چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

به چه دلیلی برگهای درختان تغییر رنگ می‌دهند؟


به چه دلیلی برگهای درختان تغییر رنگ می‌دهند؟

سالهاست که دانشمندان سعی بر آن دارند که تغییرات اتفاق افتاده در درختان و بوته ها را در فصل پاییز درک کنند. با وجود اینکه ما جزئیات آن را نمی دانیم، اما به اندازه کافی که بتوانیم …

سالهاست که دانشمندان سعی بر آن دارند که تغییرات اتفاق افتاده در درختان و بوته ها را در فصل پاییز درک کنند. با وجود اینکه ما جزئیات آن را نمی دانیم، اما به اندازه کافی که بتوانیم اساس آن را توضیح دهیم و به شما کمک کنیم تا از طبیعت برگ ریزان رنگارنگ پاییز لذت ببرید، می دانیم. سه فاکتور در رنگ برگ درختان اثر دارد که عبارتند از رنگدانه های برگ، طول شب و آب و هوا. زمان تغییر رنگ و افتادن برگ درختان عموما با تقویم کنترل می شود که دلیل آن هم طولانی شدن طول شب است. هیچکدام از تاثیرات محیطی دیگر مثل باران، دمای هوا و ذخیره غذایی و غیره نمی توانند تغییری ایجاد کنند بگونه ای که افزایش طول مدت شب تاثیر اساسی دارد. زمانی که روزها کوتاه می شود و شب ها بلند تر و سرد تر می شوند، پروسه های بیوشیمیایی در برگ شروع می شود که آغازی برای نقاشی کردن منظره زیبای طبیعت پاییز توسط جعبه رنگ نقاشی است.

رنگ های پاییزی از کجا آمده اند؟

رنگ نیاز به رنگدانه دارد و سه گونه مختلف در رنگ های پاییزی دخیل هستند .

کلروفیل

به برگ رنگ پایه سبز می دهد که برای فتوسنتز مورد نیاز است. واکنش شیمیایی که به گیاهان این امکان را می دهد تا از نور خورشید استفاده کنند تا غذای موجود را به قند تبدیل کنند. درختان در نواحی معتدل این قند را برای دوران زمستان ذخیره می کنند.

کاروتنوئید ( رنگدانه زرد)

رنگ زرد، نارنجی و قهوه ای و همچنین رنگ های موجود در هویج، ذرت و نرگس و همچنین خوراکی هایی از تیره شلغم و کلم با ریشه زرد، گل آلاله و موز را ایجاد می کند.

آنتوسیانین:

رنگ یوزبری، سیبهای قرمز، انگور بی دانه، ذغال اخته، گیلاس، توت فرنگی و آلو برقانی از این آنزیم است. این آنزیم محلول در آب است و به صورت یک مایع آبکی در سلولهای برگ ظاهر می شود.

آب و هوا چگونه روی رنگ ها در پاییز اثر می کند؟

میزان درخشندگی رنگ ها در فصل پاییز توسعه می یابد و به شرایط آب و هوایی بستگی دارد که منجر به کاهش میزان کلروفیل II در برگ درختان می شود. دما و رطوبت نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند.. با پیشرفت گرما و روز های آفتابی ولی خنک و همچنین شبهای خنک و خشک ته رنگ خاصی در برگ ها مشاهده می شود. در این روزها شکر زیادی در برگ ها تولید می شود اما در شبهای سرد با بسته شدن رگ ها در برگ ها از حرکت شکر ها جلوگیری می شود. در این موقعیت قندها و نور شدید باعث می شود رنگدانه های آنتو سیانین تولید شود و در نهایت باعث به وجود آمدن ته رنگ های قرمز، بنفش و جگری شود. چون رنگدانه های زرد و طلایی همیشه در برگ وجود دارند و این رنگ ها بطور کامل تا سال بعد نیز در برگ باقی می مانند. همچنین میزان رطوبت خاک در رنگ درختان پاییزی موثر است. درست مانند هوا، رطوبت خاک نیز هر سال با سال بعد متفاوت است. در اواخر بهار یا اواسط تابستان که هوا خشک است، تغییر رنگ درختان پاییزی برای چندین هفته به تعویق می افتد.

www.na.fs.fed.us