یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

اثرات مفید مصرف آب آلبالو بر کاهش برخی عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲


اثرات مفید مصرف آب آلبالو بر کاهش برخی عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲

خطر بیماری های قلبی عروقی در دیابت بالاست, بنابراین دستیابی به سطوح مناسب چربی های خون در این بیماران, از اهمیت خاصی برخوردار است

● مقدمه:

خطر بیماری های قلبی عروقی در دیابت بالاست، بنابراین دستیابی به سطوح مناسب چربی های خون در این بیماران، از اهمیت خاصی برخوردار است. تغذیه و از جمله مصرف آنتوسیانین ها، نقش مهمی در کاهش خطر بیماری های قلبی و فشار خون دارد. در این مطالعه، اثر مصرف کنسانتره آب آلبالو به عنوان یک منبع غنی از آنتوسیانین ها، بر سطح چربی ها و فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد بررسی قرار گرفت.

● روش ها:

در این مطالعه نیمه تجربی، ۱۶ زن دیابتی نوع ۲ با قند خون ناشتای ۱۱۰ mg/dl و LDL-C? ۱۰۰ mg/dl مورد بررسی قرار گرفتند و ۴۰ g/day کنسانتره آب آلبالو به مدت ۶ هفته مصرف کردند. وزن، چربی های خون و سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در شروع و پایان مطالعه اندازه گیری شد. همچنین مصرف غذای ۲ روز نیز توسط بیماران به ثبت رسید. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها، از آزمون ویلکاکسون استفاده شد.

● یافته ها:

میانگین (±SD) سن، وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در ابتدای مطالعه به ترتیب ۸.۸±۵۳.۶ سال، ۱۴.۹±۷۲.۸ کیلو گرم، ۲۷.۰±۲۱۳.۹ mg/dl، ۱۴.۷±mg/dl ۱۱۸.۴ ،mmHg۱۲۹.۱±۱۵.۷ و۸.۱ ±۸۱.۷ mmHg بود. در پایان مطالعه مقادیر وزن، کلسترول تام، LDL-C و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بطور معنی داری کاهش یافتند (۰.۰۵>P). تغییرات مشاهده شده در سطح HDL-C و تری گلیسیرید سرم از نظر آماری معنی دار نبود.

● نتیجه گیری:

نتایج این مطالعه نشان می دهد که مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک می کند.

عنوان فایل
اثرات مفید مصرف آب آلبالو بر کاهش برخی عوامل خطرساز بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ application/pdf
asarate mofid.pdf
175 KB
دانلود

عسل عطایی جعفری

رامین حشمت

محمد پرویز

سرمه رییس زاده

مهدی یوسفی

محمد پژوهی

سعید حسینی



همچنین مشاهده کنید