پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
ورزش چه تاثیری بر دیابت دارد
چون افراد مبتلا به دیابت بیش از دیگران در معرض خطر بیماریهای قلبی هستند بهتر است قبل از شروع ورزش توسط پزشك معینه شوند. برای بیمارانی كه درشرایط بدنی خوبی قراردارند انجام تمرینات متوسط توصیه می شود و برای افراد بی تحرك و آنانی كه دچار سایر بیماریها هستند تمرینات با شدت پایین توصیه می شود.
دیابت به ویژه دیابت نوع دوم در جهان به شدت شیوع یافته است و در كشورهای غربی به علت رژیم غذایی خاصشان بیشتر دیده می شود . ورزشهای هوازی فواید مهمی در كنترل دیابت نوع یك و دو دارند:
▪ افـــراد دیابتی بیشتر در معرض بیماریهای قلب قراردارند. بنابراین خواص حمایتی ورزش می تواند برای این بیماران بسیار مؤثر باشد. تمرینات با شدت متوسط در افراد مبتلا به دیابت نوع دوم از قلب محافظت می كند.
▪ تمرینات منظم حتی اگر با شدت متوسط باشند حساسیت به انسولین را افزایش می دهند . طی تحقیقات به عمل آمده مشخص گردیده است كه تمرینات یوگا باعث كاهش نیاز به داروهای مصرفی در دیابت نوع دوم می شود.
▪ مطالعات نشان می دهند تمرینات منظم و متوسط هوازی خطر توسعه دیابت در افراد دارای اضافه وزن را كاهش می دهند اگر كاهش وزن اتفاق نیافتد.
▪ دلایلــی وجود دارد كه نشان می دهد تمرینات هوازی قبل و به هنگام بارداری می تواند سطح گلوكز خون را پایین بیاورد و ممكن است در دیابت وابسته به دوران بارداری نقش حمایتی داشته است . ( همه زنان باردار بهتر است قبل از شروع تمرینات توسط پزشك معاینه شوند).
● موارد احتیاط برای بیماران دیابتی
▪ چون افراد مبتلا به دیابت بیش از دیگران در معرض خطر بیماریهای قلبی هستند بهتر است قبل از شروع ورزش توسط پزشك معینه شوند. برای بیمارانی كه درشرایط بدنی خوبی قراردارند انجام تمرینات متوسط توصیه می شود و برای افراد بی تحرك و آنانی كه دچار سایر بیماریها هستند تمرینات با شدت پایین توصیه می شود.
▪ تمرینات قدرتی و سنگین و یاتمرینات پربرخورد برای مبتلایان به دیابت كنترل نشده ، توصیه نمیگردد. تمرینات مقاومتی و با برخورد زیاد می تواند به عروق خونی ضعیف شده در چشمان بیماران مبتلا به رتینو پاتی فشار بیاورد. تمرینات با برخورد شدید ممكن است به عروق خونی پاها صدمه بزند.
بیمارانی كه داروهای كاهنده گلوكز بویژه انسولین دریافت می كنند بهتر است قبل از شروع برنامه ورزشی احتیاطات زیر را رعایت كنند.
▪ سطح گلوكز در حین ورزش به شدت در نوسان است . افراد مبتلا به دیابت بهتر است سطح گلوكز را قبل ، حین و بعد از تمرین به دقت چك كنند:
▪ اگر سطح گلوكز بالاتر از ۳۰۰ و یا پایین تر از ۱۰۰ باشد بهتر است بیمار از انجام تمرین خودداری نماید.
▪ برای اجتناب از افت قند خون ، آن عده از افراد مبتلا به دیابت كــــه ورزش می كنند بهتر است تزریق انسولین را در محل هایی به غیر از عضلات فعال خودانجام دهند.
▪ قبل از تمرین بهتر است بیماران مبتلا به دیابت از مصرف الكل و بعضی داروها مانند بتابلوكرها كه خطر هیپوگلیسمی را افزایش می دهند پرهیز نمایند.
▪ قهرمانان ورزشی مبتلا به دیابت وابسته به انسولین ممكن است كمی قبل از تمرین نیاز به كاهش مقدار انسولین یا مصرف بیشتر كربوهیدراتداشته باشنـد . ( شیر كم چرب بسیار مفید است ) . این گونه افراد بهتر است مقدار زیادی مایعات بنوشند.
علی میرشاهی
محمد برادران
كارشناس تربیت بدنی( قهرمان دوومیدانی)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست