دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

غذا را با کیسه فریزر در مایکروفر نگذارید


غذا را با کیسه فریزر در مایکروفر نگذارید

یکی از سوالاتی که بیشتر مردم از ما می‌پرسند این است که آیا می‌شود نانی که داخل کیسه فریزر است، برای گرم کردن داخل مایکروفر بگذارند؟ یا اینکه می‌توانند سایر مواد غذایی را برای …

یکی از سوالاتی که بیشتر مردم از ما می‌پرسند این است که آیا می‌شود نانی که داخل کیسه فریزر است، برای گرم کردن داخل مایکروفر بگذارند؟ یا اینکه می‌توانند سایر مواد غذایی را برای یخ‌زدایی، پیش از خارج کردن از نایلونش درون مایکروفر گرم کنند؟ پاسخ ما به این عزیزان خیر است.

در حالی که بسیاری از خانواده‌ها به هر دلیلی مواد غذایی را از کیسه در نیاورده، داخل مایکروفر می‌گذارند و آن را حرارت می‌دهند. حتی دیده‌ایم فروشندگان انواع اسنک و پیراشکی را قبل از تحویل به مصرف‌کننده برای چند دقیقه در مایکروفر می‌گذارند آن هم در کیسه فریزر.

قرار دادن مواد غذایی با کیسه فریزر درون دستگاه مایکروفر اشکال دارد و برای سلامت افراد مضر است چون امکان دارد حرارت بسیار زیاد این دستگاه روی ترکیبات خود نایلون تاثیر منفی بگذارد و تغییراتی را در آن ایجاد یا مواد و ترکیباتی را از کیسه فریزر به مواد غذایی‌مان منتقل کند. بنابراین چون دلیل محکم و منطقی برای بی‌ضرر بودن قرار دادن مواد غذایی با نایلون درون مایکروفر وجود ندارد، بهتر است همه افراد مواد غذایی را پیش از قرار دادن در این وسیله، از داخل کیسه فریزر خارج کنند و آنها را درون ظروف مخصوص مایکروفر یا ظرف‌های شیشه‌ای پیرکس بگذارند تا خیالشان راحت باشد که با این کار، سلامت خود را کمتر به خطر می‌اندازند.

نکته یا سوال دیگر این است که آیا امکان دارد مارک یا عکس روی نایلون یا ظروف مخصوص مایکروفر در صورت حرارت، ترکیبات مضری را از خود آزاد کنند و سلامت مواد غذایی‌ را به خطر بیندازند؟

پاسخ به این سوال، خیر نیست! چون امکان چنین فعل‌وانفعالی در اثر حرارت دیدن مارک‌ها و عکس‌های روی ظروف یا نایلون‌ها که از جنس مرکب و ترکیبات شیمیایی هستند، وجود دارد و این فعل و انفعالات می‌توانند روی ماده غذایی ما هم تاثیر منفی بگذارند. البته ناگفته نماند که اصل مهم، مناسب بودن ظرفی است که داخل مایکروفر گذاشته می‌شود و اینکه غذا با نایلون درون مایکروفر قرار نگیرد زیرا امکان دارد با قرار دادن انواع گوشت‌ها که مملو از چربی هستند و حتی سبزی‌های تازه‌ای که آنتی‌اکسیدان‌های فراوانی دارند آنها را به یک خوراکی زیانبار تبدیل کنیم.

در هر صورت به همه افراد توصیه می‌کنم که تا حد امکان از ظروف مخصوص مایکروفر ساده بدون رنگ و طرح استفاده کنند تا اینقدر نگرانی و اما و اگر برایشان پیش نیاید! نباید فراموش کرد که استفاده از هر وسیله‌ای در صورتی که طبق اصول و استانداردهایش باشد، می‌تواند به نفع مصرف‌کننده باشد. در غیر این صورت تهدیدی برای سلامت وی خواهد بود.

دکتر مسعود کیمیاگر

متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد انستیتو تحقیقات تغذیه کشور و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی