یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

تسلیم سرطان نشوید!


تسلیم سرطان نشوید!

ای کاش یک نفر پیدا می شد و برایمان ساده و بی پرده توضیح می داد چه عوامل سرطان زایی در محیط زندگیمان وجود دارد، تا از این طریق فاکتورهای خطرزا را می شناختیم و با دوری از آن به آسانی …

ای کاش یک نفر پیدا می شد و برایمان ساده و بی پرده توضیح می داد چه عوامل سرطان زایی در محیط زندگیمان وجود دارد، تا از این طریق فاکتورهای خطرزا را می شناختیم و با دوری از آن به آسانی و برای همیشه با سرطان خداحافظی می کردیم.

در حالی که رسانه های دیداری، شنیداری و نوشتاری اخباری را به نقل از منابع موثق مبنی بر سرطان زا بودن برخی مواد منتشر می کنند، گاه با انتشار این اخبار، مطالبی کاملا متناقض با آن را به اطلاع عموم می رسانند، تیتر داغ این اخبار بیشتر مردم را نگران می کند که چرا سرطان دست از سر ما برنمی دارد و چگونه باید به جنگ سرطان رفت؟!

چرخه گردون علم در دنیای پیشرفته کنونی هر روز سری نهفته از دنیای پر رمز و راز را بر محققان آشکار می کند که گاه تکمیل کننده اطلاعات قبلی است و گاه نقض کننده برخی جزئیات آن، آن چه واضح و مبرهن است این که باید همگام با یافته های جدید محققان و دانشمندان قدم برداشت و به تحقیقات مقطعی در ادوار گذشته اتکا و بسنده نکرد چرا که بدون پزشک این نوع طرز فکر و عمل در وهله اول بیانگر احترام و سلامت و ارزش قایل شدن برای خود است.

متاسفانه گروهی از افراد همگام با اطلاعات و یافته های جدید درمورد سرطان حرکت نمی کنند و به همان اطلاعات ناقص و قدیمی بسنده کرده و سرطان را نوعی بیماری خطرناک غیرقابل پیش گیری و درمان، تصور کرده و مبتلا شدن به آن را بی برو برگشت مساوی با مرگ قلمداد می کنند این افراد به محض شنیدن واژه سرطان، روحیه خود را باخته و دنیا را تاریک و تمام راه ها را بن بست می بینند که این نوع نگرش نتیجه و ثمره همین اطلاعات ناقص است.

هر چند این نوع دیدگاه در دنیای پیچیده و پیشرفته امروز قابل قبول نیست اما باید پذیرفت افرادی با این نگرش در میان ما هستند.

هر چند در مقابل این افراد تعدادی هم امیدوارانه به این بیماری می نگرند و با اعتماد و اتکا به تحقیقات محققان و باور به این که این اطلاعات پیشرفتی روز افزون دارد، با سرطان مقابله می کنند و اجازه تسلیم شدن در برابر این بیماری را به خود نمی دهند.

این افراد بر خلاف گروه اول سرطان را مترادف با مرگ تلقی نکرده بلکه آن را نوعی بیماری می دانند که مانند بسیاری بیماری ها هنوز به طور کامل بر محققان آشکار نشده است و روز را به امید یافتن اطلاعات جدید محققان به شب می رسانند. اما باید پذیرفت درک بخش زیادی از افراد جامعه از خطر سرطان به واسطه خلاءهای عمیق اطلاعاتی و باورهای نادرست به شدت دچار اشکال است به طوری که در برخی موارد خطر سرطان به شکل اغراق آمیزی ارائه می شود و همین مقوله باعث شده بسیاری از مردم با وحشت از عوامل سرطان زا سخن بگویند و از آن دوری کنند تا چنگک های مرگ بار این خرچنگ گریبانشان را نگیرد.

به نظر شما آیا این وحشت واقعی است و این عوامل تا این حد خطرناک هستند؟

بد نیست بدانید مطالعات محققان با تردید به این وحشت ها می نگرند، محققان معتقدند عقاید نادرست و کم و بیش خرافی نسبت به سرطان به وفور در میان مردم دیده می شود و همین باورهای نادرست که ناشی از اطلاعات پایین است باعث می شود این قشر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان قرار بگیرند چرا که باورهای نادرست می تواند در رفتارهای مرتبط با سلامت تاثیر منفی داشته باشد پس بهتر است به اطلاعات و یافته های روز افزون محققان و دانشمندان اعتماد کرد و به جای تسلیم شدن در برابر این بیماری با آن به مقابله پرداخت و این مهم میسر نخواهد شد مگر با روزآمد کردن اطلاعات.