جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مجله ویستا

بلندی بی فایده


بلندی بی فایده

با بالاتر قراردادن پاشنه نمی توان زانوها را در بهترین وضعیت حفظ کرد و در نتیجه رشد اضافی در ران ها به وجود نخواهد آمد چرا که نمی توان وزنه کافی در موقعیت مذکور به کار برد

شاید در تصاویر بدنسازان بزرگ حین اجراء اسکوات متوجه این موضوع شده باشید که برخی از آنها زیر پاشنه‌های خود تخته یا صفحات وزنه قرار می‌دهند. آیا به واقع چنین اقدامی در رشد یا زاویه فشار حرکت روی عضلات چهار سرران تأثیر می‌گذارد؟

عمدتاً بدنسازان، این اقدام را به لحاظ افزایش فشار روی عضلات ران خود انجام می‌دهند. در حقیقت مچ پاهای برخی از افراد فاقد انعطاف کافی می‌باشد و با این‌کار می‌توانند ارتفاع بیشتری در حرکت اسکوات پائین بروند.

در هر حالتی بالاتر قرار دادن پاشنه‌های پا منتج به اضافه شدن رشد یا افزایش رکورد در حرکت اسکوات نمی‌شود. در واقع شاید همه چیز درست متضاد با این حدسیات باشد. زمانی‌که پاشنه‌ها از انگشتان پا بالاتر قرار می‌گیرند و زانوهای شما در عمق زیادی خم می‌شوند، زانوها باید به سمت جلو حرکت کنند تا تعادل بدن حفظ شود. متخصص بیومکانیک، محقق، و پاورلیفتر دکتر تام مک‌لافلین تحقیقات زیادی در مورد حرکت اسکوات انجام داده و به این نتیجه رسیده است که بیومکانیکی‌ترین عمل حین اسکوات جائی انجم می‌شود که زانوها بیشتر از ۱۱ درجه جلو نروند. و حفظ این وضعیت برای زانوها در حالی‌که پاشنه‌ها بالاتر از انگشتان پا قرار دارند بسیار مشکل می‌باشد.

با بالاتر قراردادن پاشنه نمی‌توان زانوها را در بهترین وضعیت حفظ کرد و در نتیجه رشد اضافی در ران‌ها به‌وجود نخواهد آمد چرا که نمی‌توان وزنه کافی در موقعیت مذکور به‌کار برد.

دو محقق از دانشگاه فلوریدا یافته‌اند که قراردادن وزنه یا تخته زیر پاشنه‌ها حین اجراء اسکوات باعث می‌شود که عمده فشار روی انگشتان پا قرار بگیرد و در این حالت عضلات فیله کمتر هستند که بیشترین کار را انجام خواهند داد نه عضلات چهارسرران.

جالب است بدانید که ترکیب کمربند وزنه‌برداری با بالاتر قراردادن پاشنه‌های پا حین اسکوات باعث درگیری بیشتر فیله‌های کمر می‌شود. در اینجا ممکن است سئوالی در ذهن شکل بگیرد تحت این عنوان که قرار است عضلات پشت کار کنند یا عضلات پا؟

چنانچه بدون بالاتر قراردادن پاشنه‌ها حین اسکوات نمی‌توانید به ارتفاع معقولی در این حرکت پائین بروید باید روی تکنیک اجرائی حرکت تمرین کنید. باید اطمینان حاصل کنید که در بخش پائین حرکت حداقل به نقطه‌ای می‌رسید که ران‌ها موازی با زمین می‌شوند و بالاتنه هم به سمت جلو تمایل اضافی ندارد.

آن‌قدر روی فرم صحیح اجراء حرکت کار و تمرین کنید تا کامل شود و نیازی به بالاتر گذاشتن پاشنه‌ها نباشد.

اجراء حرکات کششی مختلف می‌تواند در این مورد مؤثر باشد. هر چه با این حرکت بیشتر هماهنگ شوید و خو بگیرید و انعطاف بیشتری در آن به‌دست آورید، خواهید توانست خیلی بهتر و کامل‌تر اسکوات بروید که در نتیجه به رشد عضلانی و قدرتی بیشتری هم خواهید رسید.