سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

بررسی تغییرات درصد و اجزای روغن فرار در مراحل مختلف رشدی گیاه شوید Anethum graveolens L


بررسی تغییرات درصد و اجزای روغن فرار در مراحل مختلف رشدی گیاه شوید Anethum graveolens L

گیاه شوید یا شبت با نام علمی Anethum graveolens L گیاهی است علفی, یک ساله و معطر متعلق به خانواده Apiaceae

گیاه شوید یا شبت با نام علمی Anethum graveolens L. گیاهی است علفی، یک‌ساله و معطر متعلق به خانواده Apiaceae. تمامی پیکر رویشی گیاه شوید محتوی ترکیبات فرار است. از جمله اجزای اصلی روغن فرار گیاه کاروون، فلاندرن و لیمونن می‌باشد. با توجه به تغییرات نسبتاً شدید کمی و کیفی روغن‌های فرار شوید در مراحل مختلف رشدی گیاه لازم است برحسب نوع استفاده و همچنین کاهش هزینه‌های تولید، گیاه در مراحل مناسب رشدی برداشت شود. در این تحقیق تغییرات درصد اسانس و اجزای تشکیل‌دهنده آن در سه مرحله مختلف رشدی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان داد که مناسب‌ترین مرحله رشدی برای به دست آوردن حداکثر میزان کاروون در واحد سطح، برداشت گیاه در مرحله تشکیل بذر و قبل از رسیدگی کامل بذر می‌باشد.

عنوان فایل
بررسی تغییرات درصد و اجزای روغن فرار در مراحل مختلف رشدی گیاه شوید (.Anethum graveolens L) application/pdf
Anethum graveolens L.pdf
177 KB
دانلود

داراب یزدانی

امیرحسین جمشیدی

علی رضازاده شمس

فراز مجاب

سحر شهنازی