پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

نان ماست


نان ماست

▪ مواد لازم:
- آرد- دو و نیم پیمانه
- خمیرمایه- دو قاشق مرباخوری
- ماست صبحانه- نصف پیمانه
- شکر- یک چهارم پیمانه
- آب- یک چهارم پیمانه
- کره- یک چهارم پیمانه
- نمک- نصف قاشق مرباخوری
- تخم مرغ …

مواد لازم:

- آرد- دو و نیم پیمانه

- خمیرمایه- دو قاشق مرباخوری

- ماست صبحانه- نصف پیمانه

- شکر- یک چهارم پیمانه

- آب- یک چهارم پیمانه

- کره- یک چهارم پیمانه

- نمک- نصف قاشق مرباخوری

- تخم مرغ زده شده- یک عدد

- پنیر خامه ای- ۱۱۲ گرم

- وانیل- کمی

- پودر قند- به میزان لازم

طرز تهیه:

خمیر مایه را در کمی آب ولرم و شکر حل کنید و کنار بگذارید تا ور بیاید. در ظرف دیگری ماست، شکر، آب، کره و نمک را کمی گرم کنید. ماست و تخم مرغ را به یک پیمانه آرد اضافه کنید و به مدت ۳۰ثانیه با سرعت ملایم هم بزنید، سپس برای ۳ دقیقه در حالی که آرد را به میزان لازم اضافه می کنید با سرعت تند هم بزنید. آرد به قدری اضافه کنید که مواد به شکل خمیر دربیاید و به دست نچسبد. خمیر را روی سطحی پاشیده شده با کمی آرد ورز دهید و در ظرفی که از قبل کمی چرب شده است قرار دهید و به مدت یک ساعت در محل گرمی بگذارید تا حجم آن دو برابر شود. پس از یک ساعت خمیر ورآمده را با مشت ورز دهید و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید بماند. برای تهیه مواد داخل، پنیر خامه ای، یک سوم پیمانه شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید. خمیر را به شکل مستطیل با وردنه باز کنید و به طور مساوی مواد داخل را در وسط آن قرار دهید و به فاصله نیم سانت از لبه خمیر بریزید و خمیر را لوله کنید. انتهای خمیر را ببندید و قسمت لبه خمیر را به سمت پایین سینی حاوی کاغذ روغنی قرار دهید. روی خمیر چند برش عمیق ایجاد کنید و روی آن را بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در محل گرم نگه دارید. نان را در دمای ۱۸۰ درجه سلسیوس به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه قرار دهید تا طلایی شود. در صورت نیاز و برای پیشگیری از سوختن نان می توانید خمیر را با فویل بپوشانید. نان آماده را روی سینی پنجره ای قرار دهید تا خنک شود. سپس پودر قند را روی آن بپاشید و با میوه تازه سرو کنید.