جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا

اگر از شرایط کاری تان رضایت ندارید, بخوانید


اگر از شرایط کاری تان رضایت ندارید, بخوانید

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که از وضعیت شغلی خود راضی نیستند, می توانید با عمل کردن به این توصیه ها و انتخابی بهتر و هوشمندانه تر, مسیر کسب و کار خود را عوض کنید

یکی از مهمترین تصمیماتی که هر فرد باید در زندگی خود بگیرد انتخاب راه مناسب و مسیر ایده آل برای کسب و کار است.

گاهی اوقات افراد در مورد تصمیم گیری در این زمینه بی دردسرترین راه را انتخاب می کنند. گاهی اوقات افراد به سمت کسب و کاری می روند که والدین و اطرافیانشان دوست دارند. گاهی اوقات نیز افراد به شانس خود تکیه می کنند و مسیر زندگی کاری خود را بر اساس آن انتخاب می کنند.

با وجود گزینه های زیاد برای انتخاب در بازار کار شاید این فکر به ذهن افراد خطور کند که پیدا کردن مسیر و حرفه ایده آل کار ساده ای است. اما تجربه نشان داده که اوضاع آن طور که تصور می شود پیش نمی رود!

به احتمال زیاد افرادی را در زندگی خود می شناسید که از وضعیت و موقعیت شغلی خود راضی نیستند. و یا حتی ممکن است خود شما جز این افراد باشید! در این صورت آیا دوست داشتید که در گذشته به جای پیمودن این مسیر به سراغ کار دیگری می رفتید؟ و یا از فرصت های دیگر استفاده می کردید؟

مهمترین مساله ای که باید بدانید این است که هنوز دیر نشده است. هنوز هم مس توانید در مورد مسیر کاری مناسب و ایده آل خود فکر کنید و با یک انتخاب درست موقعیت شغلی و کسب و کار خود را دگرگون کنید.

در ادامه این مطلب به راه کار هایی برای پیدا کردن مسیر درست و مناسب کسب و کار برای هر فرد می پردازیم.

۱. الگوی مسیر گذشته خود را برسی کنید

اولین سر نخ در باره راه مناسب برای کسبو کار شما در گذشته قرار دارد! کمی وقت صرف کنید و مسیری را که از گذشته تا کنون پیموده اید مورد برسی قرار دهید.

ایا از جمله افرادی هستید که در محافل اجتماعی زیادی ظاهر شده اید و به مباحثه با افراد مختلف پرداخته اید؟ به احتمال زیاد به ارتباطاط و روابط اجتماعی علاق مندید. آیا در دوران تحصیل به دنبال گرفتن نمره ای عالی در درس ها بوده اید؟ به احتمال زیاد اهل رقابت هستید. سر نخ های زیادی در گذشته شما وجود د ارد که می تواند در پیدا کردن مسیر درست به شما کمک کند.

۲. سبک زندگی که دوست دارید داشته باشید را تجسم کنید

یکی از بهترین راه ها برای انتخاب مسیر مناسب شغلی این است که تجسم این را داشته باشید که دوست دارید در آینده چه نوع زندگی داشته باشید. اگر آینده را اینطور تصور می کنید که در خانه نشسته اید و با لپ تاپ خود کنار پنجره مشغول کار کردن هستید و هیچ کس نیز در کنار شما نیست به احتمال زیاد باید به دنبال حرفه ای باشید که امکان کار کردن از خانه را نیز داشته باشد.

تخیل و تجسم خود را محدود نکنید . تمام فاکتورهایی را که جز سبک زندگی مورد نظر شما در آینده است را در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

۳. رضایت و خوشبختی را از نظر خود معنی کنید

به جای اینکه شغل ایده آل و مناسب خود را در ذهنتان تصور کنید، به چیزهایی که باعث رضایت و خوشحالی شما در زندگی کاریتان می شود فکر کنید. برای مثال اگر رضایت کاری را در ارتباط قوی با همکاران و کار کردن سخت بر روی پروژه ها می بینید می توانید به سراغ حرفه هایی بروید که این فاکتورها را دارد. یا اگر رضایت و خوشحالی شغلی را با کار کردن در یک محیط آرام و تنها می‌بینید؛ می توانید به سراغ شغل هایی مانند نویسندگی و از این قبیل که این فاکتور ها را دارد بروید.

در واقع به کمک این تکنیک تمام احتمالات موجود در مورد حرفه های مختلف را مرور خواهید کرد.

۴. عشق و علاقه خود را فراموش نکنید

بدون شک عشقو علاقه از مهمترین فاکتورهای انتخاب مسیر شغلی است. اما سوال اینجا است که آیا عشق و علاقه تان را میتوانید به یک حرفه تبدیل کنید؟ خوب به این مساله فکر کنید. برای مثال اگر به خیاطی علاقه دارید آیا می توانید علاقه خود را به یک حرفه تبدیل کنید؟ اگر به انجام حرکات پارکور علاقه دارید!!! آیا می توانید علاقه خود را به یک حرفه تبدیل کنید؟

دنبال کردن علایق می تواند کمک خوبی باشد اما مانند روش های دیگر که به آنها اشاره کردیم آنچنان انعطاف پذیر نیست. برای مثال ممکن است علاقه شما به انجام کاری بازار خوبی برای تبدیل شدن به یک حرفه و شغل را نداشته باشد. بنلبراین تصمیم گیری در این مورد باید با برسی جوانب مختلف و کاملا عقلانی صورت گیرد.

۵. محل تلاقی علایق و مهارت های خود را پیدا کنید

این نکته مانند توصیه قبلی است اما منطق آن بیشتر است. منظور از محل تلاقی علایق و مهارت ها این است که آیا علایق خاصی دارید که مهارت خوبی نیز در آن داشته باشید؟ اگر مهارت لازم را در کنار علاقه به آن کار دارید در وضعیت خوبی قرار دارید.

برای مثال به نواختن گیتار علاقه دارید. ایا مهارت لازم را دارید؟ آیا افراد حاضر هستند تا با پرداخت پول به نوازندگی شما گوش دهند؟ اگر جواب منفی است این مسیر مناسبی برای کسب و کار شما نیست. از طرف دیگر اگر مهارت بالایی در نواختن گیتار دارید اما این مهارت به دلیل اصرار والدین شما بوده است و خود علاقه ای به آن ندارید نیز باعث می شود نوازندگی گزینه مناسبی برای کسب و کار شما به حساب نیاید.

۶. به چیزهایی که دیگران در مورد شما دوست دارند توجه کنید

آیا تا به حال کسی به شما گفته است که مدر کار خاصی مهارت خوبی دارید؟ این حرف ها سر نخ هایی است که بع پیدا کردن شخل مناسب به شما کمک زیادی خواهد کرد.

به الگوی اظهار نظرات دیگران در مورد خودتان توجه کنید. آیا در بحث و مجادله توانمند هستید؟ آیا مدیریت مالی خوبی دارید؟ به نظرات اطرافیان خود در مورد انتخاب گزینه شغلی مناسب دقت گنید.