دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا

بفرمایید شیرینی؛ نمک ندارد!


بفرمایید شیرینی؛ نمک ندارد!

یکی از دغدغه‌های شب عید، خرید انواع و اقسام شیرینی است....
شیرینی معمولا پای ثابت خریدهای عید است اما اینکه چه نوع شیرینی‌ای خریداری شود، نکته‌ای است که خیلی‌ها به آن چندان توجهی …

یکی از دغدغه‌های شب عید، خرید انواع و اقسام شیرینی است....

شیرینی معمولا پای ثابت خریدهای عید است اما اینکه چه نوع شیرینی‌ای خریداری شود، نکته‌ای است که خیلی‌ها به آن چندان توجهی نمی‌کنند. بعضی‌ها خیال می‌کنند هر چه ظرف شیرینی یا آجیل‌شان بزرگ‌تر و محتویات آن پروپیمان‌‌تر و چشمگیرتر باشد، احترام بیشتری به مهمانان خود گذاشته‌اند. اما این احترام، اگر واقعا اسم‌اش احترام باشد، گاهی سلامت مهمانان ما را تهدید خواهد کرد.

شیرینی رایج ایام نوروز، شیرینی خشک است. بیشتر مردم سعی می‌کنند سفره‌های هفت‌سین خود را با انواع شیرینی‌های خشک و ریز تزیین کنند. توصیه متخصصان تغذیه این است که شیرینی را حتما از قنادی‌های مطمئن و البته از انواعی که کمترین روکش شکلات یا مغز و شیره را دارند، انتخاب کنید.

چه شیرینی‌هایی بخریم؟

توصیه کلی متخصصان تغذیه برای خرید شیرینی این است که به فکر سلامت مهمانان‌تان باشید. ببینید که شما و سایر اعضای خانواده و مهمانان‌تان از چه نوع شیرینی بیشتر خوش‌تان می‌آید. روزهای تعطیل سال جدید زمانی برای استراحت است و اگر بی‌تحرکی همراه با مصرف تنقلات و شیرینی‌های چرب و خامه‌ای باشد، حتما پیامدهای بد چاقی را به همراه خواهد داشت. نکته دوم این است که هنگام تهیه شیرینی دقت کنید که شیرینی‌ای را انتخاب کنید که تازه بوده و از مواد اولیه مرغوب تهیه شده باشد و در ضمن ریز و خشک باشد. نکته سوم اینکه، باید بدانید که چه شیرینی‌هایی در بازار موجود است و مهمتر از همه بودجه‌ای که برای خرید شیرینی عید در نظر گرفته‌اید، چه‌قدر است. نکته چهارم این است که شیرینی باید ماندگاری طولانی داشته باشد چون لازم است حداقل دو هفته سالم و تازه باقی بماند. به همین دلیل است که مردم برای خرید شیرینی عیدشان بیشتر سراغ شیرینی‌های خشک می‌روند. نکته پنجم، ارزانی و سبکی شیرینی است چون تعداد زیادی مهمان در عید نوروز به یک خانه رفت و آمد می‌کنند و صرفه با شیرینی‌های سبک و کوچکی است که با خرید کمی ‌از آنها بتوان از تعداد بیشتری مهمان پذیرایی کرد. سعی کنید از شیرینی‌هایی که در میان‌شان از خامه یا ژله یا مارمالاد استفاده شده، کمتر استفاده کنید. این شیرینی‌ها اگرچه ممکن است خشک هم باشند، کالری بالاتری دارند و موجب چاقی می‌شوند. اگر می‌خواهید واقعا از سلامت شیرینی مطمئن باشید، خودتان دست به کار شوید و از هنرخودتان استفاده کنید. برای پخت شیرینی و کیک سعی کنید از مواد اولیه سالم استفاده کنید. شیرینی‌هایی را بپزید که از روغن مایع به جای کره و مارگارین در آنها استفاده شده باشد و حتی می‌توانید کیک‌هایی بپزید که دارای میوه‌های خشک و انواع مغزه‌های خام هستند.

سرک کشیدن به شیرینی‌فروشی‌ها

اگر سری به مغازه‌های شیرینی‌پزی و شیرینی‌فروشی بزنید، می‌بینید که شیرینی‌های مختلف و متنوعی برای سال جدید پخت می‌شود که از جمله آنها می‌توان به نوع پفکی گردویی، برنجی، ساقه عروس، نخودچی و باقلوا و دانمارکی اشاره کرد. شیرینی پفکی گردویی یکی از بهترین شیرینی‌های مخصوص ایام عید است اما شیرینی ساقه عروس در عین ساده و خشک بودن خوش‌مزه نیز هست.

گز و باقلوا هم از خانواده شیرینی‌هایی هستند که گاهی برای شیرینی عید انتخاب می‌شوند. برای شب عید انواع مختلفی از شیرینی‌ها در قنادی‌ها پخته می‌شود اما از میان آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد:«شیرینی‌های‌سنتی: باقلوا، قطاب، پشمک، لوز پسته، لوز بادام، لوز نارگیل، کیک یزدی، نان برنجی، نان نارگیلی، حاجی بادام، سوهان آردی، سوهان عسلی، سوهان خانی، نان نخودچی و...

شکلات فله‌ای، ممنوع!

هیچ‌گاه شکلات‌های فله‌ای و یا تخته‌ای باز را خریداری نکنید. سراغ انواع بسته‌بندی شده بروید و آنهایی را که دارای مارک معتبر هستند، انتخاب کنید. به عقیده متخصصان تغذیه شکلات‏های مغزدار به دلیل حجم کمتر شکلات و وجود مغزها و دانه‏های روغنی انتخاب مناسب‏تری هستند. یکی از بهترین شیرینی‌ها برای پذیرایی استفاده از شکلات‌های میوه‌ای یعنی انواعی است که پوششی از شکلات یا کاکائو در اطراف میوه وجود دارد. این نوع شیرینی‌ها معمولا به دلیل اینکه حجم کمتری از شکلات و کاکائو دارند هم انرژی شان کم است و هم به دلیل وجود میوه حداقل انواع املاح و فیبر را به بدن مصرف‌کننده می‌رسانند.

مژگان کریمی