جمعه, ۲۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 14 February, 2025
دنیای وب در خدمت دستگاه های همراه
![دنیای وب در خدمت دستگاه های همراه](/web/imgs/16/162/tj8031.jpeg)
رشد فناوری به قدری سریع است که بتواند انجام امور روزمره زندگی را بیش از پیش راحت و آسان کند. شاید زمانی که اولین گوشیهای تلفن همراه در دنیا فروخته میشد کسی تصور نمی کرد این وسیله که تا آن زمان پیشرفتی بزرگ در دنیای فناوری محسوب میشد، روزی به وسیلهای تبدیل شود که داشتن آن یک مزیت بزرگ به شمار آید و نداشتن آن موجب کندی خیلی از کارها شود.
اما به مرور و با گذشت زمان ثابت شده است پیشرفت فناوری هیچگاه متوقف نخواهد شد و همیشه دریچه دیگری از دنیای فناوری روی انسان باز خواهد شد.
این نکته را نیز نمیتوان رد کرد که رشد فناوری به پیشرفت در کارها میانجامد. برای مثال اگر وب به این وسعت گسترش پیدا نمیکرد، تلفنهای همراه ـ که هم اکنون باید تلفنهای هوشمند را نیز به آنها اضافه کنیم ـ تا این اندازه پیشرفت نمیکرد.
در این شماره میخواهیم قدری در مورد توسعه برنامههای موبایل با استفاده از فناوریهای موجود در وب صحبت کنیم؛ ترکیبی که باعث تولید انبوهی از برنامههای کاربردی برای گوشیها شده است. به عبارتی خیلی از کارهایی را که پیش از این توسط رایانههای شخصی انجام میدادیم، هماکنون با استفاده از گوشیهای تلفن همراه خود انجام میدهیم.
رویای خرید بلیت هنگامی که در تاکسی نشستهاید و اطلاع از موجودی انبار فروشگاهها و پیداکردن نزدیکترین رستورانی که غذای مورد علاقه شما را سرو میکند، به واقعیت پیوسته و شما میتوانید براحتی تمام این اطلاعات را در کمترین زمان ممکن به دست بیاورید.حال بیاییم فناوریهایی را که به شما به عنوان یک برنامهنویس یا توسعهدهنده سیستم اجازه میدهد این برنامهها را بسازید، بررسی کنیم.
سیستم عامل تمام دستگاههای همراه یک چارچوب کاری برای برنامهنویسان خود ارائه کردهاست تا بتوانند به سادهترین شیوه ممکن برنامههای کاربردی را برای آن سیستم عامل توسعه دهند. این مدل برنامهنویسی که به آن به اصطلاح برنامهنویسی Native یا محلی گفته میشود، جوابگوی شما برای سیستم عامل مورد نظرتان است که البته فقط محدود به همان سیستم عامل است. حال بیایید گستره کار را فراتر کنیم و برای چند سیستمعامل یک برنامه کاربردی توسعه ارائه کنیم.
در این زمان به یک برنامهنویس مسلط به تمام سیستمهای عامل یا چند برنامهنویس که هر یک آشنا به یک سیستمعامل باشد، نیاز است. در هر دو حالت شما هزینهای را باید پرداخت کنید. البته شما میتوانید راهحلهای سادهتری را به عنوان مدیر پروژه انتخاب کنید تا با کمترین هزینه بهترین بهرهوری را داشته باشید. ابتدا باید یک سیستم توسعه مبتنی بر تمام سیستمهای عامل داشته باشید که داشتن این سیستم قدری مشکل است. البته توسعهدهندگان سیستمعامل باز به کمک شما میآیند. قبل از این که بگوییم آنها چگونه مشکل را حل میکنند، جزئیتر موضوع را بررسی میکنیم.
دنیای وب رو به پیشرفت است، با ورود html۵ و css۳ تحولات بزرگی در این دنیا صورت گرفته است. اینجاست که مرورگرها برای این که بتوانند سرویسهای بهتری به کاربران خود ارائه کنند مجبور به ارائه سرویسهای جدیدتر و مبتنی بر html۵ و css۳ هستند؛ اما سیستمعامل دستگاههای همراه از این قافله عقب نمانده و با پشتیبانی بیشتر از فناوریهای تحت وب، توانسته خدمات بهتری به کاربران خود ارائه کند. اینجاست که مرورگرها و سیستمهای عامل موبایل پا به عرصه وب میگذارد. از آنجا که یک سایت اینترنتی خدمات زیادی را ارائه میکند، باید در تمام سیستمهای عامل و دستگاهها بهترین بازدهی را داشته باشد.
همین موضوع باعث شده است شرکتهای مستقل به توسعه چارچوبهای کاری بر مبنای html۵ و css۳ برای دستگاههای همراه بپردازند تا بتوان با استفاده از آنها برنامههای مختلفی را که در سیستمهای عامل مختلف پشتیبانی میشود، توسعه داد.
در شماره بعدی در مورد phonegap که یکی از کاملترین چارچوبهای کاری در این زمینه است توضیح میدهیم.
امیر بهاءالدین سبط الشیخ
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست