از جهتی بسیاری از روشهای مخرب که به آنها اشاره شد (مانند آب، رنگ و ...) هم برای نیروی کار، پیچیده هستند، حاوی اطلاعاتی هستند که تفسیر آنها مشکل است و در نهایت میتواند بسیار پرهزینه باشد، به خاطر نوع کالایی که مورد آزمایش قرار میگیرد.
علاوه بر این شما هیچگاه نمیتوانید از کیفیت بستهبندی کالایی که در بازار به فروش میرسانید، اطمینان داشته باشید. در صنعت تولید تجهیزات پزشکی و داروخانهای با استفاده از فنآوریهای غیرمخرب و یا استفاده از ابزارهایی که دارای استانداردهای جهانی(ASTM) هستند، میتواند موجب جلوگیری از صرف هزینهای بسیار سنگین شود.
▪ آیا کنترل کالاهای در حال بستهبندی به جای کنترل کالاهایی که بستهبندی آنها تمام شده است، فرایند آزمایش را سادهتر و یا پیچیدهتر میسازد؟
ـ کنترل کالای در حال بستهبندی، عاملی موثر و منطقی میباشد. برای مثال، چرا باید یک کالای با ارزش را درون بستهبندی قرار دهیم که بعدا مشخص شود از بستهبندی سالمی برخوردار نبوده است؟ در واقع برای تولیدکنندگان محصولاتی چون کیف و سینی، کنترل یکپارچگی مواد بستهبندی، قبل از مهر و موم کردن آن، یکی از پیشنیازها به شمار میآید.
▪ آیا گرایش به سمت اتوماسیون آزمایش وجود دارد یا به سمت انجام آزمایش در هنگام تولید؟
ـ آگاهی بالایی نسبت به اهمیت یکپارچگی بستهبندی در تمام صنایع وجود دارد. بنابراین در کارخانههای تولیدی، تاکید بر روی سرمایهگذاری بیشتر به منظور بهبود بخشیدن فنآوریهای کنترل کالا وجود دارد که هم برای مرحله پس از تولید کاربرد دارند و نیز برای مرحله در حال تولید به شکل خودکار.
طراحی آزمایش مخرب برای مرحله در حال تولید، غیرممکن است. کارخانههایی که تاکنون بالغ بر دو دهه به استفاده از شیوههای مخرب پرداختهاند، نیازمند به ارزیابی مجددی در مورد عملکرد خود و جستوجو برای فنآوریهایی که به طور قابل ملاحظهای دارای بازدهی بیشتر هستند، تا هزینههای خود را کاهش دهند.
▪ چه محصولاتی وجود دارند که به اتوماسیون و جمعآوری آسانتر اطلاعات مربوط به آزمایش کالا کمک میکنند؟
ـ دو روشPTI از جمله: تحلیل فشار خلا و فراصوت هوایی، فنآوریهایی هستند که موجب دستیابی به نتایج آزمایش قابل تکرار و کاملا سازگار میشوند و به راحتی قابل نصب برروی نرمافزارهای تولیدی بوده و سرانجام باعث کاهش هزینههای کلی میشوند.
▪ آیا ترتیبی که آزمایشهای گوناگون بر روی یک بسته انجام میشود (آزمایش مهر و موم بسته و ...) به شکل کلی بر روی تسهیل فرآیند آزمایش تاثیر میگذارند؟
ـ این موضوع بستگی به تجهیزات موجود و متد آزمایشی دارد که مورد استفاده قرار میگیرد، بسته به این که مخرب و یا غیرمخرب باشند. وقتی از شیوهای غیرمخرب مانند تحلیل فشار خلا استفاده میشود، آزمایش میتواند به هر ترتیبی و حتی بارها برروی یک نمونه از کالا انجام گیرد، در حالی که در آزمایشهای مخرب شما کاملا محدود هستید. اگر قرار است چندین آزمایش بر روی یک بستهبندی انجام شوند، عامل مهم تحت کنترل نگه داشتن کیفیت بسته در طی این فرآیند است، و همچنین استفاده از روشهایی غیرمخرب مزایای قابل توجهتری را پیشنهاد میکند.
ترجمه از: بهنام پیشعلی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست