جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
کابل, ایستگاه آخر
▪ کابل ایستگاه آخر
▪ نویسنده: آخیم ولگاتن میت دیرک شولتسه
▪ ناشر: اکون برلین
▪ ۳۲۰ صفحه، چاپ اول
کتاب «کابل .. ایستگاه آخر» یادداشتهای روزانه « آخیم ولگاتن ودرک شولتسه» سرباز آلمانی که به همراه ارتش آلمان پس از سقوط طالبان به افغانستان رفته، منتشر شد.
این کتاب به شیوه متکلم وحده نوشته شده و با زبانی بسیار ساده و شیوا وقایع روزانه یک سرباز آلمانی در افغانستان را بازگو میکند.
در این کتاب ولگاتن تلاش کرده وضعیت نیروهای ایساف در افغانستان را تا حد ممکن توضیح داده و نکات سری ای را از وضعیت ارتش آلمان در افغانستان بازگو کند.
از نکات برجستهای که ولگاتن تلاش کرده آن را برجسته کرده و به آن اهمیت ویژهای دهد، دستمزد سربازان آلمانی است.
وی در بخشی از این کتاب مینویسد، بر خلاف آنچه در رسانهها بزرگنمایی میشود، ما علاوه بر دستمزد مشخصی که در طول حضورمان میگرفتیم که دستمزد متوسط و چندان بالایی نبود، برای شرکت در عملیات خطرناک و خارج از محدوده تنها روزی ۹۳ یورو دریافت میکردیم که آن هم با تاخیر به ما میرسید.
وی در بخش دیگری از کتاب درباره اهداف حمله به افغانستان توضیحاتی ارائه میدهد و مینویسد، آنچه در افغانستان اهمیت بسیاری باید به آن داد، مسئله حقوق بشر و گسترش دموکراسی است. دو موضوع مهمی که ایالات متحده با دستاویز قرار دادن آن حمله به افغانستان را طرحریزی کرد. اما متاسفانه باید بگویم این موضوع تنها در حد شعار ماند زیرا بویژه در بخش حقوق بشر پیشرفت چندانی در آن کشور بدست نیامد.
آنچه که باعث میشود این کتاب اهمیت خاصی بخود بگیرد، ارائه توضیحاتی تازه و بدیع درباره زندگی روزانه یک سرباز در خارج از خانه و کاشانه و جایی دورتر از میهنش است. ارائه مطالبی بسیار متفاوت با آنچه در روزنامهها و رسانههای میخوانیم، میبینیم یا میشنویم از مهمترین ویژگیهای این کتاب است.
ولگاتن در کتابش درباره این که ۱۱ سپتامبر آیا هدف اصلی حمله آمریکا به افغانستان بود یا خیر شک می کند و در برابر خوانندگانش این پرسش را مطرح میکند که آیا لشکرکشی به افغانستان با آن هزینههای زیاد در حالی که در نهایت طالبان از بین نرفت و با استفاده از فرصت توانست دوباره خود را بازسازی کند، کار صحیحی بود یا خیر؟ آیا بهتر نبود حتی اگر بنا بود گزینه نظامی به اجرا در آید یک فکر نهایی و همیشگی برای از بین بردن گروههایی مثل طالبان میشد تا بیش از این مجبور به صرف هزینه مالی و انسانی نشویم؟
وی در نهایت با شک و شبه این پرسش را برای نتیجهگیری کتابش انتخاب میکند که شاید ۱۱ سپتامبر بهانهای بیش نبود تا ایالات متحده آمریکا بخواهد با فریب افکار جهانی به اهدافی دیگر برسد. اهدافی که تا کنون برای همه ما مخفی بوده است.
نویسنده : علی موسوی خلخالی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست