چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
توصیه هایی برای فریز كردن مواد غذایی در منزل
● حداكثر استفاده از فریزر
حتما شما هم مثل خیلیها با شروع پاییز انواع مواد غذایی و میوهها و سبزیها را فریز میكنید تا در پاییز و زمستان از آنها استفاده كنید. اما آیا روش علمی این كار را میدانید؟
مواد غذایی قبل از فریز شدن باید به طور مناسب بستهبندی شوند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست نداده و سرمای فریزر و خشكی محیط آن موجب خراب شدن مواد غذایی نشود.
نكته مهم این است كه پیش از بستهبندی، میزان نیاز در هر بار مصرف مشخص شود؛ چرا كه بسته غذای خارج شده از فریزر به هیچ عنوان نباید دوباره به فریزر بازگردانده شود.
در منازل از دو نوع بسته بندی برای فریزر كردن مواد غذایی استفاده میشود كه انواع ظروف دردار از جنسهای گوناگون مانند پلاستیك و فلز و بستهبندی با كیسه نایلون یا پلاستیكهای زیپدار ویژه بستهبندی را شامل می شود.
متخصصان تغذیه توصیه میكنند كه مواد غذایی در ظروف شیشهای در فریزر گذاشته شوند چون این ظروف تركیبات شیمیایی ندارند كه با مواد غذایی داخل ظرف واكنش صورت بدهند.
اما باید هنگام استفاده از این ظروف، مقداری فضای خالی در نظر گرفت تا در اثر انبساط حاصل از یخ زدن ماده غذایی، ظرف نشكند. بستهبندی با كیسههای نایلونی متداولترین روش بستهبندی در منازل است و پس از آن كیسههای پلاستیكی زیپدار رایج است. به تازگی در بعضی از كشورها از كاغذهای چندلایه برای بستهبندی استفاده میشود. این كاغذها از چند لایه شامل یك لایه كاغذ، یك لایه فویل آلومینیومی، گلایسین، سلفون و یك كاغذ قابل ارتجاع تشكیل شدهاند كه برای بستهبندی مواد غذایی مثل انواع میوه، سبزی، گوشت استفاده میشوند. این نوع كاغذها به خوبی از ماده غذایی محافظت میكنند.
اگر چه در فریز كردن اصولی مواد غذایی، تغییری در عطر و طعم و بوی آنها ایجاد نمیشود اما بیشك از ارزش غذایی آنها كاسته میشود، به ویژه اگر مواد غذایی بیشتر از زمان استاندارد در فریزر نگهداری شوند. اگر مواد غذایی به طور صحیح بستهبندی شوند و به سرعت در دمای فریزر سرد شوند، كیفیت خود را بیشتر حفظ كرده و مدت ماندگاریشان افزایش مییابد. پس از گذشت زمان استاندارد، اگر چه مواد غذایی به ظاهر سالماند اما هیچگونه ارزش تغذیهای نداشته و به تفاله تبدیل میشوند.
● بستههای غذاییتان را چگونه در فریزر نگهداری میكنید؟
اصولا باید توجه داشته باشید كه دمای فریزر همواره دمایی برابر با ۱۸- درجه سانتیگراد باشد. هر گونه تغییر دما سبب خراب شدن مواد غذایی داخل فریزر میشود.
نكته دیگر اینكه از انباشتن فریزر با مواد غذایی كه همگی تازه بوده و نیاز به یخ زدن دارند، بپرهیزید چون این كار موجب افزایش ناگهانی دمای فریزر و كاهش كیفیت مواد غذایی میشود. بنابراین مواد تازه را به تدریج در فریزر بگذارید. این نكته را هم فراموش نكنید كه اولین بسته فریزر شده، باید اولین بستهای باشد كه برای مصرف از فریز خارج میشود. اگر این روشها را به كار ببرید مطمئنا همواره از مواد غذایی تازه استفاده خواهید كرد.
دكتر امیر رحیمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست