سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

این جانوران مقاطعه کار


این جانوران مقاطعه کار

یک زن امریکایی که گفت مقاطعه کاران امریکایی در عراق حیثیتش را لکه دار کردند روز چهارشنبه ضمن شهادت در کنگره امریکا به قانونگذاران این کشور گفت پس از گزارش این جنایت به روسای شرکتش , او را زندانی کردند

یک زن امریکایی که گفت مقاطعه کاران امریکایی در عراق حیثیتش را لکه دار کردند. روز چهارشنبه ضمن شهادت در کنگره امریکا به قانونگذاران این کشور گفت پس از گزارش این جنایت به روسای شرکتش ، او را زندانی کردند.

وی گفت حداقل ۱۱ زن دیگر را می شناسد که به سرنوشتی مشابه او گرفتار شده اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، جامی لی جونز که حالا ۲۳ ساله است، در کنگره امریکا گفت هنگامی که برای شرکت "کابی آر" وابسته به شرکت هالیبر تن کار می کرد تعدادی از مقاطعه کاران امریکایی در داخل منطقه سبز به شدت امنیتی بغداد حیثیتش را بر باد دادند. این شرکت با ارتش امریکا کار می کند.

وزارت دادگستری امریکا وکیلی برای حضور در کمیته فرعی مجلس نمایندگان که این زن در آن شهادت می دهد ، نفرستاد ، اقدامی که جان کانی یرز نماینده دموکرات آن را به عنوان اقدامی حیرت آور و غیر عادی و غیر قابل قبول محکوم کرد.

جونز به اعضای کمیته گفت در چهارمین روز حضورش در بغداد یکی از همکارانش او را برای یک نوشیدنی دعوت کرد. او گفت: "پس از خوردن ۲ جرعه از آن نوشابه به کلی از هوش رفتم."

جونز صبح روز بعد آشفته و پریشان با درد سینه و بدنی خون آلود بیدار شد و ماجرا را به شرکتش "کابی آر" اطلاع داد و یک پزشک ارتش او را معاینه و تایید کرد که بارها و به بدترین شکل ممکن به او تعرض شده است.

پزشک عکس هایی گرفت ، چیزهایی نوشت و همه مدارک را به کارمند "کابی آر" تحویل داد.

جونز در مجلس نمایندگان گفت:" ماموران امنیتی شرکت سپس مرا به تریلری منتقل کردند، در اتاقی انداختند و درش را قفل کردند و ۲ نگهبان مسلح را پشت در آن گذاشتند. حدود یک روز در آنجا زندانی بودم. یکی از نگهبانان سرانجام دلش برایم سوخت و اجازه داد تلفن بزنم."

جونز به پدرش در تگزاس تلفن زد و او نیز به نماینده خود در کنگره یعنی "تدپو" از حزب جمهوریخواه خبر داد.

«پو» با وزارت خارجه امریکا تماس گرفت که به سرعت ماموری را برای نجات جونز فرستادند و او را به تگزاس بازگرداندند.

جونز گفت: رفتار با او چنان وحشیانه بود که هنوز تحت عمل جراحی قرار دارد.

جونز ابتدا کوشید ماجرای خود را از طریق مجاری شرکت «کابی آر» و سپس از طریق وزارت دادگستری امریکا حل کند اما چون از هیچ یک از این ۲ طریق به جایی نرسید با شبکه تلویزیون خبری ای بی سی مصاحبه کرد.

"کابی آر" درباره این ماجرا سکوت کرده است، اگرچه به گفته "ای بی سی نیوز" این شرکت یادداشتی با امضای "بیل اوت" رییس و مدیر عامل آن بین کارکنان توزیع کرد که در آن گفته شده بود شرکت با بخش هایی از گفته های خانم جونز موافق نیست.

جونز گفت: حداقل ۱۱ زن دیگر را می شناسد که مقاطعه کاران امریکایی در عراق حیثیت شان را بر باد داده اند.

پو گفت در قرارداد جونز با این شرکت عبارتی وجود دارد که مانع از آن می شود وی از کارفرمای خود شکایت کند ، عبارتی که او را مجبور می کند حکمیت شرکت را بپذیرد که به گفته پو "یک نظام دادگستری خصوصی است بدون این که سوابق آن در جایی عمومی ثبت شود یا کشف شود و امکان فرجام خواهی واقعی را داشته باشد."

رابرت اسکات نماینده دموکرات کنگره گفت: "قوانین بسیاری وجود دارد که وزارت دادگستری امریکا می تواند در رابطه با مقاطعه کارانی که در خارج از امریکا مرتکب جنایت و خلاف می شوند، اجرا کند، اما وزارت دادگستری ترجیح می دهد کاری نکند." وی افزود به نظر می رسد وزارت دادگستری امریکا فقط وقتی مجبور می شود بر اثر رسوایی ناشی از انتشار رسوایی ها در رسانه ها کاری بکند، با توجه به قوانین جزایی عراق دست به اقدام می زند."

کانی یرز با اعلام این که حتی این که مجبوریم امروز در اینجا باشیم حیرت آور و تکان دهنده است گفت این امر نشان می دهد نظام اجرای قانون در عراق امروز تا چه حد از کنترل خارج شده است.

کانی یرز گفت: ۱۸۰ هزار غیرنظامی عضو شرکت های مقاطعه کار در عراق حضور دارند که بیش از ۲۱ هزار نفر از آنان امریکایی هستند.

وی افزود: در حالی که وزارت دادگستری امریکا می گوید متعهد به اجرای قانون در عراق است "حتی نمی تواند یک نمونه از تعقیب جزایی و کیفری به ما ارائه دهد که قربانی (عامل جنایت) یک کارمند غیر نظامی مقاطعه کار در عراق بوده باشد.

«پو» نیز خشمگینانه گفت: سکوت وزارت دادگستری امریکا در مورد این پرونده ، خود گویای همه چیز است و نشان دهنده انبوه جنایات پنهان در عراق است.

علی ایثاری کسمایی



همچنین مشاهده کنید