یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

از مسینا می روم


از مسینا می روم

عملكرد دفاع ایران زیاد خوب نبود اما باز هم دفاع تیم ملی بهتر از سایر خطوط كار كرد با توجه به حملات زیادی كه روی دروازه ایران بود

● گفت وگو با رحمان رضایی

بعد از حكم دادگاه ایتالیا مبنی بر سقوط اجباری یووه، لاتزیو، فیورنتینا و میلان به دسته پایین تر، باشگاه مسینا دوباره به سری A برگشته، اما این شانس بزرگ چندان برای رحمان رضایی مهم نیست. ظاهراً او قصد نقل مكان دارد. رحمان یكی از بازیكنان ثابت ایران در جام جهانی بود و بعد از بازی مقابل مكزیك هم حسابی بحث برانگیز شد. با رحمان در مورد جام جهانی و آینده اش حرف زدیم.

● فصل گذشته در سری A بیشتر از همه بازیكنان مسینا بازی كردی، فكر نمی كنی این همه بازی باعث خستگی تو در جام جهانی شده بود؟

▪ نه... نه... وقتی بحث جام جهانی است دیگر خستگی معنی ندارد. روحیه من برای جام جهانی بسیار خوب بود و احساس خستگی نمی كردم.

● پس جام جهانی تو را ترغیب كرد؟

▪ ذوق جام جهانی همیشه همراهم بود و بازی در جام جهانی چیز كوچكی نیست.

● اما باخت های جام جهانی این ذوق را گرفت.

▪ نه... فوتبال یك نفری نیست، نمی توانید بگویید یك نفر بتواند همه كار بكند. من سعی و تلاشم را كردم اما...

● به عقیده تو تا چه اندازه تیم ایران برای جام جهانی آماده بود؟

▪ تیم آنچنان كه تصورش را داشتیم آماده نبود، خوب جلو نرفتیم. بازی تداركاتی هم كه انجام ندادیم. در كل تدارك خوبی برای جام جهانی نداشتیم.

● به نظر تو باید چطور آماده شویم؟

▪ بستگی به این داشت كه چه می خواهیم. ۳۲ تیم در جام جهانی حضور داشت و روند كاری اكثر تیم ها تقریباً یكسان بود و بیشتر بازی ها به تیم ها كمك كرد. ما هم باید بازی های تداركاتی با تیم های مطرح را انجام می دادیم.

● حتی اگر نمی توانستیم صعود كنیم باید توقعات را برآورده می كردیم. به عقیده من تیم ملی توقعات مردم را برآورده نكرد.

▪ حتی شصت درصد انتظارات عمومی پاسخ داده نشد. برنامه ریزی تیم خوب نبود و مربی تیم هم دچار تردید های زیادی بود.

● اما برانكو همیشه می گفت كه لژیونرها مردان كلیدی من هستند و انگار تردیدهایش بیشتر روی لژیونرها بود؟

▪ لژیونرها باید چه كار می كردند، ما هر چه در توان داشتیم انجام دادیم. تیم های فرانسه، ایتالیا، آلمان و... چند بازیكن شان در لیگ خودشان بازی می كردند.

یا حتی برزیل... هیچ كدام از مربیان تا هفته های پایانی بازیكنان اصلی خود را نداشتند اما بهانه نداشتن بازیكنان كلیدی را نیاوردند. همان اندازه كه ایتالیا فرصت برای آمادگی در جام جهانی را داشت تیم ایران هم داشت. من اعتقاد ندارم كه چون لژیونرها در اردوی تیم كم بودند بتوان آن را بهانه كرد.

● قبل از جام جهانی چقدر به صعود به مرحله بعد فكر می كردید؟

▪ صعود از مرحله گروهی توقع بزرگی بود، اما در جام جهانی شرایطی به وجود آمد كه می توانستیم صعود كنیم.

شرایط ما و مكزیك كاملاً در یك حد بود و اگر با مكزیك مساوی می كردیم شاید ما جای آنها صعود می كردیم.

● یعنی به نظر تو صعود از مرحله گروهی توقع بزرگی بود؟

▪ در صورت داشتن چهار مشخصه یك تیم می توانست در جام جهانی موفق شود: بازیكنان خیلی خوب، امكانات ایده آل، برنامه ریزی و اردوهای مناسب. با این پكیج یك تیم می توانست موفق شود، درست مثل ایتالیا. احتمال بعدی و ضعیف تر امكانات ایده آل و بازیكنان خوب است و در مرتبه بعدی بازیكنان خوب و تدارك خوب. بدتر از همه هم امكانات ضعیف، برنامه ریزی نامناسب و نداشتن بازیكنان طراز اول است.

اگر ایران را در بین این چهار گزینه قرار دهید متوجه می شوید كه باید صعود می كردید یا خیر.

● اما غنا نه امكانات خوب داشت و نه تدارك خوب.

▪ همیشه تیم هایی هستند كه معادله را به هم می ریزند مثل سنگال ۲۰۰۲ یا غنای ۲۰۰۶. غنا از نظر مادی ضعیف است و لیگ آنها یك صدم لیگ ایران هم نیست اگرچه آنها برنامه خوبی نداشتند ولی بازیكنان بسیار خوبی در تیم غنا حضور داشتند.

● به نظر تو ایران در كدام یك از گروه هایی كه گفتی جا دارد؟

▪ من علامت سئوال می گذارم. هر كسی می تواند ایران را در یكی از این احتمالات قرار دهد و قضاوت كند كه ایران باید به دور بعد صعود می كرد یا نه...

اگر بتوانیم جواب مناسبی پیدا كنیم پاسخ كاملی به ناكامی ها داده ایم.

ما هیچ وقت از شكست ها درس نگرفته ایم و فقط علیه هم مصاحبه كرده ایم اما این بار بیاییم با نگرش دیگری به این شكست نگاه كنیم و از این شكست تجربه كسب كنیم. حرف زدن علیه همدیگر هیچ فایده ای ندارد.

● قبل از جام جهانی خیلی ها بر این اعتقاد بودند كه برانكو باید نیمكت جام جهانی را به مربی بزرگی می سپرد. تو هم چنین نظری داشتی؟

▪ من به هیچ وجه زحمات برانكو برای فوتبال ایران را زیر سئوال نمی برم اما هر كس توانایی هایش در یك حدی است. انتخاب او برای مسابقات قبل از جام جهانی عالی بود و آن موقع می توانستیم مسئله خودمان را حل كنیم. اما با همه زحماتی كه او برای فوتبال ایران كشیده باید بگویم كه او مربی ای نبود كه بتواند در جام جهانی ما را به خواسته هایمان برساند.

● دلیلش چه بود؟

▪ دلیلش را همه می دانند. خیلی از چراها و دلایل را می توانید در بازی های ایران در جام جهانی پیدا كنید. اگر تیمی در جام جهانی بخواهد فقط ۲۵-۲۰ دقیقه حمله كند و بقیه مدت بازی را به دفاع بپردازد یعنی مربی... بگذریم. مربی باید مهره هایش بازی كند اما تیم ما با همان ارنج نیمه اول بازی را آغاز می كرد. فكر می كنم همین دلایل پاسخ جواب شما باشد.

● به عقیده تو باید چه تغییراتی در تركیب تیم صورت می گرفت؟

▪ نمی دانم. مربی باید با مهره هایش بازی كند، باید ریسك كند. تیم ایران در نیمه اول بهتر بازی می كرد. در نیمه دوم هیچ تغییری برای بهتر شدن انجام نمی شد. این رفتار دو معنی دارد؛ یا مربی نمی فهمد كه این طور نبود یا اینكه مربی می ترسد. شما بهتر می دانید كدام است.

● تو به مربی دیگری رای می دادی؟

▪ بله. در مجموع یك مربی درجه یك كه در جام جهانی امتحان خود را پس داده برای ما توقع بجایی بود.

● در مورد بازی با مكزیك حرف بزنیم. یك نیمه عالی بودیم آن قدر كه روی سكوها هواداران ایرانی سرود پیروزی سر می دادند اما نیمه دوم فاجعه بار بود.

▪ آن باخت فاجعه نبود. فوتبال برد و باخت دارد. فاجعه یعنی ۶-۵ گل می خوردیم. در نیمه اول هم چندان خوب نبوده ایم. تیم بیش از حد دفاعی بود و هر آن احتمال این وجود داشت كه گل بخوریم.

● یعنی عملكرد ایران در بازی مكزیك هم خوب نبود؟

▪ وقتی بازی ۱-۱ پیش می رفت اشتباهات بزرگی در حال وقوع بود. سیستم بازی ما طوری بود كه به باخت تیم منتهی می شد. یك تیم نمی تواند سیستمش طوری باشد كه ۷۰ دقیقه دفاع كند. حتی دفاع ایتالیا هم ۷۰ دقیقه نمی تواند دفاع كند.

● فشار روی دفاع تیم زیاد بود؟

▪ خیلی زیاد. فقط در بازی با مكزیك این فشار وجود نداشت و در بازی با پرتغال و حتی آنگولا نیز تیم آماده باخت بود. آنگولایی ها جوری بازی می كردند كه انگار می گفتند بیایید ما را ببرید اما تیم ما باز هم ریسك نكرد.

● چرا ریسك؟

▪ هیچ تیمی ۹۰ دقیقه با دو دفاع بازی نمی كند. خیلی راحت می توانستیم آنگولا را ببریم اما دو فوروارد آنگولا كاملاً در هجده قدم ما آزاد بودند و در این بازی هم گل خوردن تیم طبیعی بود.

● در مورد گل دوم مكزیك حرف بزن. در مورد آن گل خیلی حرف و حدیث است.

به نظر من حرف زدن در مورد گل اول، دوم یا... فایده ای ندارد. یك ماه و نیم از بازی ها گذشته است.

▪ باید در مورد مسائل كلان حرف بزنیم؛ مسائلی كه بتواند به فوتبالمان كمك كند. بررسی گل اول یا دوم چه ثمری برای فوتبالمان دارد.

● عملكرد دفاع تیم ملی در جام جهانی را چطور ارزیابی می كنی؟

▪ عملكرد دفاع ایران زیاد خوب نبود اما باز هم دفاع تیم ملی بهتر از سایر خطوط كار كرد. با توجه به حملات زیادی كه روی دروازه ایران بود. تیم ایران نیاز به حمله داشت اما...

● مسائل حاشیه ای در اردوی تیم وجود داشت؟

▪ بله حاشیه بود. هر تیمی دارای حاشیه است ولی باید این حاشیه ها را اطرافیان تیم جمع می كردند.

● این حاشیه ها به تیم ضربه زد؟

▪ خیلی زیاد. مگر می شود حاشیه به تیم صدمه نزند. اما دور و اطرافیان تیم باید این حاشیه را هدایت می كردند.

● به بازی در جام جهانی ۲۰۱۰ فكر می كنی؟

▪ تا زمانی كه مفید باشم در خدمت تیم ملی هستم. نمی توانم الان بگویم كه در جام جهانی ۲۰۱۰ خواهم بود یا نه اما من در خدمت تیم ملی هستم.

● نظرت در مورد بازگشت مربی ایرانی چیست؟

▪ به نظر من در این برهه كه سه بازی حساس در پیش داریم مربی ایران بهترین انتخاب است چون با مسائل آشنا است و می تواند حاشیه های تیم را جمع كند.

● در مسینا می مانی؟

▪ احتمالش خیلی كم است. از سه تیم سامپدوریا، لیوورنو و تورینو پیشنهاد دارم و به احتمال زیاد از مسینا خواهم رفت.

● اما مسینا كه به سری A برگشت.

▪ می دانم اما... نمی مانم. سه تیمی كه من را می خواهند شرایط بهتری دارند.



همچنین مشاهده کنید