چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
در ترافیک بزنید زیر آواز!
اضطراب و فشار روحی ناشی از ترافیک امروزه آنچنان با زندگی شهری ما گره خورده است که روانشناسان اصطلاح «اضطراب ترافیکی» را وارد کتابهای خود کردهاند. با وجود این راههایی هم هستند که به کمک آنها میتوان این ساعتهای پرتنش را قابل تحملتر کرد.
اولین کاری که قبل از وارد شدن به ترافیک باید انجام داد آماده شدن از نظر ذهنی است. تصور کنید وقتی قرار است در ساعت شلوغی و اوج ترافیک وارد خیابان شوید اگر ترافیک روان باشد چه احساس خوبی پیدا خواهید کرد اما اگر واقعبین نباشید و انتظار خیابانهایی خالی را داشته باشید، ترافیک شما را کلافه میکند.
برنامه تردد خود را تا حد امکان خارج از ساعتهای شلوغی مانند زمان تعطیل شدن مدارس یا ادارات تنظیم کنید. حتی بهتر است قبل از انتخاب مسیر به اخبار ترافیکی گوش کنید تا بتوانید مسیرهای خلوتتری را انتخاب کنید. یادتان باشد که خیابانهای فرعی همیشه بهترین انتخاب نیستند. گاهی طول این مسیرهای پیچ در پیچ نسبت به بزرگراه آنقدر زیاد است که عبور از راه پرترافیک از نظر زمانی خیلی به صرفهتر خواهد بود. علاوه بر این اگر ترافیک به کوچهپسکوچههای فرعی کشیده شود، آنوقت خلاص شدن از آنها به مراتب سختتر از یک اتوبان است.
گوش دادن به موسیقی کلاسیک و آرام یکی از راههای موثر برای کاستن از استرس و عصبانیت است. شاید این نوع موسیقی در حالت عادی خیلی مورد علاقه شما نباشد اما چنین آهنگهایی به دلیل آرامشبخش بودن بهترین انتخابند.
همیشه یک بطری آب و مقداری خوراکی ساده و سبک همراه خود داشته باشید. خوردن و آشامیدن هم میتوانند فشار و استرس را پایین بیاورند.
یک عینک آفتابی استاندارد با شیشههای ضداشعه ماورای بنفش (UV) بخرید. مطمئن باشید پولی که برای خرید چنین عینکی میپردازید هدر نرفته و با این کار سلامت چشمهای خود را بیمه کردهاید. در ضمن خستگی چشمها دیگر باعث عصبی شدن شما نمیشود.
اگر مسیر شما طولانی است میتوانید در چند ایستگاه بین راه توقف کنید و چند حرکت کششی به بدن خود بدهید. در برخی نقاط دنیا برای رفع تنشهای عصبی از چای سبز استفاده میشود. یک تکنیک مناسب برای به آرامش رسیدن کمک گرفتن از عضلات بدن خودتان است. شما میتوانید در فواصل ۱۰ ثانیهای گروهی از عضلات بدنتان را منقبض کرده و سپس یکدفعه رها کنید. بهتر است برای انقباض گروه دیگری از عضلات ۱۵ ثانیه صبر کنید. با این کار از فشار عصبی شما به میزان زیادی کاسته میشود.
حتی وقتی خسته هستید پشت فرمان اتومبیل کاملا صاف بنشینید. حالت قوز کرده و خموده فشار بیش از حدی به مهرههای گردن و کمر شما وارد میکند و در نهایت شما خستهتر و عصبیتر خواهید شد.
یکی از دلایلی که ترافیک باعث استرس ما میشود آن است که خیال میکنیم در حال از دست دادن زمانهای طلایی زندگی خود هستیم. خب شما در این مورد حق دارید. علاوه بر این هیچکس نمیتواند به شما توصیه کند وقتی در ترافیک گیر افتادهاید برای گذران وقت به یک کار جانبی هم بپردازید. چشمان شما حتی برای یک لحظه هم نباید از روبهرویتان منحرف شود اما شما میتوانید از سیدیهای آموزشی یا کتابهای صوتی استفاده کنید. به این ترتیب بعد از یک ترافیک چند ساعته تنها خستگی جسمانی برای شما باقی میماند و در عوض احساس خوشایندی از گذراندن مفید وقت خود را تجربه خواهید کرد.
آواز خواندن با صدای بلند قدرت عجیبی در کم کردن استرس دارد. وقتی مدتی طولانی پشت ترافیک ماندهاید واقعا هیچ اشکالی ندارد اگر با صدایی بلند بزنید زیر آواز. این کار نه تنها فشار روحی شما را تخلیه میکند بلکه شاید حتی باعث خنده رانندههای اطراف هم بشود. رانندگی کنار افراد خندان خیلی بهتر از رانندگی بین افرادی عصبی و خسته خواهد بود.
تمرکز روی نفس کشیدن یک راه اثبات شده برای آرامش روحی و جسمانی است. تنفس عمیق توجه شما را از روی محرکهای محیطی برمیدارد. به این ترتیب ترافیک نمیتواند به سادگی موجب اضطراب شما شود.
منبع: easycalm
ترجمه: دکتر ریحانه مرتضیزاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست