جمعه, ۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 24 January, 2025
مروری بر بازار تلفن همراه کشور در سال ۸۷
تلفن همراه از جمله کالاهایی است که طی چند سال اخیر رشد سرسامآوری داشته است. سازندگان گوشیهای تلفن همراه در پی به کارگیری جدید فناوریها در محصولاتشان هستند و کاربران نیز همیشه مشتاق استفاده از تازهترین مدلها. اما این بازار نیز تحت تاثیر رکود اقتصاد جهانی قرار گرفت. به طوری که برخی از کارخانهها مجبور به اخراج کارمندانشان شدند، برخی شعبههای خود را در کشورهای دور تعطیل کردند و برخی دیگر تولیدات خود را کاهش دادند.
بازار تلفن همراه ایران نیز از آنجا که مصرفکننده صرف است از این تغییرات تاثیر گرفت، هر چند ترکشهای این تحولات دیرتر و به آرامی به ما رسید.
بیشتر کارشناسان پیشبینی میکنند تلفن همراه در سال جاری وضعیت به مراتب بهتری نسبت به ۲ سال آینده داشت. در گزارشها پیشبینی شده است بازار تلفن همراه سال آینده برای اولینبار از سال ۲۰۰۱ تاکنون طعم رکود را خواهد چشید.
این وضعیت در کنار نوسان تعرفه واردات گوشی تلفن همراه در کشور، بازار داخلی را آسیبپذیرتر از گذشته خواهد کرد. افزایش ناگهانی تعرفه واردات گوشی تلفن همراه از ۴ درصد به ۶۰ درصد به نحوی بازار را دگرگون کرد که هنوز این بازار سر و سامان نیافته است.
نوسان قیمت در بازار موبایل ایران در فصل تابستان بیشترین افزایش و در زمستان بیشترین کاهش را تجربه کرد. در حال حاضر گوشیهای تلفن همراه به نسبت ابتدای سال با تفاوت قمیتی بین ۳۰ تا ۵۰ هزار تومان ارزانتر به فروش میرسند.
البته نباید نادیده گرفت که تغییر قیمت در بازار تلفن همراه تنها وابسته به تعرفه و رکود جهانی نیست بلکه ورود مدلهای جدید به بازار با قیمتهای بالا، تراز قیمت مدلهای نزدیک به آن را به هم میزند. چند ماه پس از ورود هر مدل تازهواردی از تب و تاب و شور کاربران کاسته و در نتیجه گوشی، با افت قیمت نیز مواجه میشود. به این ترتیب نوسان قیمتها به فعالیت کارخانهها در تولید و عرضه مدلهای جدید نیز بستگی دارد. سال جاری نسبت به سال گذشته بازار موبایل در کشور از نظر ارایه مدلهای جدید، وضعیت خوبی داشت. به نحوی که در حال حاضر گوشی G۱ گوگل که یکی از جدیدترین مدلهای گوشی تلفن همراه و متعلق به جدیدترین نسل در بازارهای جهانی است، در بازار ایران نیز به فروش میرسد.
بر اساس آمار و گزارشهای منتشر شده در نیمه اول امسال، نوکیا محبوبترین برند بازار تلفن همراه در کشور بوده است. پس از نوکیا به ترتیب سونی اریکسون و سامسونگ قرار داشتند. هر چند این روزها که سال را به پایان میبریم نیز محبوبیت برندها از همین قرار است اما نیمه دوم امسال، رقابت شدیدی بین این برندها به وجود آمد که سود این رقابت و تولید مدلهای جدید نصیب کاربران شد.
در حالی که پیشبینی شده تعداد مشترکان تلفن همراه تا سال ۲۰۱۳ به ۳/۵ میلیارد نفر در جهان برسد، بناست تا پایان برنامه چهارم توسعه سهم ایران از این آمار جهانی ۴۵ میلیون نفر در اپراتور همراه اول باشد. در حال حاضر حدود ۳۵ میلیون مشترک تلفن همراه در کشور وجود دارند. این آمار پایان سال گذشته ۲۰ میلیون مشترک بود. به این ترتیب در سال جاری با اضافه شدن حدود ۱۵ میلیون مشترک، ارزش بازار تلفن همراه کشور به حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست