چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
آقای رئیس جمهور پول نفت را نخواستیم, همان گاز شهری را وصل کنید
جناب آقای رئیسجمهور؛ اینکه بعد از ۱۴ روز از مصیبت و گرفتاری مردم مازندران، روز جمعه مسافرت دو ساعتهای برای بهبود وضعیت گازرسانی استانهای شمالی کشور به شهرستان ساری داشتهاید، کمال تقدیر را دارم ولی اگر قبل و بعد از جلسه استانداری، در جمع مردم گرفتار و مصیبتزده مازندران خاصه شهرهای قائمشهر و ساری شرکت میکردید و ذرهای از مسائل مردم را از زبان آنان میشنیدید، بسیار نیکو، پسندیده و التیامبخش بود.
جناب آقای رئیسجمهور؛ شنیدن صدای مردم، هنر ظریفی است که توفیق الهی میطلبد. نمیدانیم آیا جنابعالی مطلع هستید که مردم حوزه انتخابیهام، بدون دارا بودن کمترین وسایل گرمایشی، در بدترین و سختترین شرایط زندگی چگونه امور خود را سپری کردهاند؟
تعدادی در اثر گازگرفتگی با ذغال جان خود را از دست دادهاند. این مردم بخاری برقی ساده ۱۰ هزار تومانی را ۵۰ هزار تومان، نفت سفید و گاز مایع را به چند برابر قیمت و نان یکصد تومانی را به یکهزار تومان خریداری می کنند و ساعتها برای تأمین آن و دیگر مایحتاج ضروری خود، در هوای سرد و صفهای طولانی ایستادند و بعد روانه درمانگاه و بیمارستان شدند و این در حالی است که به فردی از مقامات اجرایی کشور و استان دسترسی نداشتند و آنان نیز پاسخگو نشدند. جناب آقای رئیسجمهور؛ جنابعالی به شعار عدالت شهرهاید، چرا باید مردم قائمشهر، جویبار، شیرگاه و کیاکده تاوان بیبرنامگی و سوءمدیریت مقامات وزارت نفت را بپردازند؟
چرا باید مردم حوزه انتخابیهام هزینه نبود نظارت و دارا بودن اشکالات فنی، مهندسی و اجرایی خطوط گازرسانی را بپردازند و چرا این کسری و کمبود با برنامهریزی صحیح به دیگر شهرهای کشور منتقل نمیشود که در این صورت ظلم بالسویه عدل خواهد بود. جناب آقای رئیسجمهور؛ دولت ترکمنستان به بهانه سیاسی، قبل از قطع صدور گاز به ایران، خواهان افزایش تعرفه گاز به دلیل افزایش قیمت جهانی این انرژی شد که به دلیل بیبرنامگی و جدی نگرفتن این موضوع از سوی وزارت نفت، اقدام به قطع آن کرده که با وجود اطلاع مقامات وزارت نفت از تاریخ دقیق قطع آن هیچ اقدام تأمینی و اطلاعرسانی برای جلوگیری از بروز خسارات احتمالی به مردم به عمل نیاوردند. وزیر نفت در مصاحبهای به جای عذرخواهی از مردم و پاسخگویی صریح و شفاف، صرفا در بازی با کلمات و الفاظ اعلام کرده که گاز قطع نشده و فقط به دلیل سرمای شدید هوا، فشار آن افت داشته است. در این جا من ازتمامی موکلینم، شهروندان شریف و نجیب قائمشهر به خاطر صبوری، متانت و نجابت تحسینبرانگیزشان عذرخواهی مینمایم. جناب آقای رئیسجمهور؛ معلوم نیست آقایان در وزارت نفت، برنامهریزی را از کدام دانشگاه آموختهاند که هنوز نتوانستهاند بین تولید و مصرف، صادرات و ذخیره یک تراز مثبت و بالانس منطقی ایجاد کنند؟
هر روز وعده صادرات گاز به پاکستان، هند، ارمنستان، آذربایجان، عمان، امارات، بحرین، کویت، ایتالیا، سوئیس و چین را میدهیم و هر روز کشف میادین جدید گازی را اعلام کرده و مدعی دارا بودن دومین ذخایر گازی دنیا هستیم، اما غافل از یک مدیریت و برنامهریزی صحیح برای تولید و مصرف هستیم. جناب آقای رئیسجمهور؛ نتایج تحقیقات و بررسیهای بنده آن است که با بیبرنامگی وزارت نفت تا پایان چشمانداز ۲۰ ساله همین مشکل وجود خواهد داشت و پیشبینی آن است که ۵ تا ۶ سال آینده وضعیت کشور از لحاظ تأمین انرژی، بدتر و بحرانیتر خواهد شد. امروز گاز تمامی نیروگاهها، پتروشیمیها و دیگر صنایع بزرگ و تزریق روزانه گاز به میادین نفتی قطع شده که هر سه و نیم مترمکعب گاز تزریقی به چاههای نفت معادل افزایش تولید یک بشکه نفتخام بوده که تزریق نشدن آن به معنای کاهش تولید، نداشتن صادرات، از دست دادن سهم ایران در اوپک و کسب نکردن درآمد ارزی است. این کار به خاطر مدیریت ضعیف مصرف قطع شده است، تأسفبارتر آنکه با وجود سرمایهگذاری چند ده میلیارد دلاری در بخش پتروشیمی و ارزش افزوده آن، خوراک آن، که همان گاز طبیعی است قطع شده و هیچیک خسارات این کار و عدمالنفع آن را تبیین و ارزیابی نمیکند. جناب آقای رئیسجمهور؛ درسالهای پیش، طرح ذخیرهسازی گاز طبیعی در مخازن زیرزمینی مطرح و مطالعات آن در چند شهر کشور از جمله قم، ورامین و سبزوار انجام شد. بر اساس این طرح وزارت نفت مکلف شد که در فصول گرم و معتدل،حجم زیادی از گاز طبیعی را در این مخازن زیرزمینی تزریق و در زمستان از آن برداشت کند. متأسفانه با گذشت بیش از ۱۲ سال از اتمام مطالعات آن، این طرحها به نتیجه نرسیده و به سرنوشت بسیاری از طرحهای عمرانی دچار شده است.
جناب آقای رئیسجمهور؛ ما به ازای سیاسی صادرات گاز ارزان به پاکستان چیست؟ چرا باید هزینه برقراری صلح بین پاکستان و هند را دولت ایران، با فروش گاز ارزان تأمین و پرداخت کند؟ ضمن آنکه هند از اجرای این پروژه کنار کشیده و دیگر صلح معنا و مفهوم نداشته و سالب به انتفاع موضوع است. اختلاف زمانی قرارداد فاز ۴ و ۵ با فاز ۶ و ۷ پارسجنوبی، فقط یک روز است. فاز ۴ و ۵ حدود ۲ سال و نیم قبل به بهرهبرداری رسید و اگر فاز ۶ و ۷ به موقع مورد بهرهبرداری قرار میگرفت علاوه بر تولید ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز و حل مشکلات اساسی آحاد مردم، روزانه از زیان ۱۰ میلیون دلاری جلوگیری میشد، حال چه کسی از مقامات وزارت نفت مسوول پاسخگویی تأخیر اجرای پروژههای پارسجنوبی است؟ کدامیک از این مقامات خسارت قطع گاز به ترکیه را در سال گذشته، جاری و احتمالا سالهای آتی پرداخت خواهد کرد؟ جناب آقای رئیسجمهور؛ آنچه موجب دوام، بقا، ثبات، استواری و پایداری دولتها است اجرای عدالت، تکریم انسانها و ارائه خدمات بهتر به شهروندان است. خالصانه و از سر دلسوزی و خیرخواهی عرض مینمایم مسوولان برخی دستگاههای اجرایی در سطوح ملی و استانی به لحاظ نداشتن تجربه و تخصص، قادر به مدیریت و تصمیمگیری در بحران و ارائه خدمات ضروری به مردم نیستند. جناب آقای رئیسجمهور؛ مردم حوزه انتخابیهام از جنابعالی درخواست دارند، ما از طلا گشتن پشیمان گشتهایم، مرحمت فرموده ما را مس کنید؛ ما پول نفت سر سفرههایمان نخواستیم، رحمت فرموده و دستور دهید همان گاز شهری را به فوریت وصل کنند.
ولی رعیت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست