چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
نمك طعام و سرطان معده
خوردن مداوم غذاهای شور ممكن است خطر ابتلا به سرطان معده را دو برابر كند.
تحقیقات درباره عادات غذایی ، آشامیدنی و سیگار كشیدن كه طی ۱۱ سال روی ۴۰ هزار نفر در ژاپن انجام شده ، باعث شده است كه شركت های تولیدكننده مواد غذایی در انگلیس به شدت از مقدار نمك غذاهای خود كم كنند.
مطالعات بیشتری درباره خطر نمك در مورد افزایش فشار خون ، بیماری قلبی یا سكته مغزی در جریان است. در ژاپن مصرف غذاهای شور و دودی بسیار رایج است. مصرف كم نمك هم خطرناك است.
اما افزایش سرطان مربوط به كسانی است كه روزی ۱۲ تا ۱۵ گرم نمك می خورند.
سرطان معده چهارمین سرطان رایج در جهان است اما دومین سرطان كشنده در ژاپن است كه هر سال حدود ۷۷۶ هزار ژاپنی را می كشد.
در انگلیس این سرطان ششمین سرطان كشنده است و سالی ده هزار نفر را می كشد و فقط ۱۱ تا۱۲ درصد آنان تا مدتی از خطر آن می رهند.
پنجاه سال پیش این سرطان بزرگترین سرطان كشنده در انگلیس بود كه متعادل تر شدن در حجم غذایی و بهبود بهداشت را عامل این كاهش می دانند.
علاوه بر مصرف تك مطالعات ما نشان می دهد كه كشیدن سیگار و مصرف كم میوه و سبزی خطر سرطان معده را مخصوصا در مردان افزایش می دهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست