شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

مهارت ارتباطی یا روابط عمومی


مهارت ارتباطی یا روابط عمومی، مهارت و توانایی هایی است که شخص در مشاغلی همچون روابط عمومی یا مدیر هماهنگی مراکز ارتباطی به کار می گیرد و معمولاً در وجود افراد شکل می گیرد و …

مهارت ارتباطی یا روابط عمومی، مهارت و توانایی هایی است که شخص در مشاغلی همچون روابط عمومی یا مدیر هماهنگی مراکز ارتباطی به کار می گیرد و معمولاً در وجود افراد شکل می گیرد و بسیاری از آنها ذاتی و غیر اکتسابی است، گر چه بارور شدن آنها نیاز به تمرین و تجربه دارد.

در مهارت های ارتباطی، حس های درونی اشخاص، قدرت کلامی و نفوذ دید می تواند راهگشای مشاغلی باشد که فرد دارای مهارت بتواند از عهده آنان برآید.

روابط عمومی اسمی است بسیار گویا، آنقدر گویا که برای توضیح آن دچار عبارت توضیح واضحات می شویم ولی باید بدانیم که مطلب آنقدر هم ساده نیست که بخواهیم بگوییم که کسی که در ارتباط برقرار کردن با دیگران توانمند است پس مهارت روابط عمومی دارد.

نخیر این طور نیست.

روابط عمومی شکل های متعدد و متفاوتی پیدا نموده است یک نوع آن ارتباط کلامی و دیداری با افراد در مکانی ثابت است که افراد به فرد مراجعه می کنند و در واقع این همان نوع کلیشه ای و سنتی آن است. نوع دیگر آن بسترسازی برای ارسال مطالب، ارائه نظرات، انتقادات و پیشنهادات به صورت عملیاتی است که افراد رغبت پیدا کنند مطالب خودشان را به گوش فلان مسئول یا فرد برسانند.

در این نوع رفتار، احساس این که مطالب پی گیری می شوند و قالبیت اجرا پیدا می کنند بسیار مهم و حیاتی است.

نوع دیگر، رفت و آمدهای فیزیکی و پی گیریهای مستمری است که فرد با اعتقاد به اطلاع رسانی به موقع و اطلاع یافتن از مسائل موجود یک سازمان یا یک مجموعه انجام می دهد و در ایجاد ارتباط های درون سازمانی یا خارج از سازمان تلاش می کند.

این کار علاوه بر کسب اطلاعات از سرچشمه آن، احساس اعتماد افراد را نیز برمی انگیزد و بسیار اثربخش و حیاتی است.

در روابط عمومی صراحت همراه با ادب و صداقت هر چند تلخ و گزنده، وقت شناسی و اهمیت به افکار و عقاید دیگران، تحلیل آماری نظرات و توجه به میانگین نظرات و اطلاع رسانی عادلانه و بدون تبعیض از اصول حرفه ای کار است.

روابط عمومی مناسب کار را به حدی از کمال می رساند که نبض تپنده یک سازمان و پل واقعی ارتباطی مدیران با کارکنان داخل سازمان و مجموعه سازمان با نهادهای خارج از سازمان می شود.

مشاغل مربوط:

الف) وزارتخانه ها، نهادهای دولتی و خصوصی، بانک ها و موسسات مالی، شرکت های دولتی و خصوصی، تعاونی ها و کارگاه های بزرگ، کارخانه ها و مراکز تولیدی عمده بخش هایی هستند که مشاغل مرتبط با روابط عمومی را پوشش می دهند.

ب) کارشناس اطلاع رسانی

ج) کارشناس تبلیغات خارجی

د) کارشناس ارتباطات

هـ) مسئول برگزاری مراسم و تشریفات

مهارت ها:

مهارت های روابط عمومی کمترین اشتراک را با مهارت های تحقیق، فنی و تعمیر و نگهداری و ارتباط نزدیکی با مهارت های مدیریتی دارند.