چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
محسن شریفیان (۱۳۵۴-)
محسن شریفیان موزیسین و نوازنده ساز نیانبان و نی جفتی و محقق موسیقی بوشهر و جنوب ایران سال ۱۳۵۴ در بوشهر متولد شد. او دارای مدرک لیسانس علوم اجتماعی با گرایش پژوهشگری است
شریفیان نوازندگی سازهای موسیقی بوشهر را با ساز «نیانبان» و «نیجفتی» از سال ۱۳۷۱ شروع کرد و در سال ۱۳۷۲ با تشکیل گروه موسیقی «لیان» به شکل حرفهای کامل فعالیتهای خود را به اجرا و تحقیق درباره موسیقی بوشهر منحصر کرد.
شریفیان از سال ۱۳۷۴ با چاپ اولین مقاله خود در هفته نامه "آینه جنوب" پژوهش در موسیقی بوشهر را آغاز نمود و تاکنون مقالههای مختلفی را به چاپ رسانده است.
کتابهای منتشر شده از وی با عنوان «اهل زمین؛ موسیقی و اوهام در جزیره خارگ». (انتشارات قلم آشنا ۱۳۸۱ و ۱۳۸۴) کتاب و CD صوتی «اهل ماتم؛ آواها و آیین سوگواری در بوشهر» (انتشارات دیرین ۱۳۸۵ و ۱۳۸۳)، کتاب و مولتی مدیای تصویری «اهل ساز؛ سازشناسی موسیقی بوشهر» (انتشارات سازمان میراث فرهنگی ۱۳۸۴) و جدیدترین اثر وی کتاب دلیران خاموش (انتشارات آئینه جنوب۱۳۸۸) است که که تاکنون پنج عنوان پژوهش برگزیده را به خود اختصاص داد.
از آثار موسیقایی مستقل او آلبومی بدون کلام از موسیقی جنوب ایران با نام «لیانا» (پیام کاست۱۳۷۶) مجوز انتشار یافته و همینگونه آلبوم های دیگری نیز با عنوان«شَپ» (پیام کاست۱۳۷۹) «بندری» (خانه هنر پرواز۱۳۸۱)، «موج» (سروش۱۳۸۳)، «سیراف» (سروش۱۳۸۷) «خیامی» (ماهور۱۳۸۸)، «محله خمونی» (پخش آونگ ۱۳۸۹)، «پار و پیرار» (حوزه هنری۱۳۸۹) و« شروه خوانی در بوشهر» (ماهور۱۳۸۹) از وی منتشر شده است.
شریفیان به عنوان نوازنده یا خواننده در کاستهای «ایران زمین»، «ذوالجناح»،«عروسی غم» و «شادباش» به هنر نمایی پرداخته و ساخت موسیقی سریال مستند «ساحل سرخ» و فیلم «ابی سی دی»(مشترک با بابک شهرکی)، «روزی مثل هرروز» «همیشه فارس» و «یادها، بوسهها و خنجرها» را نیز در کارنامهی خود دارد.
وی تاکنون در جشنواره های موسیقی، موفق به کسب ۷ عنوان برتر تکنوازی گردیده و آثار او نیز سه بار به عنوان اثر برگزیده انتخاب شده است. او در فستیوال «موسیقی و صنایع دستی» در استانبول (۲۰۰۳) تندیس بهترین موسیقی را دریافت نمود و با همراهی گروه لیان در فستیوال «چنگ هو» در سنگاپور (۲۰۰۵) و نیز دومین فستیوال بین المللی موسیقی ترکمنستان (۲۰۰۸) به عنوان گروه برگزیده معرفی شده و در جشنواره سراسری دانشجویی ایران (سنندج - ۱۳۸۵) نیز عنوان گروه برگزیده را به خود اختصاص داده است.
محسن شریفیان علاوه بر اجرا در مناطق مختلف ایران در ایالتهای مختلف آمریکا از جمله واشنگتن، نیویورک، ویرجینیا، فیلادلفیا (۱۹۹۷)و کشورهای امارات (۱۹۹۷ و ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳)، عمان (۲۰۰۱ و ۲۰۰۴)، ترکمنستان (۲۰۰۸ و۲۰۰۱و۲۰۰۲) قطر (۲۰۱۰ ، ۲۰۰۲ و ۲۰۰۸) کویت (۲۰۰۲) بحرین (۲۰۰۳) ترکیه (۲۰۰۳) سنگاپور(۲۰۰۵)، جام جهانی آلمان (۲۰۰۶)،روسیه ( ۲۰۰۹و۲۰۰۸)، المپیک چین (۲۰۰۸) مالزی ، یونان(۲۰۱۰) و اردن(۲۰۰۹) نیز به اجرای موسیقی بوشهر پرداخته است
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست