دوشنبه, ۴ تیر, ۱۴۰۳ / 24 June, 2024
مجله ویستا

لواشک هم ‌خاصیت دارد


لواشک هم ‌خاصیت دارد

لواشک همان عصاره گرفته شده میوه‌هاست که مورد علاقه همه افراد به ویژه بچه‌ها می باشد. متخصصان ‌تغذیه به آن <اکستراکت> می‌گویند و با خشک کردن به دست می‌آید. ‌اما آیا بهداشتی بودن …

لواشک همان عصاره گرفته شده میوه‌هاست که مورد علاقه همه افراد به ویژه بچه‌ها می باشد. متخصصان ‌تغذیه به آن <اکستراکت> می‌گویند و با خشک کردن به دست می‌آید. ‌اما آیا بهداشتی بودن لواشک و نداشتن آلودگی میکروبی به معنای این است که مصرف آن خوب است؟ آیا می‌توان ‌مصرف لواشک را به افراد مختلف توصیه کرد؟ ‌در پاسخ ‌به این سوال باید گفت ‌غیر از نمک که برای جلوگیری از فاسد شدن انواع لواشک‌های صنعتی به مقدار زیاد به آنها اضافه و از ‌معایب این ماده غذایی محسوب می‌شود، ریزمغذی‌های مفید و برخی ویتامین‌ها در لواشک به میزان خوبی وجود ‌دارد و چون ماده اولیه آن انواع میوه‌هاست، بنابراین مصرف آن تا حدی فواید میوه را داشته و به مصرف پفک ‌یا چیپس ارجحیت دارد. ‌مصرف شیرینی‌ها، چیپس و مواد مشابه، همگی به علت کالری بالا، باعث چاقی می شوند که خوشبختانه این مشکل ‌با مصرف لواشک بروز نمی‌کند.‌

چون لواشک نوعی عصاره تغلیظ شده میوه‌هاست و خواص آن را باید با توجه به میوه ‌اولیه شناخت. ‌در این زمینه جالب است بدانیم لواشک آلو برای درمان یبوست مفید است و لواشک سیب اثر معکوس دارد. ‌لواشک زغال اخته هم با توجه به مواد ضد میکروبی خود می‌تواند در پیشگیری از عفونت‌های ادراری در خانم‌ها ‌مفید باشد.‌