چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آیا میتوان از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرد؟
به همین علت حل کردن جدول و هر گونه فعالیت آموزشی دیگر توصیه میشوند. امروزه، اطلاعات جدید دیگری به دست آمده اند که سخن از عوامل محافظتی دیگر به میان میآورند. تمام عوامل خطرزا شناسایی شده اند، و البته تمام آنها قابل اصلاح هم هستند!
پیشگیری از آلزایمر، تا زمانی که روش درمانی پیدا نشده است
از سال ها پیش، تحقیقات بسیار زیادی انجام شده تا بتواند روش های درمانی را توسعه دهد و بیماری آلزایمر را درمان کند. به موازات این تحقیقات، مطالعاتی نیز حول محور پیشگیری از این بیماری به انجام رسیده است. تحلیل تمام مقالات منتشر شده دربارۀ این موضوع، نتایج جالبی داشته است. در واقع، عوامل خطرزا و عوامل محافظت کننده شناسایی شده اند. خبر خوش این است که تمام این عوامل را میتوان اصلاح کرد، یعنی اگر بتوان بر روی هر یک از این عوامل تأثیر گذاشت، میتوان تعداد مبتلایان به این بیماری را به نصف رساند.
۳ عامل خطرزای بیماری آلزایمر
دیابت.
کلسترول بالا در چهل سالگی و بعد از آن.
استعمال دخانیات.
۵ عامل محافظت کننده در برابر بیماری آلزایمر
رژیم مدیترانه ای.
دریافت میزان کافی اسید فولیک یا ویتامین B۹.
عدم مصرف نوشیدنی های الکلی.
فعالیت های شناختی.
فعالیت جسمی.
برای مثال، دیابت خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا ۳۹% افزایش میدهد. و همان طور که میدانیم ۶.۴% از جمعیت جهان مبتلا به دیابت هستند، این بیماری فقط عامل ۲% از موارد ابتلا به بیماری آلزایمر است.
مثالی دیگر، بی تحرکی احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را تا ۸۲% افزایش میدهد. و با آگاهی نسبت به این که ۱۷.۷% از جمعیت جهان از لحاظ فیزیکی، تقریباً غیرفعال هستند، بی تحرکی عامل ۱۳% از موارد ابتلا به بیماری آلزایمر است.
در نهایت، استعمال دخانیات احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را تا ۵۹% افزایش میدهد. و همان طور که میدانیم ۲۷% از جمعیت جهان سیگار میکشند، بنابراین استعمال دخانیات در ۱۴% از موارد، عامل ابتلا به این بیماری است.
میدانیم که تمام این عوامل قابل تغییر و اصلاح هستند. به دیگر سخن، ما میتوانیم روی تمام آنها اثر بگذاریم و خودمان را از ابتلا به بیماری آلزایمر محافظت کنیم.
همچنین، با در نظر گرفتن این عوامل و تغییر شیوۀ زندگی، حدود نیمی از موارد ابتلا به بیماری آلزایمر قابل اجتناب است. به یاد داریم، آن طور که تخمین زده میشود ۳۴ میلیون نفر در جهان مبتلا به بیماری آلزایمر هستند. در فرانسه این عدد ۱ میلیون نفر تخمین زده شده است.
به علت وجود نداشتن درمان قطعی برای بیماری آلزایمر، پیشگیری از این بیماری بسیار بسیار مهم است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست