جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
توصیه هایی برای فریز كردن مواد غذایی در منزل
● حداكثر استفاده از فریزر
حتما شما هم مثل خیلیها با شروع پاییز انواع مواد غذایی و میوهها و سبزیها را فریز میكنید تا در پاییز و زمستان از آنها استفاده كنید. اما آیا روش علمی این كار را میدانید؟
مواد غذایی قبل از فریز شدن باید به طور مناسب بستهبندی شوند تا عطر و طعم، رطوبت، رنگ طبیعی و ارزش غذایی خود را از دست نداده و سرمای فریزر و خشكی محیط آن موجب خراب شدن مواد غذایی نشود.
نكته مهم این است كه پیش از بستهبندی، میزان نیاز در هر بار مصرف مشخص شود؛ چرا كه بسته غذای خارج شده از فریزر به هیچ عنوان نباید دوباره به فریزر بازگردانده شود.
در منازل از دو نوع بسته بندی برای فریزر كردن مواد غذایی استفاده میشود كه انواع ظروف دردار از جنسهای گوناگون مانند پلاستیك و فلز و بستهبندی با كیسه نایلون یا پلاستیكهای زیپدار ویژه بستهبندی را شامل می شود.
متخصصان تغذیه توصیه میكنند كه مواد غذایی در ظروف شیشهای در فریزر گذاشته شوند چون این ظروف تركیبات شیمیایی ندارند كه با مواد غذایی داخل ظرف واكنش صورت بدهند.
اما باید هنگام استفاده از این ظروف، مقداری فضای خالی در نظر گرفت تا در اثر انبساط حاصل از یخ زدن ماده غذایی، ظرف نشكند. بستهبندی با كیسههای نایلونی متداولترین روش بستهبندی در منازل است و پس از آن كیسههای پلاستیكی زیپدار رایج است. به تازگی در بعضی از كشورها از كاغذهای چندلایه برای بستهبندی استفاده میشود. این كاغذها از چند لایه شامل یك لایه كاغذ، یك لایه فویل آلومینیومی، گلایسین، سلفون و یك كاغذ قابل ارتجاع تشكیل شدهاند كه برای بستهبندی مواد غذایی مثل انواع میوه، سبزی، گوشت استفاده میشوند. این نوع كاغذها به خوبی از ماده غذایی محافظت میكنند.
اگر چه در فریز كردن اصولی مواد غذایی، تغییری در عطر و طعم و بوی آنها ایجاد نمیشود اما بیشك از ارزش غذایی آنها كاسته میشود، به ویژه اگر مواد غذایی بیشتر از زمان استاندارد در فریزر نگهداری شوند. اگر مواد غذایی به طور صحیح بستهبندی شوند و به سرعت در دمای فریزر سرد شوند، كیفیت خود را بیشتر حفظ كرده و مدت ماندگاریشان افزایش مییابد. پس از گذشت زمان استاندارد، اگر چه مواد غذایی به ظاهر سالماند اما هیچگونه ارزش تغذیهای نداشته و به تفاله تبدیل میشوند.
● بستههای غذاییتان را چگونه در فریزر نگهداری میكنید؟
اصولا باید توجه داشته باشید كه دمای فریزر همواره دمایی برابر با ۱۸- درجه سانتیگراد باشد. هر گونه تغییر دما سبب خراب شدن مواد غذایی داخل فریزر میشود.
نكته دیگر اینكه از انباشتن فریزر با مواد غذایی كه همگی تازه بوده و نیاز به یخ زدن دارند، بپرهیزید چون این كار موجب افزایش ناگهانی دمای فریزر و كاهش كیفیت مواد غذایی میشود. بنابراین مواد تازه را به تدریج در فریزر بگذارید. این نكته را هم فراموش نكنید كه اولین بسته فریزر شده، باید اولین بستهای باشد كه برای مصرف از فریز خارج میشود. اگر این روشها را به كار ببرید مطمئنا همواره از مواد غذایی تازه استفاده خواهید كرد.
دكتر امیر رحیمی
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
ایران انتخابات احمد وحیدی حسن روحانی حجاب پاکستان مجلس شورای اسلامی دولت دولت سیزدهم رهبر انقلاب نیکا شاکرمی مجلس
سیل هواشناسی تهران آتش سوزی یسنا شهرداری تهران قوه قضاییه پلیس روز معلم معلم آموزش و پرورش فضای مجازی
قیمت خودرو سهام عدالت قیمت طلا سازمان هواشناسی مالیات طلا بازار خودرو قیمت دلار خودرو حقوق بازنشستگان بانک مرکزی ایران خودرو
مهران غفوریان موسیقی تلویزیون سریال عمو پورنگ ساواک سینمای ایران نمایشگاه کتاب مهران مدیری مسعود اسکویی سینما عفاف و حجاب
رژیم صهیونیستی اسرائیل فلسطین غزه آمریکا جنگ غزه روسیه ترکیه حماس نوار غزه انگلیس اوکراین
استقلال فوتبال پرسپولیس سپاهان علی خطیر باشگاه استقلال لیگ برتر جواد نکونام بازی لیگ برتر ایران تراکتور رئال مادرید
هوش مصنوعی فناوری اپل گوگل ناسا مدیران خودرو تلفن همراه
طب سنتی خواب فشار خون کبد چرب