چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
تمرینات فضانوردان برای سفر به ایستگاه فضایی
فضانوردان روسیه به طور جدی تمرین های مربوط به سفرهای آتی به ایستگاه فضایی بین المللی را ادامه میدهند. Soyuz TMA-۱۰، سفینه فضایی بعدی روسیه در ۹ آوریل ۲۰۰۷ با سه سرنشین به فضا پرتاب می شود.
سرنشینان اصلی این فضاپیما الگ كوتوف، فرمانده و فیودور یورچیكین مهندس ناو و نفر سوم این سفر چارلز سیمونی یكی از گردشگران فضایی خواهد بود كه با پرداخت ۲۰ میلیون دلار به سفری ۱۰ روزه خواهد رفت.
الگ كوتوف در سال ۱۹۶۵ به دنیا آمد و در سال ۱۹۹۶ به جرگه فضانوردان روسیه پیوست.
او تاكنون به فضا سفر نداشته است. برخلاف او، فیودور یورچیكین مهندس ۴۷ ساله ناو كه در ۱۹۹۷ به عنوان فضانورد انتخاب شده، فضانورد با تجربهای به شمار میرود و در اكتبر ۲۰۰۲ با شاتل آتلانتیس به مدار زمین سفری داشت كه تقریبا ۱۱ روز طول كشید.
Soyuz TMA-۱۰ به ایستگاه فضایی بین المللی خواهد پیوست و این گروه حدود هشت شبانه روز با میخاییل تیورین، مایكل لوپز آلگریا و وسونیتاویلیامز (سرنشینان فعلی ایستگاه فضایی بین المللی)، كار مشترك خواهند داشت.
در پایان سفر، تیورین، لوپز و چارلز سیمونی با Soyuz TMA-۱۰ به زمین باز میگردند و كوتوف و یورچكین به همراه یك فضانورد آمریكایی كه با شاتل به ایستگاه مداری سفر میكند به عنوان اعضای پانزدهمین گروه سرنشینان ایستگاه فضایی بین المللی، كار را ادامه میدهند.
گروه بعدی كه در حال حاضر مشغول تمرین و آموزش هستند عبارتند از یوری مالنچنكو، پگی ویتسون و مظفر شكور. Soyuz TMA-۱۱ قرار است در ۲۶ سپتامبر ۲۰۰۷ (مهرماه ۱۳۸۶) با سه سرنشین راهی مدار شده و دو روز بعد به ایستگاه فضایی متصل میشود. غیر از مالنچنكو و ویتسن كه فضانوردانی با سابقه هستند، به نظر میرسد كه مظفر شكور فضانورد مالزیایی بیش از دیگران مورد توجه خواهد بود.
یوری مالنچنكو فضانورد باسابقه روس كه فرماندهی پرواز را بر عهده دارد در سال ۱۹۸۷ به جرگه فضانوردان پیوست و تا كنون سه پرواز به مدار زمین داشته كه جمعاً ۳۲۲ روز و ۱۶ ساعت و ۵۱ دقیقه طول كشیده است. هم او بود كه در سفر قبلی، ازدواج عجیب و تاریخی خود را به انجام رساند. خطبه عقد او و عروس خانم كه یك روس ساكن آمریكا بود در زمین خوانده شد و مالنچنكو از طریق مركز هدایت پرواز « بله» گفت!!
پگی ویلسیون فضانورد انتخاب شده توسط ناسا در ۱۹۹۶ در سال ۲۰۰۲ نیز به ایستگاه فضایی بین المللی سفری ۱۸۴ روز و ۲۲ ساعته داشته است.
مظفر شكور كیهان نورد مالزیایی از نخستین ماههای سال ۲۰۰۶ آموزش خود را در شهرك ستارهای در حومه مسكو آغاز كرد و اینك آماده می شود برای سفری ۱۰ روزه به فضا برود. دولت مالزی چندی قبل برای حل مسائل شرعی او در فضا كنفرانسی را در كوالالامپور برگزار كرد كه مظفر شكور از نتایج آن در پروازش استفاده خواهد كرد.
بر اساس پیشبینیها، Soyuz TMA-۱۲ قرار است در ۲۲ فوریه ۲۰۰۸ راهی مدار زمین شود و سرگئی ولكف و اولگ كاننكو به عنوان سرنشینان این پرواز معرفی شدهاند.
سومین عضو گروه یكی از دو داوطلب كرهجنوبی، یعنی گا سان و یا لی سو هیون خواهند بود. این افراد كه از میان هزاران داوطلب انتخاب شدهاند، آموزش برای سفر به فضا را از ۲۵ دسامبر ۲۰۰۶ در شهرك ستارگان آغاز كردهاند.
از آنجا كه بر اساس سیاست همیشگی سازمان فضایی روسیه، در تركیب گروه باید یك كیهان نورد باسابقه حضور داشته باشد، احتمال آن كه از بین سرگئی ولكف و اولگ كاننكو، یكی برای این سفر انتخاب شود وجود دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست